Κυριακή, 02-Ιουν-2024 15:41
Ραδιοφάρμακο που συμβάλλει στη διάγνωση του Αλτσχάιμερ παράγεται στην Ελλάδα

Ένα πρωτοποριακό ραδιοφάρμακο που χρησιμοποιείται ως βιοδείκτης στη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, παράγεται εδώ και μερικούς μήνες στη χώρα μας, από την ελληνική εταιρεία "ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ", στο πλαίσιο της αποκλειστικής στρατηγικής συνεργασίας της με τη Life Molecular Imaging (LMI).
Το νέο διαγνωστικό προϊόν, το οποίο ξεκίνησε να συνταγογραφείται και να διανέμεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιανουάριο, αποτελεί ένα από τα μόλις τρία -παγκοσμίως- αδειοδοτημένα ραδιοφάρμακα για την απεικόνιση PET των πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, που επιτρέπουν στους επιστήμονες να κάνουν ασφαλή διάγνωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ.
"Η έρευνά μας εστιάζει στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών μορίων, που θα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά στη διάγνωση και θεραπεία", υπογραμμίζει ο ιδρυτής της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, Άγγελος Παγώνης. "Η εταιρεία μας, διανύοντας την 3η δεκαετία της, αναπτύσσεται όλο και πιο δυναμικά στην παραγωγή των ραδιοφαρμάκων, γεγονός που μάς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στον κλάδο της υγείας. Στόχος μας είναι μέσω της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να μπορεί τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία να είναι άμεσα διαθέσιμες για την εξασφάλιση της καλύτερης υγείας", προσθέτει ο ίδιος.
Το ραδιοφάρμακο για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πρωτοποριακών προϊόντων της ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, στους τομείς της Πυρηνικής Ιατρικής, της Ογκολογίας και της Νευρολογίας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια στην Αττική, ενώ από το 2020 λειτουργεί μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική), παράγοντας υψηλής τεχνολογίας ραδιοφάρμακα. Παράλληλα, έχει συνάψει εμβληματικές συνεργασίες με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.
Δεν συνδέονται μόνο με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις.
Σημαντική άνοδος στις διαγνώσεις σε προχωρημένα στάδια.
Τι έδειξε νέα μελέτη.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες κινδύνου.
Με ακριβή στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της 89ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος...
Δεν αρκεί να κόψουμε μόνο το αλάτι.
Από τις 14 Ιουλίου που ξεκίνησε η αποστολή των SMS.
Η HDL δεν είναι μια ενιαία ουσία, αλλά μια "οικογένεια" σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.
Ποια ουσία βρίσκεται στο αίμα μας.
Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του '40 και έκτοτε κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά ευρήματα.
Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.
Η απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε επιταχυνόμενη διαδικασία αξιολόγησης, μετά την έγκριση της λενακαπαβίρης από τον FDA των ΗΠΑ
Έχει ήδη ενημερώσει την ΓΓΑ, προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.
Οι βασικές αρχές.
Η λοίμωξη μεταδίδεται εύκολα μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού.