Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 21-Μαρ-2024 21:02

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Μεταξά
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:15, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "Μεταξά".

    Επρόκειτο για μια χειρουργική επέμβαση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος της ΩΡΛ κλινικής, την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Παγουλάτου και το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Ο ασθενής που χειρουργήθηκε ήταν ενταγμένος ήδη στην ενιαία λίστα χειρουργείου και "εκμεταλλεύτηκε" τη δυνατότητα που του δίνει ο νέος νόμος για τα απογευματινά χειρουργεία, προκειμένου να επισπευστεί η χειρουργική του επέμβαση.

    Πρέπει να τονιστεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία του Νοσοκομείου Μεταξά, θα αφορούν σε καλοήθεις επεμβάσεις, καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν σε κακοήθειες, εκτελούνται πάντα κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα των πρωινών χειρουργείων.

    Είναι άξιο αναφοράς ότι πρόκειται για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, όπως επίσης και το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε Ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας.

    Η ομάδα που συμμετείχε στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο του Νοσοκομείου Μεταξά αποτελούνταν από τους/τις:

    Νίκος Παπαδημητρίου, Ιατρός ΩΡΛ, Διευθυντής ΕΣΥ

    Αλεξάνδρα Παγουλάτου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ & Αναισθησιολογικου Τμήματος Μεταξά

    Σκορδίλη Χριστίνα, Νοσηλεύτρια ΤΕ Χειρουργείου

    Κατσικάδη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια ΔΕ Χειρουργείου

    Γρηγοριάδου Ανδρομάχη, Νοσηλεύτρια ΤΕ Αναισθησιολογικού

    Κεστεκίδης Αλέξανδρος, Τραυματιοφορέας Χειρουργείου

    Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε μετά το πέρας της επέμβασης:

    "Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, καθώς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο.

    Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος καθώς το Νοσοκομείο μας σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, επ’ ωφελεία των ασθενών μας.

    Πρόκειται για ένα άκρως κοινωνικό μέτρο που θα συνεισφέρει στη μείωση της λίστας αναμονής χειρουργείων, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

    Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ανταποκρίθηκε άμεσα και  συμμετέχει ενεργά από σήμερα στα απογευματινά χειρουργεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, δηλώνοντας στη πράξη ότι στηρίζει κάθε νέο εγχείρημα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που στο επίκεντρο έχει τον ασθενή και την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας.

    Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο Μεταξά γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχαμε προχωρήσει τόσο γρήγορα και τόσο αποφασιστικά, όπως επίσης τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη για τη στήριξή τους στη σημαντική προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης που επιχειρείται στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας".

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    08:08 05/09

    Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα γονιμότητα και μεταβολική υγεία

    Δεν συνδέονται μόνο με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις.

    07:30 04/09

    Γιατί αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη έπειτα από μια δεκαετία

    Σημαντική άνοδος στις διαγνώσεις σε προχωρημένα στάδια.

    15:10 02/09

    Οι πέντε παρεμβάσεις που ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ από τον Κ. Μητσοτάκη

    Με ακριβή στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της 89ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος...

    08:00 30/08

    Η υψηλή "καλή' χοληστερίνη δεν είναι πάντα καλή - Γιατί η αύξηση της HDL δεν συνδέεται πάντα με καλύτερη καρδιακή υγεία

    Η HDL δεν είναι μια ενιαία ουσία, αλλά μια "οικογένεια" σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

    07:30 28/08

    PFAS: Τα "αιώνια χημικά" που δεν εξαφανίζονται ποτέ και εντοπίστηκαν και σε ελληνικά αυγά - Πού βρίσκονται και τι προκαλούν στον άνθρωπο

    Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του '40 και έκτοτε κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας.

    07:30 27/08

    Πώς θα κλείσουμε ραντεβού με γιατρό μέσω της πλατφόρμας Finddoctors.gov.gr - Όλη η διαδικασία

    Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.

    17:54 26/08

    Πράσινο φως από την Κομισιόν για την λενακαπαβίρη ως η πρώτη εξαμηνιαία επιλογή PrEP για HIV

    Η απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε επιταχυνόμενη διαδικασία αξιολόγησης, μετά την έγκριση της λενακαπαβίρης από τον FDA των ΗΠΑ

    14:49 26/08

    ΙΣΑ: Κυρώσεις σε ιατρούς που προβαίνουν σε εξέταση και χορήγηση γνωματεύσεων σε αθλούμενους εντός των χώρων αθλητικών σωματείων

    Έχει ήδη ενημερώσει την ΓΓΑ, προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.

    07:30 25/08

    Μαζική γαστρεντερίτιδα στην Τζια - Τι είναι ο νοροϊός και τι προκαλεί

    Η λοίμωξη μεταδίδεται εύκολα μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού.