Δευτέρα, 25-Νοε-2024 15:17
Οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας
Σε δύο σημεία του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης" του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εστίασε κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης. Αφορούν την παραμονή των γιατρών στην υπηρεσία μετά τα 67 έτη, αλλά και για την μετακίνηση γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας.
Σχετικά με το άρθρο 6 υπό τον τίτλο: "Παράταση χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας και νοσοκομειακών φαρμακοποιών", ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανέφερε: "Θα πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος παραμονής σε όλες τις ειδικότητες, ώστε οι συνάδελφοι που έχουν κλείσει το 67ο έτος της ηλικίας τους να συνεχίσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ προκειμένου να πληρωθούν οι κενές θέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πάρα πολλά νοσοκομεία υπάρχουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις, κυρίως στον νομό Αττικής".
Αναφορικά με το άρθρο 8 υπό τον τίτλο "Μη οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές" θεωρεί ότι θα πρέπει "να εξετασθεί σοβαρότατα το θέμα της συνυπηρέτησης. Όπως υπάρχει η συνυπηρέτηση στους ενστόλους, εάν κάποιος συνάδελφος διοριστεί σε κάποιο ακριτικό νησί και ο ή η σύζυγος είναι καθηγητής ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, να υπάρχει δυνατότητα συνυπηρέτησης. Είναι ένα βασικό κριτήριο ώστε να μην χωριστούν οικογένειες και να δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους να σκεφθούν πιο σοβαρά να πάνε τόσο στη νησιωτική χώρα, όσο και ακριτικά μέρη".
Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.
Οι πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα, μυαλγίες, κόπωση και αδυναμία.
μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο χάπι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες.
H 90-30-50 δίνει έμφαση στην ποιότητα της διατροφής.
Στην Ευρώπη η έξαρση των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, αναμένεται και στην Ελλάδα.
Πώς μπορεί να "ξανανιώσει" το ανοσοποιητικό σύστημα.
Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής διαφημιστικών καταχωρήσεων
Η γρίπη αλλάζει και μεταλλάσσεται διαρκώς. Συχνά, ξαφνιάζει και τους ίδιους τους επιστήμονες.
99 νέες εισαγωγές. Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) χαιρετίζει θερμά την υιοθέτηση του EU Safe Hearts Plan που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025 για την Καρδιαγγειακή υγεία στην Ευρώπη.
Η εναλλασσόμενη νηστεία είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting).