Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 08:00

  Θετική γνωμοδότηση για ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH)

  Θετική γνωμοδότηση για ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με την επικαιροποίηση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH). Η ενημέρωση βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά και κλινικά δεδομένα και στην καλύτερη κατανόηση της σοβαρής ανεπάρκειας των ορμονών LH και FSH. Αναμένεται να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τις ασθενείς που είναι κατάλληλες για θεραπεία με ορμόνες LH και FSH βάσει της ένδειξης και της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος.

  "Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα τόσο για τις γυναίκες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, όσο και για τους κλινικούς ιατρούς, καθώς σηματοδοτεί την αναγνώριση της επιστημονικής προόδου που έχει συντελεστεί στην κατανόηση των υποκείμενων αιτιών της υπογονιμότητας", δήλωσε ο καθηγητής, δρ Thomas D’Hooghe, ιατρός, Αντιπρόεδρος και Head of Global Medical Affairs Fertility στη Merck. "Όλα όσα γνωρίζαμε για τις ορμόνες LH και FSH, τον τρόπο που λειτουργούν στον οργανισμό και το πώς η λειτουργία τους διαφέρει από αυτή των άλλων ορμονών, όπως της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), έχουν εξελιχθεί. Αυτή η εξέλιξη πρέπει να αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την υπογονιμότητα και επιδοκιμάζω το γεγονός ότι η CHMP αναγνώρισε την επιστημονική πρόοδο, εκδίδοντας θετική γνωμοδότηση για την ενημέρωση της Περίληψης Χαρακτηριστικών Προϊόντος για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωχρινοτρόπο ορμόνη και ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη". 

  Κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ο ορισμός της σοβαρής ανεπάρκειας ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης έχει διευρυνθεί, ώστε να καλύπτει πλέον ένα ευρύτερο φάσμα συνθηκών. Για παράδειγμα, σήμερα είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα χαμηλά επίπεδα ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, καθώς και η μειωμένη δραστικότητα αυτών, μπορεί να είναι προσωρινό αποτέλεσμα άλλων θεραπειών, παθήσεων ή του τρόπου ζωής. 

  Η ενημέρωση αυτή αφορά επίσης τη χρήση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης στο ευρύτερο πλαίσιο της θεραπείας της υπογονιμότητας για τις ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια των ορμονών LH και FSH, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού όσον αφορά τις κατάλληλες επακόλουθες διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε γονιμοποίηση ωοκυττάρων. Οι μέθοδοι αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, σεξουαλική επαφή ή ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Ι.Υ.Α.). Η επικείμενη επικαιροποίηση θα προσφέρει στους ιατρούς μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη συνταγογράφηση της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης ωχρινοτρόπου ορμόνης και ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, παρέχοντάς τη δυνατότητα να τις ενσωματώσουν στη θεραπευτική τους προσέγγιση, στις περιπτώσεις που θα μπορούσε να ωφελήσει τις ασθενείς με σοβαρή ορμονική ανεπάρκεια. 

  Ο κ. Σπύρος Δευτεραίος, Ιατρικός Διευθυντής της Merck για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε "Στην Merck δεσμευόμαστε να ακούμε προσεκτικά τις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας, για να διασφαλίζουμε ότι έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες πληροφορίες και καινοτόμες λύσεις. Η θεραπεία της υπογονιμότητας μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλες συναισθηματικές διακυμάνσεις και στην Merck στηρίζουμε με αφοσίωση τους ασθενείς σε κάθε στάδιο της διαδρομής τους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:17 06/12

  Στρεπτόκοκκος στα παιδιά: Ερωτήσεις και απαντήσεις

  Με αφορμή την αυξημένη ανησυχία για τα περιστατικά στρεπτόκοκκου στη Βρετανία, ο ΕΟΔΥ απαντά σε σημαντικές απορίες όλων μας.

  12:43 06/12

  Κουρκουμάς: Με ποιο συστατικό να τον συνδυάσουμε για περισσότερα οφέλη για την υγεία

  Ο συνδυασμός που ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2.000%!

  12:01 06/12

  Μικρότερος ο κίνδυνος κατάθλιψης για όσους τηρούν τις ηθικές αρχές του Βουδισμού

  Νέα μικρή μελέτη κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα.

  09:56 06/12

  Αλτσχάιμερ: Ελπίδα για έγκαιρη διάγνωση

  Ένα νέο υπό ανάπτυξη τεστ αίματος μπορεί να ανιχνεύσει ίχνη Αλτσχάιμερ χρόνια πριν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

  08:53 06/12

  Φάρμακο για το ήπαρ μπορεί να αξιοποιηθεί κατά της Covid-19

  Αυτό ανακάλυψε Έλληνας επιστήμονας στη Βρετανία και υπάρχει επιστημονική δημοσίευση στο Nature, ωστόσο απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η δράση του εν λόγω φαρμάκου.

  12:30 05/12

  5 πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη

  Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια συχνή μορφή καρκίνου στους άντρες ωστόσο όταν βρεθεί νωρίς η πρόγνωση είναι θετική.

  11:16 05/12

  Φρούτο εποχής: Λωτός για σούπερ θρεπτικές ιδιότητες

  Ο γλυκός και λωτός έχει γίνει ένα από τα φρούτα που πλέον αγαπάμε. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τη θρεπτική του αξία;

  08:53 05/12

  Post Covid μετά από Όμικρον vs Δέλτα: Υπάρχουν διαφορές;

  Νέα μεγάλη μελέτη εξετάζει τη συμπτωματολογία μετά από COVID-19 ασθενών που έχουν νοσήσει από το στέλεχος Όμικρον συγκριτικά με το στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2.

  14:04 02/12

  Ταχίνι: Πιθανές παρενέργειες από την μεγάλη κατανάλωσή του

  Το ταχίνι το αγαπάμε αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μας προκαλέσει ενοχλήσεις, ειδικά εάν το παρακάνουμε με την ποσότητα που καταναλώνουμε.

  11:20 02/12

  Novartis Hellas: Το αποτύπωμα στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

  Ο ασθενής στο επίκεντρο, η ευθύνη προς την κοινωνία και η βιωσιμότητα παραμένουν ανάμεσα στις βασικές δεσμεύσεις της Novartis Hellas.

  11:14 02/12

  Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων

  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα αμερικανική έρευνα.

  09:49 02/12

  Το 1555 απαντά στις ερωτήσεις σας για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας

  "Τι είναι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας; Πώς μπορώ να την αποκτήσω; Πώς και πού την χρησιμοποιώ;" Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες που μπορούμε να λύσουμε καλώντας στο 1555.

  08:21 02/12

  Η σωματική άσκηση μειώνει τη θνητότητα σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

  Ενώ είναι γνωστό ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, νέα δημοσίευση παρέχει δεδομένα ότι συμβάλει και στη μείωση της θνητότητας.

  11:42 01/12

  Έλενα Χουλιάρα: "Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας"

  Όσα επισήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου Έλενα Χουλιάρα, από το βήμα του "Sixth Sustainability Summit for south-east Europe and the Mediterranean" του...

  11:37 01/12

  Δημιουργείται για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIV - Ηλεκτρονική η συνταγογράφηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

  Οι ασθενείς με HIV λοίμωξη εντάσσονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα αντιρετροϊκά φάρμακα και τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων.

  10:08 01/12

  Έλεγχος αντισωμάτων για κορονοϊό: Ποια η αξία τους την εποχή της μεταλλαγής Οmicron;

  Στην εποχή της πανδημίας της νόσου COVID-19, o προσδιορισμός των αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο με ορισμένους όμως περιορισμούς.