Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2010 01:01

  Το αρσενικό θεραπεύει τη λευχαιμία!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κινέζοι ερευνητές αποδεικνύουν πως το αρσενικό εξουδετερώνει τον καρκίνο του αίματος, στοχεύοντας και εξοντώνοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες που προσφέρουν ζωτικότητα στη συγκεκριμένη μορφή νεοπλασίας.

  Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό Science, ερευνητές από το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής της Σαγκάη ανακάλυψαν ότι «το αρσενικό στοχεύει απευθείας τις πρωτεΐνες αυτές και τις εξοντώνει. Εν αντιθέσει με τη χημειοθεραπεία, οι παρενέργειες του αρσενικού, στην ίαση της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, είναι πολύ μικρές. Δεν υπάρχει τριχόπτωση ή καταστολή της λειτουργίας του μυελού των οστών. Όλα αυτά μας δημιουργούν την επιθυμία να μελετήσουμε την επίδραση του αρσενικού και σε άλλες μορφές καρκίνου».

  Το αρσενικό είναι γνωστό για την τοξικότητά του και στο παρελθόν έχει θεωρηθεί ως δηλητήριο, διότι τα συμπτώματά του μοιάζουν με εκείνα της χολέρας και μπορεί να περνούν απαρατήρητα. Στην Κίνα, ωστόσο, πάντα εξυπηρετούσε διπλό σκοπό. Εκτός από τη σκόπιμη δηλητηρίαση, έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 2.000 χρόνια και ως παραδοσιακό ίαμα.

  Το 1992 ομάδα Κινέζων ιατρών είχαν αναφέρει τη χρήση του αρσενικού για την αντιμετώπιση της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, με υψηλό ποσοστό θεραπευτικής επιτυχίας, που έφτασε και το 90% στην Κίνα.
  Ωστόσο, η πραγματική δράση του αρσενικού και πώς αυτό αλληλεπιδρά με τους καρκινικούς ιστούς δεν είχε ξεκαθαριστεί ποτέ, μέχρι που ο Δρ Ζανγκ Ξιαογουέι και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν τη σύγχρονη τεχνολογία για να δώσουν απαντήσεις.

  Στο άρθρο τους περιγράφουν πως χρησιμοποίησαν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και οπτικοποίησαν την επίθεση του αρσενικού κατά συγκεκριμένων πρωτεϊνών, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν επιτρέψει στον καρκίνο να είναι παρών. Αν και πολλές χώρες χρησιμοποιούν το αρσενικό στην αντιμετώπιση της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, άλλες είναι αρνητικές στην ιδέα αυτή. Εξαρτάται από την ιατρική κοινότητα κάθε χώρας.

  Πάντως, τα κλινικά αποτελέσματα του αρσενικού στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου είναι εδραιωμένα επαρκώς. Πάνω από το 90% των πασχόντων στην Κίνα έχουν πετύχει τουλάχιστον πενταετή επιβίωση, χωρίς υποτροπή της πάθησης.

  Σε ξεχωριστή μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου επισημαίνουν ότι η προσεκτική επιλογή και ο συνδυασμός της θεραπείας με αρσενικό μπορεί να συντελέσει σε βελτιωμένα αποτελέσματα όχι μόνο της συγκεκριμένης μορφής λευχαιμίας, αλλά και άλλων παθήσεων.
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ