Τρίτη, 15-Σεπ-2020 11:12
Κορονοϊός: Κινεζικό εμβόλιο ενδέχεται να είναι έτοιμο για το κοινό τον Νοέμβριο
Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που αναπτύσσονται στην Κίνα ενδέχεται να είναι έτοιμα για χρήση από το ευρύ κοινό ήδη από τον Νοέμβριο, δήλωσε αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), όπως γράφει το Reuters.
Η Κίνα έχει τέσσερα εμβόλια COVID-19 που βρίσκονται στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών. Τουλάχιστον τα τρία από αυτά έχουν ήδη χορηγηθεί στους εργαζόμενους που είναι απαραίτητοι με βάση ένα πρόγραμμα χρήσης έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε τον Ιούλιο.
Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 προχωρούν ομαλά και τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για το ευρύ κοινό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, δήλωσε η επικεφαλής εμπειρογνώμονας βιοασφάλειας του CDC, Guizhen Wu, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.
Η Wu, η οποία είπε ότι δεν έχει παρουσιάσει μη φυσιολογικά συμπτώματα τους τελευταίους μήνες έχοντας χορηγηθεί η ίδια μια δόση πειραματικού εμβολίου τον Απρίλιο, δεν διευκρίνισε σε ποια εμβόλια αναφέρεται.
Μια μονάδα του κρατικού φαρμακευτικού κολοσσού, η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), και η κινεζική φαρμακευτική, εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο Sinovac Biotech παρασκευάζουν τα τρία εμβόλια στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος για χρήση έκτακτης ανάγκης. Ένα τέταρτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παρασκευάζεται από την εταιρεία CanSino Biologics και έλαβε έγκριση για χρήση από τον κινεζικό στρατό τον Ιούνιο.
Η Sinopharm εξάλλου ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εμβόλιο της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για δημόσια χρήση έως το τέλος του τρέχοντος έτους μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών της Φάσης 3.
Οι παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμου για την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 925.000 ανθρώπους παγκοσμίως.
Μεγάλες δυτικές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια δεσμεύτηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα να τηρήσουν το υψηλό επιστημονικό ερευνητικό επίπεδο και να μην ενδώσουν σε πολιτικές πιέσεις για την επίσπευση της διαδικασίας.
Νέες αιχμές κατά της Αμερικανίδας πρέσβειρας Κ. Γκιλφόιλ και των ΗΠΑ για το λιμάνι του Πειραιά
Μίλησε σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.
Πολλές κινεζικές και ινδικές επιχειρήσεις γνωρίζουν τις κυρώσεις και "αποφεύγουν το ρίσκο".
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία στους.
Οι ανησυχίες στην Ευρώπη εντείνονται σχετικά με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό χαμηλού κόστους από την Κίνα.
Η Κίνα απορρίπτει την έκθεση επιτροπής των ΗΠΑ ως "ψευδή πληροφορία".
Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, Τζορτζ Γκλας.
"Απλώς δηλώνοντας ότι η θέση της παραμένει αμετάβλητη, η Ιαπωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της Κίνας".
"Εάν η Ιαπωνία επιμείνει να ακολουθήσει τον 'λάθος' δρόμο, η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα".
Αναλυτικά η δήλωση της πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα.
Στις 18 Νοεμβρίου.
"Είμαστε θετικοί απέναντι στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις κινεζικές αρχές".
Τα ομόλογα υπερκαλύφθηκαν 26 φορές με ζήτηση άνω των 100 δισ. ευρώ.
"Οι δηλώσεις της Ιαπωνίδας πρωθυπουργού Σανάε Τακαΐτσι σχετικά με την Ταϊβάν έχουν "βλάψει θεμελιωδώς" τα πολιτικά θεμέλια των σινοϊαπωνικών σχέσεων".
Η Κίνα είχε πολύ πρόσφατα ξαναρχίσει τις αγορές ιαπωνικών θαλασσινών.