Τρίτη, 05-Νοε-2024 10:18
Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων
Με στόχο την ενίσχυση των εθνικών αποθεμάτων αίματος στο πλαίσιο της πρόληψης έκτακτων γεγονότων που μπορούν να συμβούν και να επηρεάσουν το σύστημα αιμοδοσίας και συνακόλουθα την υγεία των ασθενών, ενόψει των εορτών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους αιμοδότες να δώσουν αίμα.
Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρες 15.00-19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).
Στον χώρο παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης για τους επισκέπτες, κάτι που καθιστά την προσέλευση των ενδιαφερόμενων εθελοντών αιμοδοτών ακόμα πιο εύκολη.
-Για τον προσδιορισμό ραντεβού με την ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. "Δίνουμε αίμα" για κινητά:
App store (iOS):
https://bit.ly/appStore-DinoumeAima
Google play (android):
https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima
Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής
https://ekea.gr/dinoume-aima/
-Για τον προσδιορισμό ραντεβού τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 6/11 και 7/11 9.00-14.00). Επιπρόσθετα μπορείτε να καλείτε την Τρίτη 5/11, 14.00-19.30 στο 2105697986.
Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες
Τι δείχνουν οι μελέτες για τις φυτικές ίνες, το εντερικό μικροβίωμα και τον τρόπο δράσης της.
Τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξάνονται κατά 1% κάθε χρόνο.
Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για RSV, όπως και ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.
Συναγερμό έχει σημάνει η νέα εστία μόλυνσης από τον ιό Nipah στην Ινδία.
Πριν λίγες ημέρες άνοιξε στη Γλυφάδα, η Notia Medcare, το πρώτο και μοναδικό διεπιστημονικό, τεκμηριωμένο Κέντρο Μακροζωίας, που σηματοδοτεί ένα πρότυπο αναφοράς στην προληπτική ιατρική και την...
Παρά το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία κέντρων συλλογής πλάσματος, λείπει το νομοθετικό πλαίσιο.
Μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση.
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) πραγματοποίησε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την Ετήσια Συνάντηση για την Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο.
Ο πνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός δεν είναι απλά μια ιατρική σύσταση, αντιθέτως είναι μια στρατηγική που μειώνει τη νοσηρότητα και θνητότητα κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Παρότι σε πολλές περιπτώσεις δεν προκαλεί προβλήματα, υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή λοίμωξη.
Γιατί μια υψηλή ένδειξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ασκήσεις & Θεραπεία για τον Πόνο στην Ουρά.
Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν έγκυρο και φιλικό οδηγό, που υποστηρίζει τις ασθενείς σε κάθε στάδιο της διαδρομής τους με τη νόσο.
Η βιταμίνη D, γνωστή και ως "βιταμίνη του ήλιου", παράγεται από τον οργανισμό μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως.
Η πνευματική διαύγεια και η καλή γήρανση δεν είναι θέμα τύχης.