Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 08:00

  Θετική γνωμοδότηση για ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH)

  Θετική γνωμοδότηση για ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με την επικαιροποίηση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH). Η ενημέρωση βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά και κλινικά δεδομένα και στην καλύτερη κατανόηση της σοβαρής ανεπάρκειας των ορμονών LH και FSH. Αναμένεται να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τις ασθενείς που είναι κατάλληλες για θεραπεία με ορμόνες LH και FSH βάσει της ένδειξης και της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος.

  "Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα τόσο για τις γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, όσο και για τους κλινικούς ιατρούς, καθώς σηματοδοτεί την αναγνώριση της επιστημονικής προόδου που έχει συντελεστεί στην κατανόηση των υποκείμενων αιτιών της υπογονιμότητας", δήλωσε ο καθηγητής, δρ Thomas D’Hooghe, ιατρός, Αντιπρόεδρος και Head of Global Medical Affairs Fertility στη Merck. "Όλα όσα γνωρίζαμε για τις ορμόνες LH και FSH, τον τρόπο που λειτουργούν στον οργανισμό και το πώς η λειτουργία τους διαφέρει από αυτή των άλλων ορμονών, όπως της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), έχουν εξελιχθεί. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την υπογονιμότητα και επιδοκιμάζω το γεγονός ότι η CHMP αναγνώρισε την επιστημονική πρόοδο, εκδίδοντας θετική γνωμοδότηση για την ενημέρωση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη". 

  Κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ο ορισμός της σοβαρής ανεπάρκειας ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης έχει διευρυνθεί, ώστε να καλύπτει πλέον ένα ευρύτερο φάσμα συνθηκών. Για παράδειγμα, σήμερα είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα χαμηλά επίπεδα ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, καθώς και η μειωμένη δραστικότητα αυτών, μπορεί να είναι προσωρινό αποτέλεσμα άλλων θεραπειών, παθήσεων ή του τρόπου ζωής. 

  Η ενημέρωση αυτή αφορά επίσης τη χρήση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στο ευρύτερο πλαίσιο της θεραπείας της υπογονιμότητας για τις ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια των ορμονών LH και FSH, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού όσον αφορά τις κατάλληλες επακόλουθες διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε γονιμοποίηση ωοκυττάρων. Οι μέθοδοι αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, σεξουαλική επαφή ή ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Ι.Υ.Α.). Η επικείμενη επικαιροποίηση θα προσφέρει στους ιατρούς μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη συνταγογράφηση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, παρέχοντάς τη δυνατότητα να τις ενσωματώσουν στη θεραπευτική τους προσέγγιση, στις περιπτώσεις που θα μπορούσε να ωφελήσει τις ασθενείς με σοβαρή ορμονική ανεπάρκεια. 

  Ο κ. Σπύρος Δευτεραίος, Ιατρικός Διευθυντής της Merck για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε "Στην Merck δεσμευόμαστε να ακούμε προσεκτικά τις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας, για να διασφαλίζουμε ότι έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες πληροφορίες και καινοτόμες λύσεις. Η θεραπεία της υπογονιμότητας μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις και στην Merck στηρίζουμε με αφοσίωση τους ασθενείς σε κάθε στάδιο της διαδρομής τους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:57 07/12

  Πότε και με ποια εμβόλια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών

  Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού.

  08:32 07/12

  Τρίτη δόση: Γιατί αποφασίστηκε στους 3 μήνες και η σχέση με την Όμικρον

  Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε τους ειδικούς στη θέση να αποφασίσουν τη βράχυνση του χρόνου ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

  09:38 06/12

  "Η πανδημία αυτή δεν έχει τελειώσει και η επόμενη μπορεί να είναι πολύ πιο φονική"

  Αυτή είναι η δυσοίωνη προειδοποίηση από τη δημιουργό του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca αναφορικά με την πανδημία.

  08:44 03/12

  Ιικό φορτίο: Ο ρόλος του στη μετάδοση και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

  Το ιικό φορτίο σε κάθε φορέα του SARS-COV-2 επηρεάζει σημαντικό το κατά πόσο και αν μεταδίδει τον ιό στους άλλους.

  08:08 30/11

  "Ζω – Συνεχίζω στον ρυθμό της ζωής!"

  Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη Novartis Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

  09:54 29/11

  H επαγγελματική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από ιούς

  Οι οδηγοί πιάνουν και ξύνουν το πρόσωπο τους 26 φορές την ώρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, που επισημαίνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς.

  09:21 26/11

  Έρευνα: Ποιοι να αποφεύγουν την ασπιρίνη

  Νέα έρευνα βρήκε ότι η ασπιρίνη μπορεί να σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια σε ανθρώπους που καπνίζουν, έχουν υπέρταση, χοληστερίνη, διαβήτη ή καρδιαγγειακή νόσο.

  08:38 25/11

  Το "προπατορικό" αντιγονικό αμάρτημα των κορονοϊών

  Το ανοσοποιητικό "μπλοκάρει" και αδυνατεί να αντιμετωπίσει μία μόλυνση εξαιτίας παλιότερης μόλυνσης με παρόμοιο μικρόβιο.

  14:56 24/11

  Οι "σκληροί δείκτες" της κατάθλιψης

  Στην 5η θέση παγκοσμίως η χώρα μας στον επιπολασμό της κατάθλιψης.

  09:14 24/11

  40 χρόνια από την έναρξη της επιδημίας του HIV: Όσα γνωρίζουμε σήμερα

  Το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS θα απαντήσει σε πολλά ερωτήματα για τη νόσο σήμερα.

  09:06 24/11

  Μελέτη: ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από νοσηλεία για COVID-19

  Εμβολιασμός έναντι SARS-CoV-2 και νοσηλείες λόγω COVID-19 είναι το θέμα νέας μελέτης από τη Νορβηγία.

  09:53 23/11

  Νεότερα δεδομένα για το μηχανισμό δράσης του κορονοϊού και της νόσου COVID-19

  Μια νέα προσέγγιση του θέματος επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για τη δράση του κορονοϊού στον οργανισμό μας.

  09:44 22/11

  "Καπνίζετε" ηλεκτρονικό τσιγάρο; Προσοχή στα οστά σας!

  Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα, δείχνει για πρώτη φορά μία αμερικανική επιστημονική μελέτη.

  09:36 22/11

  Εμβόλια mRNA σε όσους έχουν νοσήσει στο παρελθόν με COVID-19: Τι προστασία προσφέρουν

  Η πιθανότητα νόσου COVID-19 σε εμβολιασμένους με mRNA εμβόλια είναι μειωμένη σε άτομα που έχουν νοσήσει κατά το παρελθόν.

  10:15 19/11

  Καρδιαγγειακά νοσήματα: Πόσο τα επηρεάζει η ατμοσφαιρική ρύπανση;

  Τα µέρη του σώµατος που επηρεάζονται περισσότερο από τη ρύπανση είναι εκείνα που εξαρτώνται από τη σταθερή παροχή οξυγόνου όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά

  09:36 19/11

  Ολοκληρώθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

  Με τίτλο "Μία Δεκαετία Διεκδικήσεων: Το Όραμα, Οι Προκλήσεις και τα Επόμενα Βήματα", το συνέδριο ανέδειξε την ανάγκη αλλά και την αξία της συμμετοχικότητας της Κοινωνίας των Πολιτών στις διαδικασίες...