Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 12:00

  Αφαίρεση λιπώματος: Οι νεότερες τεχνικές και τα οφέλη τους

  Αφαίρεση λιπώματος: Οι νεότερες τεχνικές και τα οφέλη τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το λίπωμα εμφανίζεται στο 2% περίπου του γενικού πληθυσμού, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 40 – 60 ετών. Πρόκειται για μη καρκινική (καλοήθη) μαλακή μάζα η οποία αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα, συνήθως σε επιφανειακή θέση, και το μέγεθός του τις περισσότερες φορές φτάνει τα 1 - 3 εκατοστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, ένα λίπωμα μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατοστά σε διάμετρο, σχηματίζοντας έναν όγκο μεγέθους αντίστοιχο με αυτόν του πορτοκαλιού. Τα λιπώματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Παρόλο που δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του ατόμου, αφαιρούνται για αισθητικούς λόγους, ειδικά όταν βρίσκονται σε περίοπτα σημεία του σώματος, όπως είναι το μέτωπο και ο αυχένας. Για την αφαίρεση του λιπώματος με τις σύγχρονες τεχνικές μας μιλά ο Δρ Ιωάννης Δοντάς, Στρατιωτικός Ιατρός - εξειδικευμένος Χειρουργός.

  Χειρουργικό Laser Διοξειδίου του Άνθρακα - Σύγχρονη & ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης λιπώματος

  Η σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική τεχνική χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα (Laser CO2) έχει εισαχθεί τα τελευταία χρόνια στην καθημερινή ιατρική πρακτική, τελειοποιώντας τη διαδικασία αφαίρεσης του λιπώματος. Μέχρι πρόσφατα η κύρια διαθέσιμη μέθοδος για την αντιμετώπιση της πάθησης ήταν η κλασική ανοικτή χειρουργική επέμβαση με νυστέρι κατά την οποία η τομή είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλο χειρουργικό τραύμα, οδηγώντας στη δημιουργία ουλής. Επίσης ο πόνος, η αιμορραγία και η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερα με την κλασική χειρουργική επέμβαση.

  Τα τελευταία χρόνια το χειρουργικό Laser διοξειδίου του άνθρακα έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση των λιπωμάτων, καθώς εξασφαλίζει μια ανώδυνη και εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία, απαλλάσσοντας τον ασθενή από κάθε είδους ταλαιπωρία.

  Χειρουργικό Laser Διοξειδίου Του Άνθρακα (Laser CO2) για την αφαίρεση του λιπώματος – Τα οφέλη

  Η αφαίρεση του λιπώματος με τη χρήση χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα (Laser CO2) προσφέρει σημαντικά οφέλη όσον αφορά στην εμπειρία του ασθενούς αλλά και στο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Συγχρόνως διευκολύνει συνολικά τη διαδικασία καθώς πρόκειται, ουσιαστικά, για μια απλοποιημένη μέθοδο, κάτι που μεταφράζεται σε μειωμένο χρόνο διεξαγωγής της επέμβασης και άμεση αποχώρηση του ασθενούς από το ιατρείο, μετά τη λήψη οδηγιών.

  Η τεχνική του χειρουργικού Laser διοξειδίου του άνθρακα στηρίζεται στη λογική της ελάχιστης επεμβατικότητας και της αποκατάστασης της βλάβης με ακρίβεια, αφήνοντας ανέπαφους όλους τους γειτονικούς υγιείς ιστούς. Αυτό εξασφαλίζει:
  •    Αναίμακτη και ασφαλή διαδικασία
  •    Μηδενικό πόνο
  •    Ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο διενέργειας (συνήθως 5-15 λεπτά)
  •    Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα
  •    Μηδενική νοσηλεία
  •    Ταχύτατη επούλωση του εγχειρητικού τραύματος
  •    Πολύ καλή μετεγχειρητική περίοδο (δεν απαιτούνται παυσίπονα συνήθως)
  •    Ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων υποτροπής

  Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το Laser διοξειδίου του άνθρακα εφαρμόζεται με τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας. Ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει λίγα λεπτά αφότου ολοκληρωθεί η θεραπεία και να κάνει ντους την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ την ίδια ημέρα είναι σε θέση να εργαστεί και να συνεχίσει με τις καθημερινές δραστηριότητές του. Λόγω του ελάχιστου τραυματισμού, οι μετεγχειρητική περίοδος είναι ιδιαίτερα εύκολη χωρίςΙωάννης Δοντάς ταλαιπωρία ή πόνο.

  Ο Δρ Ιωάννης Δοντάς, Στρατιωτικός Ιατρός - εξειδικευμένος Χειρουργός διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διάγνωση των λιπωμάτων αλλά και στη διαφοροδιάγνωσή τους από άλλες παθήσεις και κατέχει την τεχνογνωσία στο χειρισμό της τεχνικής Laser. Η εφαρμογή της μεθόδου πραγματοποιείται στην πλήρως εξοπλισμένη και υπερσύγχρονη κλινική Laser Surgery.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:32 03/12

  Σημαντική αύξηση για τα αντισώματα και την κυτταρική ανοσία από την ενισχυτική δόση mRNA

  Το παραπάνω θετικό αποτέλεσμα που βρήκε βρετανική έρευνα είναι ακόμη πιο ουσιαστικό σε όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca.

  09:16 03/12

  Σχεδόν τριπλάσιες επαναλοιμώξεις Covid-19 προκαλεί η Όμικρον

  Τα πρώτα στοιχεία για τις επαναλοιμώξεις από τη Νότια Αφρική.

  08:44 03/12

  Ιικό φορτίο: Ο ρόλος του στη μετάδοση και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

  Το ιικό φορτίο σε κάθε φορέα του SARS-COV-2 επηρεάζει σημαντικό το κατά πόσο και αν μεταδίδει τον ιό στους άλλους.

  10:30 02/12

  7 Συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς και να κερδίσετε τον χρόνο

  Παρότι το πέρασμα του χρόνου είναι αναπόφευκτο, είναι εφικτό να διατηρήσουμε για περισσότερο διάστημα την υγεία και την ευεξία μας.

  08:54 02/12

  Τα βασικά που δεν γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον

  Το ενδιαφέρον όλων, ειδικών και μη, έχει στραφεί σε αυτό το νέο στέλεχος του SARS-COV-2.

  23:59 01/12

  Νέα έρευνα: Τι γνωρίζουν πραγματικά οι καπνιστές για την τοξικότητα του τσιγάρου;

  Έλλειψη ενημέρωσης φαίνεται να έχει η κοινή γνώμη για τους λόγους που το τσιγάρο είναι επιβλαβές για την υγεία και για τις διαφορές από τα εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα.

  11:16 01/12

  Έχετε αλλεργίες - και κυρίως αλλεργικό άσθμα; Τα καλά νέα για την COVID-19

  Μικρότερος ο κίνδυνος λοίμωξης Covid-19 για ανθρώπους με αλλεργική ρινίτιδα ή ατοπική δερματίτιδα/έκζεμα, ιδίως για όσους έχουν και άσθμα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

  08:26 01/12

  Harvard: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μετάλλαξη Όμικρον

  Το νέο στέλεχος του SARS-COV-2 μας αναστάτωσε και περιμένουμε -επιστήμονες και πληθυσμός- να μάθουμε τα χαρακτηριστικά του.

  08:07 01/12

  1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS: Οι δέκα ημερομηνίες σταθμοί

  Τον Ιούνιο του 1981, πριν 40 χρόνια, εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ τα πρώτα κρούσματα του AIDS, μιας άγνωστης μέχρι τότε ασθένειας.

  23:59 30/11

  Το μυστικό για να ελέγξουμε το βάρος μας αυτές τις γιορτές

  Η διαχείριση του βάρους μας είναι μάλλον θέμα οπτικής παρά διατροφής!

  15:39 30/11

  Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον

  Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση από την νέα παραλλαγή.

  09:20 30/11

  Update: Η εξάπλωση και δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον

  Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων της Νότιας Αφρικής, έως και το 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορούν παιδιά κάτω των 2 ετών.

  08:08 30/11

  "Ζω – Συνεχίζω στον ρυθμό της ζωής!"

  Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη Novartis Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

  07:35 30/11

  Κάντε την εισαγωγή σας στο ΜΗΤΕΡΑ… ηλεκτρονικά!

  Η νέα αυτή υπηρεσία σας προσφέρει πολλά οφέλη, είναι εύκολη και βολική.

  09:54 29/11

  H επαγγελματική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από ιούς

  Οι οδηγοί πιάνουν και ξύνουν το πρόσωπο τους 26 φορές την ώρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, που επισημαίνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς.

  09:44 29/11

  Τα χαρακτηριστικά όσων πιστεύουν στα ζώδια

  Όσοι πιστεύουν στην αστρολογία είναι πιο ναρκισσιστές και λιγότερο έξυπνοι, σύμφωνα με σουηδική έρευνα.