Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 09-Ιουλ-2025 18:36

    ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ

    ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητούν την αναπροσαρμογή της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

    Σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι οι αμοιβές των γιατρών παραμένουν καθηλωμένες παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους λειτουργίας των ιατρείων και τις σύγχρονες απαιτήσεις της ιατρικής πράξης.

    "Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως ζητήσει την αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης, τονίζοντας την ανάγκη για έναν δίκαιο και αναλογικό μηχανισμό αποζημίωσης, που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα των ιατρείων και θα στηρίξει τον λειτουργό της υγείας στο δύσκολο έργο του", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: "Οι γιατροί μας έχουν κάνει μεγάλη υπομονή και έχουν στηρίξει το σύστημα σε δύσκολες συνθήκες. Η αναπροσαρμογή της ιατρικής αμοιβής αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όχι μόνο για την επιβίωσή τους, αλλά και για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη".

    "Δια της παρούσης επιστολής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το καίριο ζήτημα της αύξησης της ιατρικής αμοιβής, το οποίο έχουμε ήδη θέσει κατ΄ επανάληψη. Όπως και εσείς ο ίδιος έχετε δηλώσει, πρόκειται για δέσμευση η οποία επίκειται να υλοποιηθεί άμεσα", αναφέρει στην επιστολή του ο ΙΣΑ.

    Σημειώνει επίσης, ότι "καθίσταται άλλωστε σαφές ότι η ισχύουσα ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης των δέκα ευρώ, είναι αναχρονιστική και δεν συμβαδίζει με τις επικρατούσες συνθήκες. Όπως γνωρίζετε και ο ίδιος, οι ιατροί καλούνται συνεχώς να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, το οποίο και πράττουν και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να αμείβονται επάξια".

    Επιστολή στον κ. Γεωργιάδη απέστειλε και το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επισημαίνει το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα της αύξησης της ιατρικής αμοιβής των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, τονίζοντας ότι οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καλούνται καθημερινά να ανταποκρίνονται σε αυξημένες απαιτήσεις, να υιοθετούν νέες πρακτικές και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες".

    Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτιμά ότι η αύξηση της αμοιβής θα συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και στη στήριξη των γιατρών, οι οποίοι αποτελούν πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    08:08 05/09

    Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα γονιμότητα και μεταβολική υγεία

    Δεν συνδέονται μόνο με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις.

    07:30 04/09

    Γιατί αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη έπειτα από μια δεκαετία

    Σημαντική άνοδος στις διαγνώσεις σε προχωρημένα στάδια.

    15:10 02/09

    Οι πέντε παρεμβάσεις που ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ από τον Κ. Μητσοτάκη

    Με ακριβή στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της 89ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος...

    08:00 30/08

    Η υψηλή "καλή' χοληστερίνη δεν είναι πάντα καλή - Γιατί η αύξηση της HDL δεν συνδέεται πάντα με καλύτερη καρδιακή υγεία

    Η HDL δεν είναι μια ενιαία ουσία, αλλά μια "οικογένεια" σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

    07:30 28/08

    PFAS: Τα "αιώνια χημικά" που δεν εξαφανίζονται ποτέ και εντοπίστηκαν και σε ελληνικά αυγά - Πού βρίσκονται και τι προκαλούν στον άνθρωπο

    Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του '40 και έκτοτε κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας.

    07:30 27/08

    Πώς θα κλείσουμε ραντεβού με γιατρό μέσω της πλατφόρμας Finddoctors.gov.gr - Όλη η διαδικασία

    Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.

    17:54 26/08

    Πράσινο φως από την Κομισιόν για την λενακαπαβίρη ως η πρώτη εξαμηνιαία επιλογή PrEP για HIV

    Η απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε επιταχυνόμενη διαδικασία αξιολόγησης, μετά την έγκριση της λενακαπαβίρης από τον FDA των ΗΠΑ

    14:49 26/08

    ΙΣΑ: Κυρώσεις σε ιατρούς που προβαίνουν σε εξέταση και χορήγηση γνωματεύσεων σε αθλούμενους εντός των χώρων αθλητικών σωματείων

    Έχει ήδη ενημερώσει την ΓΓΑ, προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.

    07:30 25/08

    Μαζική γαστρεντερίτιδα στην Τζια - Τι είναι ο νοροϊός και τι προκαλεί

    Η λοίμωξη μεταδίδεται εύκολα μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού.