Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 07-Μαϊ-2025 08:22

    Πώς θα βαθμολογούμε τα δημόσια νοσοκομεία: Από τους χρόνους αναμονής μέχρι το φαγητό και την καθαριότητα

    Πώς θα βαθμολογούμε τα δημόσια νοσοκομεία: Από τους χρόνους αναμονής μέχρι το φαγητό και την καθαριότητα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες- οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα θα μπει σε εφαρμογή στα τέλη του μήνα- οι πολίτες που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν στη συνέχεια και να τα βαθμολογούν.

    Όλα θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο: από τους χρόνους αναμονής και την εξυπηρέτηση από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι την καθαριότητα και το φαγητό που σερβίρεται, προσφέροντας από τη μια πλευρά "ανατροφοδοτήση" στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση παθογενειών και αποτελώντας από την άλλη πλευρά έναν μοχλό πίεσης για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μένουν οι τελευταίες "πινελιές" και δοκιμές, ώστε το σύστημα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης των δημόσιων δομών υγείας να τεθεί σε εφαρμογή. Θα ξεκινήσει πρώτα από μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής για όσους νοσηλεύονται και θα επεκταθεί επίσης στα νοσοκομεία Παίδων και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

    Πώς θα βαθμολογούμε

    Οι ασθενείς που θα παίρνουν εξιτήριο θα λαμβάνουν ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, το οποίο θα τους οδηγεί σε μια ηλεκτρονική φόρμα αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας που έλαβαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Εκεί θα βαθμολογούν τις υπηρεσίες με μια κλίμακα από το ένα μέχρι το δέκα.

    Όπως είχε αναφέρει ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνεται μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που οι ασθενείς θα συμπληρώνουν ανώνυμα, με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Στην αξιολόγηση αυτή θα περιλαμβάνονται 36 ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας, όχι όμως το ιατρικό κομμάτι. Θα κρίνεται, για παράδειγμα, αν οι ασθενείς έλαβαν επαρκείς οδηγίες κατά την αποχώρησή τους από το νοσοκομείο, αν το προσωπικό ήταν ευγενικό και συνεργάσιμο, καθώς και η ποιότητα της νοσοκομειακής υποδομής, όπως τα σεντόνια και το φαγητό.

    Επιπλέον, κάθε νοσοκομείο θα έχει αποκλειστική πρόσβαση στα αποτελέσματα της δικής του αξιολόγησης, ώστε να μπορεί να λαμβάνει άμεσες αποφάσεις και να εφαρμόζει τις κατάλληλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

    Μια πρώτη πρόβα για την αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας γίνεται με τη νέα ηλεκτρονική αξιολόγηση δεκάδων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τους πολίτες, μέσω της εθελοντικής συμπλήρωσης ψηφιακού ερωτηματολογίου (στη σελίδα axiologisi.ypes.gov.gr). Το ερωτηματολόγιο θα αποτελείται από περίπου 50 ερωτήσεις και θα καλύπτει περίπου 45 υπηρεσίες και φορείς, όπου περιλαμβάνονται τόσο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όσο και το MyHealth.

    Πηγή:TheTOC.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    09:42 21/12

    Υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της γρίπης στις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

    Στην Ευρώπη η έξαρση των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, αναμένεται και στην Ελλάδα.

    11:44 19/12

    Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις οδοντικών εμφυτευμάτων

    Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής διαφημιστικών καταχωρήσεων

    07:30 19/12

    Η γρίπη αλλάζει και μεταλλάσσεται διαρκώς- Όσα πρέπει να γνωρίζουμε φέτος

    Η γρίπη αλλάζει και μεταλλάσσεται διαρκώς. Συχνά, ξαφνιάζει και τους ίδιους τους επιστήμονες.

    19:17 18/12

    ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι από covid-19 την τελευταία εβδομάδα

    99 νέες εισαγωγές. Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης.

    11:51 18/12

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υποστηρίζει ενεργά το EU Safe Hearts Plan της Ε.Ε.

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) χαιρετίζει θερμά την υιοθέτηση του EU Safe Hearts Plan που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025 για την Καρδιαγγειακή υγεία στην Ευρώπη.

    07:30 18/12

    Εναλλασσόμενη νηστεία μέρα παρά μέρα: Ο νέος τρόπος για απώλεια βάρους έχει υπέρ και κατά

    Η εναλλασσόμενη νηστεία είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting).

    07:30 18/12

    Δυσοίωνες προβλέψεις για τη φαρμακευτική δαπάνη μέχρι το 2028

    Καμπανάκι κινδύνου: η συνολική φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα €10,5 δισ. έως το 2028, από €8,9 δισ. που εκτιμάται για το 2025.

    12:18 17/12

    Ανοσοθεραπεία στον Καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία

    Σε μια εποχή όπου η Ογκολογία εξελίσσεται ραγδαία, η ανοσοθεραπεία αναδεικνύεται ως πραγματική τομή στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου..

    07:30 17/12

    Πόσο μας προστατεύει το φετινό εμβόλιο από το νέο "υποκλάδο" Κ της γρίπης

    Η ανάδειξη ενός νέου υποκλάδου σημαίνει ότι ο πληθυσμός δεν διαθέτει ανοσία, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

    10:21 16/12

    Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

    Έξι συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης που εμφανίζονται στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του University College...

    07:30 15/12

    Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της "σούπερ γρίπης"; Τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτούμε

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".

    11:48 13/12

    Ο Δανός δότης σπέρματος, οι γενετικοί έλεγχοι, οι κίνδυνοι και τα κενά

    Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομότιμη καθηγήτρια Γενετικής ΕΚΠΑ Jan Traeger - Συνοδινού.

    08:00 13/12

    Τι έχει αλλάξει φέτος και γιατί μιλάμε για "υπεργρίπη": Ο ρόλος του νέου υποκλάδου Κ - Συναγερμός για την εορταστική περίοδο

    Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα την εμφάνιση του νέου υποκλάδου H3N2.