Δευτέρα, 23-Ιουν-2025 18:23
Εγκαινιάστηκε η Καρδιολογική Μονάδα Εμφραγμάτων και η Καρδιολογική Κλινικής του "Σισμανόγλειου"

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης Καρδιολογικής Μονάδας Εμφραγμάτων (ΚΕΜ) και της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου "Σισμανόγλειο", παρευρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Η καρδιολογική μονάδα ανακαινίστηκε με δωρεά του κ. Αθανάσιου και της κας Μαρίνας Μαρτίνου μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτισμού και Κοινωφελούς Έργου "ΑΙΓΕΑΣ", ύψους 1.200.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση της Καρδιολογικής Μονάδας Εμφραγμάτων και την Καρδιολογικής Κλινικής, με 21 κλίνες Καρδιολογικού Τμήματος, 4 κλίνες Αιμοδυναμικής Μονάδας και 12 κλίνες Καρδιολογικής Εντατικής Μονάδας.
Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των μονάδων αυτών.
O Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:
"Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να εγκαινιάζουμε ένα έργο ζωτικής σημασίας. Την πλήρως ανακαινισμένη Καρδιολογική Μονάδα Εμφραγμάτων και την Καρδιολογική Κλινική του Σισμανόγλειου. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κ. Αθανάσιο και στην κα Μαρίνα Μαρτίνου, για τη γενναιόδωρη δωρεά τους, ύψους 1.200.000 ευρώ, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η υλοποίηση αυτής της σημαντικής αναβάθμισης του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα έργο που δεν περιορίζεται σε αισθητικές βελτιώσεις, αλλά αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα και την αποδοτικότητα της καρδιολογικής φροντίδας, με άμεσο όφελος για τον ίδιο ασθενή. Εξασφαλίζουμε επαρκή στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι νέες αυτές υποδομές να λειτουργούν με τον βέλτιστο τρόπο. Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών".
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υποδιοικητής της 1ης Υ.Πε. κ. Σταύρος Τσαντής, η Διοικήτρια του ΓΝΑ "Σισμανόγλειο" κα Ζωή Ρακοπούλου, η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ κα Μαρία Πυργελή, η Αν. Διοικήτρια του ΓΝ Παίδων Πεντέλης κα Φαίη Θειακού καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Δεν συνδέονται μόνο με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις.
Σημαντική άνοδος στις διαγνώσεις σε προχωρημένα στάδια.
Τι έδειξε νέα μελέτη.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες κινδύνου.
Με ακριβή στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της 89ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος...
Δεν αρκεί να κόψουμε μόνο το αλάτι.
Από τις 14 Ιουλίου που ξεκίνησε η αποστολή των SMS.
Η HDL δεν είναι μια ενιαία ουσία, αλλά μια "οικογένεια" σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.
Ποια ουσία βρίσκεται στο αίμα μας.
Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του '40 και έκτοτε κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά ευρήματα.
Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.
Η απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε επιταχυνόμενη διαδικασία αξιολόγησης, μετά την έγκριση της λενακαπαβίρης από τον FDA των ΗΠΑ
Έχει ήδη ενημερώσει την ΓΓΑ, προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.
Οι βασικές αρχές.