Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 01-Σεπ-2025 07:30

    Μόνο 1 στους 4 ασθενείς απαντούν στο sms και βάζουν βαθμό στα νοσοκομεία - Ποιες ελλείψεις εντοπίζουν

    Νοσοκομειο - κορονοϊός 18.06.2021
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

    Μόνο 1 στους 4 ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από νοσοκομείο και λαμβάνουν το σχετικό sms, με σκοπό την αξιολόγηση των υπηρεσιών που έλαβαν και της εμπειρίας τους, απαντούν τελικά.

    Από τις 14 Ιουλίου που ξεκίνησε η αποστολή των SMS έως τις 20 Αυγούστου έχουν αποσταλεί 32.457 sms με τον μοναδικό σύνδεσμο (URL link), και όπως ανέφερε η γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη στο ΑΠΕ απαντώνται περίπου ένα στα τέσσερα ερωτηματολόγια.

    Θετικά σχόλια διατυπώθηκαν σχετικά με την επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, καθώς το 92% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι στο νοσοκομείο υπήρχε επαρκής αριθμός γιατρών και οι απαραίτητες ειδικότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους. Παράλληλα, όπως είπε η γενική γραμματέας, σε πολύ υψηλά επίπεδα αξιολογήθηκε η επικοινωνία των νοσηλευόμενων με το προσωπικό συνολικά, με έμφαση στην ευγένεια και τον σεβασμό που τους επιδείχθηκε.

    Υπενθυμίζεται πως στην αξιολόγηση συμμετέχουν πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν νοσηλευτεί τουλάχιστον για μία ημέρα σε δημόσια νοσοκομεία.

    Η διαδικασία περιλαμβάνει 35 στοχευμένες ερωτήσεις που καλύπτουν βασικούς τομείς της ποιότητας φροντίδας, όπως καθαριότητα, υγιεινή και σίτιση, χρόνος αναμονής μέχρι τη νοσηλεία, επικοινωνία με το προσωπικό, επάρκεια της ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας και τη συνολική ικανοποίηση από τη νοσηλεία και τις παροχές.

    Υψηλά ποσοστά ικανοποίησης συγκέντρωσαν η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων και επαγγελματιών υγείας, η ενημέρωση σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και τη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών, η πληροφόρηση για πιθανές επιπλοκές ή κινδύνους, η ενημέρωση συγγενών ή φροντιστών, καθώς και η παροχή οδηγιών πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο. Ενδεικτικά, το 90% των συμμετεχόντων απάντησε ότι έλαβε γραπτές ή προφορικές οδηγίες.

    Από τα μέχρι τώρα στοιχεία όμως, η αριθμητική επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού αξιολογήθηκε ως χαμηλότερη από το αναγκαίο επίπεδο από σημαντικό τμήμα των συμμετεχόντων. Επιπλέον, βάσει των αποτελεσμάτων, στους τομείς που χρήζουν προσοχής περιλαμβάνονται η καθαριότητα των θαλάμων νοσηλείας και των λοιπών χώρων των νοσοκομείων, η ποιότητα της σίτισης και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους νοσηλευθέντες σε δύσκολες στιγμές.

    Επίσης, χαμηλότερα ποσοστά έχουν συγκεντρώσει η παροχή πληροφόρησης για τυχόν αλλαγές στον τρόπο ζωής, για κοινωνικές υπηρεσίες ή πρόσθετες υπηρεσίες φροντίδας (π.χ. νοσηλεία κατ' οίκον), καθώς και ο βαθμός ενημέρωσης για την ύπαρξη και τον ρόλο των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    08:21 10/01

    Μόλις 10 λεπτά άσκησης μπορεί να φρενάρουν το καρκίνο δείχνει νέα έρευνα

    Πώς η φυσική δραστηριότητα "επικοινωνεί" με τα κύτταρα. Η σημασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

    07:30 08/01

    Πού νικά και πού υστερεί το χάπι αδυνατίσματος GLP-1 σε σχέση με τις ενέσεις

    Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.

    21:17 07/01

    Μπλακάουτ στο Βερολίνο: Τα νοσοκομεία απροετοίμαστα για κρίσεις

    Μετά το μπλακάουτ στο Βερολίνο, γιατροί στη Γερμανία απευθύνουν εκκλήσεις για καλύτερη προστασία των υποδομών.

    16:09 07/01

    Νέα εποχή στη µεταµόσχευση µακριών µαλλιών

    Η σύγχρονη τεχνική Long Hair FUE φέρνει επανάσταση στην αποκατάσταση µαλλιών, ανεξαρτήτως του µήκους τους

    07:44 07/01

    Γρίπη: Για πόσο καιρό παραμένουμε μεταδοτικοί μετά τα πρώτα συμπτώματα

    Οι πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.

    20:45 05/01

    ΙΣΑ: Ανακριβείς ισχυρισμοί για τις οφειλές στον ΠΙΣ

    Τα στοιχεία που παραθέτει.

    07:30 05/01

    Σαρώνει η γρίπη - Μεγάλη άνοδος του υποκλάδου K, υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

    Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα, μυαλγίες, κόπωση και αδυναμία.

    27/12 2025

    Η έλλειψη καυσίμων στη Γάζα απειλεί τα νοσοκομεία με αναστολή λειτουργίας

    Μόνο τα βασικά τμήματα παραμένουν σε λειτουργία.

    24/12 2025

    Τέλος στις ενέσεις; Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους πήρε έγκριση στις ΗΠΑ

    Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο χάπι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

    22/12 2025

    Πώς λειτουργεί η δίαιτα 90-30-50 και γιατί όλο και περισσότεροι την ακολουθούν

    H 90-30-50 δίνει έμφαση στην ποιότητα της διατροφής.

    21/12 2025

    Υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της γρίπης στις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

    Στην Ευρώπη η έξαρση των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, αναμένεται και στην Ελλάδα.

    19/12 2025

    Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις οδοντικών εμφυτευμάτων

    Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής διαφημιστικών καταχωρήσεων