Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 29-Ιαν-2023 19:24

    Οι διάλογοι-φωτιά στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας: "Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…"

    5650373
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τίτλο "Οι διάλογοι της ντροπής", στο οποίο αναφέρονται διάλογοι και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύκτας.

    Η αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, όπως είναι Viber και Whats App, δολοφονηθέντων μετά από συμβόλαια θανάτου και ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

    Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

    Οι διάλογοι-φωτιά

    28 Μαρτίου 2018

    ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας".

    ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – "ΜΕΣΑΖΩΝ": "Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…".

    Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο

    28 Μαρτίου 2018

    ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση".

    ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα".

    29 Μαρτίου 2018

    ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη".

    ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Ο,τι γουστάρεις άμεσα".

    21 Δεκεμβρίου 2018

    ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: "Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;".

    ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: "Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα".

    24 Μαΐου 2022

    ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Καλημέρα".

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Κύριε Γ. καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά".

    25 Μαΐου 2022

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Καλησπέρα κύριε Γ.".

    ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ.: ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ".

    3 Ιουνίου 2022

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:"Καλημέρα".

    ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία".

    10 Ιουνίου 2022

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: "Καλησπέρα. Τι κάνεις;".

    ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: "Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!".

    Διεφθαρμένοι διοικητές, στημένες μετακινήσεις και διασυνδέσεις με την "γιάφκα" της Πολυτεχνειούπολης

    Ανάμεσα στους εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που είχαν πάρε-δώσε με μέλη κυκλωμάτων περιλαμβάνεται και διοικητής αστυνομικού τμήματος της Αττικής για τον οποίο καταγράφεται ότι "είναι έμπιστος υπηρεσιακού στελέχους (σ.σ.: μνημονεύεται το όνομά του) και αμείβεται για προστασία από μπαρ στα νότια προάστια".

    Επιπλέον φαίνεται να υπάρχουν επαφές και με άλλους ύποπτους αξιωματικούς, όπως και με ενστόλους που βρίσκονται κοντά σε πολιτικούς.

    Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως έχουν εντοπιστεί ύποπτες συνεννοήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τους αλβανούς ποινικούς η δράση των οποίων είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, όπου και εντοπίστηκε "γιάφκα" διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.

    Μάλιστα φαίνεται να έχει υπάρξει "χαρτογράφηση" 25 αξιωματικών που πρωτοστατούν, σχετίζονται ή επωφελούνται από το κύκλωμα διαφθοράς. Ακόμα, φαίνεται να έχουν βρεθεί και SMS που στέλνονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς κινήσεις για να σταματήσουν αυτές οι παράνομες συνεννοήσεις και συναλλαγές.

    Με τα μέλη των κυκλωμάτων μάλιστα, όπως αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια στις εν λόγω καταγραφές, να έχουν αποκτήσει προσβάσεις σε ανώτατους υπηρεσιακούς, και όχι μόνο, παράγοντες, προκειμένου να επηρεάσουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ή και ενδιάμεσες διαδικασίες μετακινήσεων αξιωματικών. Στόχος τους ήταν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα για αυτούς ελεγκτικά "πόστα" ύποπτοι αστυνομικοί, οι οποίοι θα τους… εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση.

    Πηγή: TheTOC.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    23:20 12/02

    Βίντεο της CIA στο YouTube με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους στην Κίνα

    Απευθύνεται σε δυσαρεστημένους αξιωματικούς των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

    22:33 12/02

    Μέλη του ΝΑΤΟ υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μέσω του μηχανισμού PURL

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ευχαρίστησε τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Λιθουανία για τις συνεισφορές τους, συμπληρώνοντας πως περιμένει περισσότερες προσεχώς, χωρίς να κατονομάσει...

    21:18 12/02

    Βενεζουέλα: Χιλιάδες άνθρωποι στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη μετά Μαδούρο εποχή

    "Δεν φοβόμαστε!", φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας (UCV) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φοιτητικών ενώσεων.

    21:17 12/02

    Τραμπ: Πιθανή η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν μέσα στον επόμενο μήνα

    "Πρέπει να καταλήξουμε, διαφορετικά θα είναι πολύ τραυματικό", τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    21:10 12/02

    Η CIA αναζητά πληροφοριοδότες στον κινεζικό στρατό - Βίντεο για στρατολόγηση κατασκόπων

    Η CIA θέλει να ενισχύσει τη συλλογή πληροφοριών για τον στρατηγικό αντίπαλο των ΗΠΑ.

    21:04 12/02

    Πορτογαλία: Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση το ν/σ για την πρόσβαση των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Απαιτεί ρητή γονική συναίνεση για την πρόσβαση εφήβων ηλικίας 13-16 ετών σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

    20:27 12/02

    WSJ: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά χιλιάδες Starlink στο Ιράν για να βοηθήσουν τους διαδηλωτές

    Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, εισήχθησαν λαθραία περίπου 6.000 κιτ στη χώρα.

    19:37 12/02

    Ουκρανία: Φιλοκρεμλινικοί λογαριασμοί χρησιμοποιούν τους φακέλους του Έπστιν για να παραπληροφορούν

    Σύμφωνα με έρευνες που διενήργησε το Γαλλικό Πρακτορείο και μια έκθεση του Ινστιτούτου για τον στρατηγικό διάλογο (ISD), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    19:27 12/02

    Η Σουηδία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη για περιπολίες στη Γροιλανδία

    Στο πλαίσιο της νέας αποστολής του ΝΑΤΟ.

    18:58 12/02

    Ιταλία: "Αφηρημένος" άνδρας πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

    Αστυνομικοί στη νότια Ιταλία διέσωσαν ένα κουτί που περιείχε ράβδους χρυσού από μονάδα διαλογής απορριμμάτων, αφού ένας αφηρημένος κάτοικος πέταξε κατά λάθος τον θησαυρό, μαζί με τα σκουπίδια του...

    18:12 12/02

    Δύο μεξικανικά πλοία μετέφεραν στην Κούβα 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

    Η Κούβα διανύει μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από τις πιέσεις που ασκεί στο νησί η Ουάσινγκτον.

    18:09 12/02

    Η Ινδία αγοράζει 114 μαχητικά Rafale

    Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας ενέκρινε σήμερα την αγορά νέων, γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ένα "σημαντικό ορόσημο" που θα οδηγήσει σε μια "ιστορική" συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε η γαλλική...

    17:55 12/02

    ΗΠΑ: Η αντιμεταναστευτική επιχείρηση στη Μινεάπολη έλαβε τέλος

    Όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του Τραμπ.