Δευτέρα, 30-Μαϊ-2022 10:57
Θα χρειαστεί να κάνουμε και 4η δόση εμβολίου για τον κορονοϊό;
Την ανάγκη για νέα δόση εμβολίου, την 4η κατά του κορονοϊού, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες, τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
"Αυτό το οποίο θα θέλαμε και όλοι οι συνάδελφοί μου υπουργοί στην Ευρώπη είναι και στον κορονοϊό να υπάρξει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως υπάρχει στη γρίπη, που να γίνεται και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στους φθινοπωρινούς μήνες θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού του πληθυσμού, σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού", ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: "Πάντως, κάτι που έχει αξία είναι ότι ήδη οι παραλαβές που είχαμε για το καλοκαίρι, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις έχουμε μεταφέρει για Σεπτέμβριο, διότι και οι εταιρείες θεωρούν ότι τότε ακόμα και αν έχουμε εμβόλιο ενισχυτικό θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στην Όμικρον. Τώρα, το ποιοι θα είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν ή αν θα είναι ο γενικός πληθυσμός, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τα επιστημονικά όργανα".
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε για την πανδημία ότι δεν σφυρίζουμε λήξη και επεσήμανε: "Αυτό που υπάρχει είναι και γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ότι έχουμε μία ύφεση της πανδημίας. Να τονίσουμε ότι υπήρξε μια πολύ μεγάλη κριτική όταν μιλήσαμε για άρση μέτρων εδώ και έναν μήνα από το Πάσχα και βλέπετε ότι όλα τα νούμερα δείχνουν ότι η απόφαση αυτή ήταν σύμφωνη ακριβώς με τις επιστημονικές εξελίξεις. Στους σκληρούς δείκτες βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλή πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ. Αντίστοιχα τα κρούσματα δεν έχουν αυξηθεί. Αντιθέτως έχουν και αυτά μία μειούμενη πορεία. Αυτό τι μας δείχνει; Μας δείχνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ότι δεν θα μας πιέσει η πανδημία, αλλά, ωστόσο, και για αυτό βλέπετε προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός, όλοι μάς λένε, όλοι και οι επιστήμονες εδώ πέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το ECDC, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, δηλαδή ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, έτσι να μείνει η διαδικασία, ότι το φθινόπωρο οπωσδήποτε θα έχουμε μία πίεση. Δεν θα έχουμε την πίεση την οποία ζούσαμε τα δύο τελευταία χρόνια".
Όσον αφορά τις μάσκες στα πλοία, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε: "Η Επιτροπή θα συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων. Εδώ πέρα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, όπως ξέρετε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το θέμα των αεροπλάνων, όπου πλέον στα αεροπλάνα, επειδή υπάρχουν και τα συγκεκριμένα φίλτρα, δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα. Κι εδώ -αν θέλετε- δημιουργείται μία αντινομία, να κατεβαίνει κάποιος με το αεροπλάνο να μπαίνει στο πλοίο, που το πλοίο έχει και εξωτερικούς χώρους, και να χρειάζεται να βάλει μάσκα. Οπότε αυτό το πρωτόκολλο των πλοίων θα το εξετάσει η Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα. Όπου έχουμε αριθμημένες θέσεις, οπότε μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα του κόσμου που θα μπει, υπάρχει δυνατότητα να μείνουμε στη σύσταση. Αντιθέτως, στα αστικού τύπου Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις και μπορεί να υπάρχει παραπάνω κόσμος, είναι υποχρεωτική η μάσκα".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημαντικά αποτελέσματα στην έγκαιρη ανίχνευση σοβαρών νοσημάτων καταγράφει το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης "Προλαμβάνω".
Τα ποσοστά νέων κρουσμάτων άρχισαν να αυξάνονται για όσους γεννήθηκαν από τη δεκαετία του 1980 και αργότερα.
Η κετογονική δίαιτα βασίζεται σε πολύ υψηλή κατανάλωση λιπαρών και ελάχιστους υδατάνθρακες.
Τι δείχνουν οι μελέτες για τις φυτικές ίνες, το εντερικό μικροβίωμα και τον τρόπο δράσης της.
Τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξάνονται κατά 1% κάθε χρόνο.
Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για RSV, όπως και ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.
Συναγερμό έχει σημάνει η νέα εστία μόλυνσης από τον ιό Nipah στην Ινδία.
Πριν λίγες ημέρες άνοιξε στη Γλυφάδα, η Notia Medcare, το πρώτο και μοναδικό διεπιστημονικό, τεκμηριωμένο Κέντρο Μακροζωίας, που σηματοδοτεί ένα πρότυπο αναφοράς στην προληπτική ιατρική και την...
Μια νέα έρευνα δίνει την απάντηση.
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) πραγματοποίησε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την Ετήσια Συνάντηση για την Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο.
Ο πνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός δεν είναι απλά μια ιατρική σύσταση, αντιθέτως είναι μια στρατηγική που μειώνει τη νοσηρότητα και θνητότητα κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Παρότι σε πολλές περιπτώσεις δεν προκαλεί προβλήματα, υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή λοίμωξη.
Τι δηλώνει ο πρόεδρος της επιτροπής του ΥΠΑΑΤ για το εμβόλιο.
Γιατί μια υψηλή ένδειξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ασκήσεις & Θεραπεία για τον Πόνο στην Ουρά.