Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 01-Μαϊ-2024 07:42

    Μαριχουάνα: Οι ΗΠΑ κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών για τη χρήση της

    Μαριχουάνα: Οι ΗΠΑ κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών για τη χρήση της
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) αναμένεται να επαναταξινομήσει τη μαριχουάνα ως λιγότερο επικίνδυνο ναρκωτικό, όπως μετέδιδε το Associated Press. Το βήμα αυτό ήδη χαρακτηρίζεται ιστορική αλλαγή στην αμερικανική πολιτική για τα ναρκωτικά.

    Παρόλο που η εν λόγω πρόταση δεν τερματίζει την ποινικοποίηση της μαριχουάνας, είναι, όπως λένε τα διεθνή μέσα, μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί την ασφάλεια και τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.

    Για περισσότερο από μισό αιώνα, η μαριχουάνα ταξινομείται στη λεγόμενη ομάδα Ι (Schedule Ι) μαζί με ναρκωτικά εξαιρετικά εθιστικά όπως η ηρωίνη.

    Η πρόταση της DEA, η οποία πρέπει ακόμη να επανεξεταστεί από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, θα αναγνωρίσει τις ιατρικές χρήσεις της κάνναβης, όπως και το ότι έχει λιγότερες πιθανότητες κατάχρησης σε σχέση με πιο επικίνδυνα ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν θα νομιμοποιούσε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης "συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε αυτόν τον κανόνα", δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

    Πέρυσι το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνέστησε στην αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών ότι η μαριχουάνα θα πρέπει να είναι φάρμακο της ομάδας ΙΙΙ, μαζί με λιγότερο εθιστικές ουσίες όπως η κεταμίνη και η τεστοστερόνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπόκειται σε λιγότερους περιορισμούς στην παραγωγή και την έρευνα και ότι θα μπορούσε να ληφθεί με ιατρική συνταγή.

    Σημειώνεται πως πέρσι το Δεκέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε χάρη σε δεκάδες ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για κατοχή μαριχουάνας και μείωσε τις ποινές άλλων 11 που είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για μη βίαια αδικήματα σχετιζόμενα με χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

    Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η απόφαση αυτή είχε ως στόχο να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες στις καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες επιβαρύνουν δυσανάλογα κυρίως τους Αφροαμερικανούς. Εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσής του να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία που αφορά την κατοχή μαριχουάνας.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    07:30 05/11

    Το επικίνδυνο λίπος στην κοιλιά που δεν φαίνεται και τι σημαίνει για την υγεία των ανδρών

    Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας.

    00:01 05/11

    Παχυσαρκία: Γιατί έχει γίνει η νόσος του σύγχρονου κόσμου

    Ώρα μηδέν για άμεσες παρεμβάσεις υπό τη σκιά αρνητικών προβλέψεων για την αύξηση των παχύσαρκων ατόμων​​​​​​​

    ​​​​​​​Γράφει η Βίκυ Κουρλιμπίνη

    14:02 04/11

    Μηνιγγίωμα εγκεφάλου: Πώς η σύγχρονη νευροχειρουργική προσφέρει οριστική λύση και ασφάλεια στους ασθενείς

    Τα μηνιγγιώματα είναι οι πιο συχνοί πρωτοπαθείς όγκοι του εγκεφάλου στους ενήλικες.

    09:58 04/11

    Let’s talk about IVF: Conversations in a New Era

    Ένα συνέδριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις για τη νέα εποχή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

    00:01 04/11

    Η μάχη κατά του Αλτσχάιμερ συνεχίζεται - Νέα δεδομένα

    Στο επίκεντρο θεραπείες που χαρακτηρίζονται επαναστατικές και δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς

    Γράφει η Βίκυ Κουρλιμπίνη

    21:29 03/11

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητεί επειγόντως μέτρα για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας υγείας

    Ο ΠΟΥ δημοσίευσε σήμερα μια σειρά από συστάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων συνεπειών από τις απότομες και δραστικές περικοπές στη διεθνή βοήθεια.

    00:01 03/11

    Γερνάμε συνεχώς ή κατά διαστήματα;

    Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί η διαδικασία

    Γράφει η Mohana Ravindranath

    08:00 01/11

    Δύο νέες έρευνες δίνουν απαντήσεις για το περπάτημα: Πόση ώρα; Πόσα βήματα είναι αρκετά;

    Μία μεγαλύτερη βόλτα την ημέρα πιο ωφέλιμη για την καρδιακή υγεία από τις πολλές σύντομες διαδρομές.

    08:07 31/10

    Έτοιμος σε ένα μήνα ο ψηφιακός βοηθός για τον πολίτη - Ποιες οι δυνατότητες

    Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Ψηφιακός Βοηθός για την Υγεία

    00:01 31/10

    Η κοινή παραδοχή για τη γήρανση που ίσως είναι λανθασμένη

    Οι ειδικοί έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια ότι η φλεγμονή είναι φυσικό στοιχείο της γήρανσης. Ωστόσο μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι περισσότερο απόρροια του περιβάλλοντος στο οποίο...

    Γράφει η Mohana Ravindranath

    17:46 30/10

    ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι από covid-19 την τελευταία εβδομάδα

    Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

    15:22 30/10

    Σε λειτουργία ο Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού στον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας

    Οι ιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Ψηφιακό Βοηθό Ιατρού μέσω του myHealthDoc και να αποκτήσουν άμεσα πληροφορίες από τον φάκελο του ασθενή.

    07:30 30/10

    Ζητείται λύση στο χάος με τα ράντζα στο νοσοκομείο "Αττικόν"

    Ασθενείς και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και υπερφόρτωση των κλινικών.