Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 14-Μαϊ-2024 08:29

    Η επιδημία χολέρας χειροτερεύει με ταχείς ρυθμούς στην Υεμένη

    Η επιδημία χολέρας χειροτερεύει με ταχείς ρυθμούς στην Υεμένη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε ανησυχία χθες Δευτέρα για την "ταχεία επιδείνωση" της επιδημίας χολέρας στην Υεμένη, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 ύποπτα κρούσματα από τον Οκτώβριο, κυρίως στους τομείς της χώρας τους οποίους ελέγχει το κίνημα ανταρτών Χούθι.

    "Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την ταχεία επιδείνωση της επιδημίας χολέρας. Έχουν αναφερθεί 40.000 ύποπτα κρούσματα και πάνω από 160 θάνατοι", αριθμοί "απότομα αυξημένοι" από τον περασμένο μήνα, υπογράμμισε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, που έχει την εποπτεία του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    "Η πλειονότητα βρίσκεται σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι, όπου αναφέρονται εκατοντάδες νέα κρούσματα καθημερινά", συνέχισε.

    Έχουν αναφερθεί 34.000 ύποπτα κρούσματα από τον Οκτώβριο στα τμήματα της χώρας υπό τον έλεγχο των Χούθι, υπερτριπλάσια απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα (11.000 και 75 θάνατοι), καθώς και άλλες 6.000 περιπτώσεις στις ζώνες υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης (έναντι 3.200 πριν από έναν μήνα), διευκρίνισε το OCHA στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες θα χειροτερέψουν κι άλλο την κατάσταση", προειδοποίησε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, διαβεβαιώνοντας πως ο ΟΗΕ και φορείς με τους οποίους συνεργάζονται λαμβάνουν "επείγοντα μέτρα" για να αμβλυνθεί η κατάσταση.

    Όμως το σχέδιο αυτό "θα χρειαστεί επείγουσα χρηματοδότηση, αν θέλουμε να αποφύγουμε" τον κίνδυνο η επιδημία να γίνει "ανεξέλεγκτη", συνέχισε.

    "Οι συνέπειες της απραξίας είναι οικείες. Ας μη λησμονούμε πως από το 2016 ως το 2021, περίπου 4.000 άνθρωποι στην Υεμένη, στην πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της χολέρας", πρόσθεσε.

    Το σχέδιο ανθρωπιστικής δράσης του ΟΗΕ στην Υεμένη το 2024, κοστολογημένο στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν έχει εξασφαλίσει παρά μόλις το 16% των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων ως αυτό το στάδιο.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    07:30 11/02

    Μερικοί καφέδες την ημέρα μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο άνοιας

    Τα συμπεράσματα νέας επιστημονικής μελέτης για τους λάτρεις της καφεΐνης.

    07:46 09/02

    Πώς μπορούμε να χάσουμε λίπος, αλλά όχι μυϊκή μάζα - Τι να προσέξουμε όσο μεγαλώνουμε σύμφωνα με τους ειδικούς

    Οι μύες χρειάζονται όχι μόνο ενέργεια, αλλά και δομικά "υλικά" για να διατηρηθούν.

    11:02 08/02

    Διευθυντής Ογκολογικού του Αγίου Σάββα: Μεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα

    Τι δρόμους ανοίγει αυτή η μελέτη και σε ποιους άλλους καρκίνους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το πειραματικό αυτό εμβόλιο;

    10:37 08/02

    Τρεις στους πέντε εργαζόμενους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα

    Ο κρίσιμος ρόλος του φυσικοθεραπευτή στο ΕΣΥ.

    07:30 05/02

    Προλαβαίνουμε τον καρκίνο στην αρχή του; Οι τρεις παράγοντες κινδύνου στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε

    Έως και 7 εκατ. περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

    08:52 04/02

    Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου

    Ο καρκίνος εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη.

    12:07 03/02

    Πρωτοβουλία για την Φροντίδα των Πνευμόνων από την AstraZeneca

    Εκστρατεία ενημέρωσης "Σκέψου απλά" και υπογραφή τριών μνημονίων συνεργασίας για την ενίσχυση της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της φροντίδας ασθενών με Καρκίνο Πνεύμονα και ΧΑΠ.

    13:02 02/02

    Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Πάνω από 5,2 εκατ. πολίτες έχουν κάνει προλητπικές εξετάσεις

    Σημαντικά αποτελέσματα στην έγκαιρη ανίχνευση σοβαρών νοσημάτων καταγράφει το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης "Προλαμβάνω".

    09:42 02/02

    Αύξηση των ψυχωτικών διαταραχών στις νεότερες γενιές, διαπιστώνει νέα μελέτη

    Τα ποσοστά νέων κρουσμάτων άρχισαν να αυξάνονται για όσους γεννήθηκαν από τη δεκαετία του 1980 και αργότερα.

    07:30 02/02

    Γιατί η δημοφιλής κετογονική δίαιτα δεν είναι τόσο ακίνδυνη: Νέα έρευνα εγείρει ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της

    Η κετογονική δίαιτα βασίζεται σε πολύ υψηλή κατανάλωση λιπαρών και ελάχιστους υδατάνθρακες.

    08:17 31/01

    Γιατί η βρώμη βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

    Τι δείχνουν οι μελέτες για τις φυτικές ίνες, το εντερικό μικροβίωμα και τον τρόπο δράσης της.

    07:33 29/01

    Διεθνής συναγερμός για τον Nipah: Τι γνωρίζουμε για τον επικίνδυνο ιό που μεταδίδεται και στους ανθρώπους

    Συναγερμό έχει σημάνει η νέα εστία μόλυνσης από τον ιό Nipah στην Ινδία.