Πέμπτη, 14-Απρ-2022 09:38
Anthony Fauci: Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογούν τον προσωπικό τους κίνδυνο εν μέσω της αύξησης κρουσμάτων COVID-19
 
 
	Οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να αξιολογούν τον προσωπικό τους κίνδυνο για μόλυνση, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αρχίζουν να αυξάνονται ξανά, τόνισε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του ο Dr. Fauci στις ΗΠΑ.
	
	Κάθε άτομο θα πρέπει να κάνει έναν υπολογισμό για το ύψος του κινδύνου που διατρέχει και θέλει να αναλάβει, όταν πηγαίνει σε δείπνα σε εσωτερικούς χώρους ή άλλες εκδηλώσεις. Αναφέρει ότι πρέπει να αυτοερωτάται: Ποια είναι η ηλικία μου; Ποια είναι η κατάσταση της υγείας μου; Έχω εμβολιαστεί πλήρως; Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι που είναι ευάλωτοι και που αν τους μεταδώσω τον ιό, μπορεί να προκύψει πρόβλημα;
Ο Dr. Fauci σημείωσε ότι περίπου οι μισές πολιτείες στις ΗΠΑ αναφέρουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Παρ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται στην "πράσινη ζώνη", όπου δεν απαιτείται κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους. Δραματικές αυξήσεις βέβαια παρουσιάζονται, όταν υποχωρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Για παράδειγμα, μετά από μια μεγάλη ετήσια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα, όπου αναμειγνύονται δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί ηγέτες, περίπου 67 άτομα βρέθηκαν θετικά μεταξύ 600 παρευρισκομένων.
	Ο Dr. Fauci προέτρεψε όσους είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν και να κάνουν και ενισχυτικές δόσεις, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς με τον ιό στην κοινότητα. Στο μεταξύ, σημείωσε ότι η ομάδα δημόσιας υγείας παρακολουθεί καθημερινά μετρήσεις όπως κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους από COVID-19, καθώς εξαπλώνεται η υποπαραλλαγή BA.2.
	 
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης αυτής συνόψισαν για εμάς οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ).
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Ψηφιακός Βοηθός για την Υγεία
Οι ειδικοί έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια ότι η φλεγμονή είναι φυσικό στοιχείο της γήρανσης. Ωστόσο μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι περισσότερο απόρροια του περιβάλλοντος στο οποίο...
Γράφει η Mohana Ravindranath
Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Οι ιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Ψηφιακό Βοηθό Ιατρού μέσω του myHealthDoc και να αποκτήσουν άμεσα πληροφορίες από τον φάκελο του ασθενή.
Ασθενείς και εργαζόμενοι κάνουν λόγο για υποστελέχωση, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και υπερφόρτωση των κλινικών.
Ένα εργαστήριο προσπαθεί να τις ανακαλύψει.
Γράφει η Nina Agrawal
Η Καρδιοχειρουργική έχει εξελιχθεί θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες
Παρόλο που ο εγκέφαλος μπορεί να αναγεννηθεί, αυτή η διαδικασία είναι περιορισμένη.
Γράφει η Rachel E. Gross
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης έχει πλέον διαμορφωθεί στις 3 ώρες και 30 λεπτά.
Η συνεχής αύξηση των περιστατικών καρκίνου μεταξύ ατόμων ηλικίας 20 έως 40 ετών προκαλεί ανησυχία.
Ένα μήνυμα πρόληψης, δύναμης και ελπίδας για την υγεία του μαστού.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
Η DMB επιδρά κατά των φλεγμονών, των καρδιακών και νευροεκφυλιστικών παθήσεων.
Επηρεάζουν τα κέντρα ανταμοιβής και οδηγούν σε φαύλο κύκλο υπερφαγίας.
Πώς προκαλείται οξεία δηλητηρίαση.
Από την ανάλυση δεδομένων έως την πρόβλεψη κινδύνου για πολλές ασθένειες.
Γράφει η Βίκυ Κουρλιμπίνη