Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 11:35
Το lockdown μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη και αυτός είναι ο λόγος

Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για μια συγκριτική έρευνα των δεξιοτήτων μνήμης πριν και μετά την πανδημία covid-19, σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Alzheimer’s Society, οι μισοί συγγενείς είπαν ότι οι αναμνήσεις των αγαπημένων τους είχαν επιδεινωθεί αφού άρχισαν να ζουν στην απομόνωση. Η περιορισμένη κοινωνικοποίηση εντός των κέντρων φροντίδας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η απαγόρευση των επισκεπτών για πολλούς μήνες φαίνεται να έχουν τις συνέπειές τους. Σε αντίστοιχη έρευνα στο University of California Irvine διαπιστώνεται ανάλογο αντίκτυπο για το πώς το lockdown έχει επηρεάσει τις μνήμες των ανθρώπων, με πολλούς συμμετέχοντες να διαπιστώνουν ότι ξεχνούν τα πράγματα.
Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό:
Ο πιο προφανής παράγοντας είναι η απομόνωση. Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη κοινωνικής επαφής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον εγκέφαλο και ότι η επίδραση είναι πιο σοβαρή σε όσους αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες μνήμης. Για παράδειγμα, αναφορικά με τα άτομα με τη νόσο του Alzheimer, τα επίπεδα της μοναξιάς μπορεί ακόμη και να έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία της νόσου.
Φυσικά, δεν έχουν όλοι αισθανθεί μοναξιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ακόμα κι αν δεν μερικοί δεν αισθάνονται στενοχωρημένοι από τη μείωση της ανθρώπινης επαφής, εξακολουθούν να βλέπουν λιγότερους ανθρώπους από το συνηθισμένο, χάνοντας έτσι μεγάλο αριθμό συζητήσεων με δεκάδες ανθρώπους.
Οι συζητήσεις αυτές, η επανάληψη των αφηγήσεων και ιστοριών βοηθά στην εδραίωση των αναμνήσεων των βιωμάτων, τις λεγόμενες επεισοδιακές αναμνήσεις. Με την έλλειψη κοινωνικοποίησης, ίσως δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι αναμνήσεις δεν είναι τόσο καθαρές στο μυαλό όσο συνήθως.
Η συνέχεια στο Shape.gr
Φαίνεται ότι έχουν μικρότερη επίδραση στο ποσοστό μόλυνσης από ό,τι ελπιζόταν.
Η τιμή R θα πρέπει να μειωθεί σε 0,7.
Μειωμένο κατά 40%. Πότε αναμένεται η απόφαση.
"Θα έχει ως συνέπεια την κάπως ασθενέστερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη το 2021"
Μειώθηκαν κατά 15% μεταξύ Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, η μείωση αυτή ήταν τρεις φορές μικρότερη σε σχέση με εκείνη του Ιανουαρίου - Απριλίου του 2020. Αναλυτικά τα στοιχεία.
Τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες οι οποίες αρνούνται στους υπαλλήλους τους την δυνατότητα τηλεργασίας.
Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων σχετικά με την παράταση του lockdown.
Καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού ασκούν ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία.
Θα καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.
"Στην ιδανική περίπτωση θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε στις 8 Φεβρουαρίου πρώτα βήματα ανοίγματος. Μπορούμε αυτό να το εγγυηθούμε; Όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λόγω του φόβου της ταχύτερης διάδοσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού.
Τι ανέφερε ο υφυπ. Προστασίας του Πολίτη.
Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες κόκκινες περιοχές η εισήγηση της επιτροπής είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away. Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για το άνοιγμα στις υπόλοιπες...