Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 09:34

  Καλά νέα για ασθενείς με ψωρίαση

  Καλά νέα για ασθενείς με ψωρίαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H UCB, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης 3β BE RADIANT, μια άμεση σύγκριση του υπό διερεύνηση αναστολέα της  IL-17A και IL-17F, bimekizumab (μπιμεκιζουμάμπη), με τον αναστολέα της IL-17A,  (secukinumab-σεκουκινουμάμπη) στη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας. Η BE RADIANT πέτυχε το κύριο καταληκτικό  σημείο στην 16η εβδομάδα με στατιστική σημαντικότητα, αποδεικνύοντας την ανωτερότητα του bimekizumab έναντι του secukinumab στην επίτευξη πλήρους κάθαρσης του δέρματος, όπως αυτή μετρήθηκε με τον Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 100).

  Τα αποτελέσματα της μελέτης BE RADIANT


  Η μελέτη BE RADIANT πέτυχε όλα τα  δευτερεύοντα καταληκτικά  σημεία με στατιστική σημαντικότητα. Το bimekizumab ήταν ανώτερο από το secukinumab στην επίτευξη του PASI 75 την 4η εβδομάδα και στην πλήρη κάθαρση του δέρματος την εβδομάδα 48 τόσο για την μηνιαία (Q4W) όσο και για την διμηνιαία (Q8W) δοσολογία χορήγησης. Η συνεχιζόμενη αξιολόγηση των δεδομένων υποδεικνύει ότι το προφίλ ασφάλειας του bimekizumab παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τις προηγούμενες κλινικές μελέτες.

  "Με τη BE RADIANT, το bimekizumab έχει επιδείξει ανωτερότητα έναντι του secukinumab στην επίτευξη πλήρους κάθαρσης του δέρματος σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση. Τα αποτελέσματα αποτελούν την προσθήκη νεότερων θετικών δεδομένων για το bimekizumab, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι η αναστολή της IL-17F, σε συνδυασμό με την αναστολή της IL-17A, καταστέλλει τη φλεγμονή σε μεγαλύτερο βαθμό από αναστολή μόνο της IL-17A στην ψωρίαση", δήλωσε ο καθηγητής Richard Warren, Salford Royal NHS Foundation Trust και Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο. 

  "Η ψωρίαση επιβαρύνει σημαντικά τους ασθενείς, προκαλώντας συχνά πόνο, δυσφορία και στίγμα. Οι ασθενείς μπορεί να μην έχουν την πλήρη κάθαρση του δέρματος που επιθυμούν και ίσως να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι εφικτό. Οι θεράποντες ιατροί μπορεί επίσης να αισθάνονται υποχρεωμένοι να επιλέξουν ανάμεσα σε  θεραπείες που λειτουργούν γρήγορα, και σε θεραπείες που διατηρούν το αποτέλεσμα τους σε βάθος χρόνου. Τα αποτελέσματα της μελέτης BE RADIANT αποδεικνύουν ότι το bimekizumab έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τις προσδοκίες των ασθενών και των δερματολόγων τους. Η UCB είναι υπερήφανη που πρωτοστατεί στη σύνδεση της επιστήμης με τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών μέσω της ανάπτυξης του bimekizumab. Φιλοδοξούμε να παρέχουμε μια εμπειρία για τους ασθενείς με ψωρίαση που θα αλλάξει δραστικά την ζωή τους", είπε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος Ανοσολογίας και επικεφαλής ΗΠΑ, UCB.

  Το Bimekizumab έχει ένα εκτεταμένο κλινικό πρόγραμμα φάσης 3 στην ψωρίαση. Λεπτομερή ευρήματα από τις μελέτες BE VIVID και BE READY ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2020 στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD VMX), ενώ φέτος θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης BE SURE. Τα πλήρη αποτελέσματα της BE RADIANT θα παρουσιαστούν στην επιστημονική κοινότητα εν ευθέτω χρόνω.

  Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab αξιολογούνται επίσης στις δοκιμές Φάσης 3 για πιθανές ενδείξεις στην Ψωριασική Αρθρίτιδα, στην Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα, στη μη Ακτινογραφικά επιβεβαιωμένη Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα και στην Διαπυητική Iδρωταδενίτιδα.

  Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab δεν έχουν τεκμηριωθεί και δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή παγκοσμίως.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:19 11/06

  Μελέτη φάσης 3 δείχνει αποτελεσματική νέα θεραπεία για την ψωρίαση

  Νέα δεδομένα Φάσης 3 έδειξαν ότι το Guselkumab πέτυχε διατηρήσιμη και πλήρη κάθαρση του δέρματος επί διάστημα 5 ετών στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

  09:09 11/06

  Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πόσο "πιάνει" τα μεταλλαγμένα στελέχη;

  Νέα επιστημονική δημοσίευση ερευνά την ανοσογονικότητα του εμβολίου Johnson & Johnson έναντι μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2.

  11:24 10/06

  Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και η πρόληψη

  Πρόκειται για την κύρια αιτία μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης, σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο και στην Ελλάδα.

  09:14 10/06

  Kυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες: Σημαντικές εξελίξεις από την Bayer

  Οι εξελίξεις που αφορούν τον τομέα των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών ανακοινώθηκαν από τις AskBio και Bluerock, εταιρείες του ομίλου Bayer.

  08:34 10/06

  Οξεία μυελογενής λευχαιμία: Έγκριση νέας θεραπείας που αυξάνει την επιβίωση των ασθενών

  Η οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι η πιο συχνή μορφή οξείας λευχαιμίας παγκοσμίως.

  08:32 09/06

  Νέα μελέτη: Πώς και πότε θα μπορούμε να ξαναπάμε σε συναυλίες σε κλειστό χώρο

  Τυχαιοποιημένη μελέτη για τη διεξαγωγή μουσικών συναυλιών σε κλειστούς χώρους με τη χρήση διαγνωστικών δοκιμασιών αντιγόνου έναντι του SARS-CoV-2 - Τι έδειξε.

  08:13 09/06

  Έκζεμα στα χέρια: Ξεκινά η πρώτη κλινική μελέτη φάσης 3 για τη νόσο

  Η LEO Pharma ξεκινά την πρώτη κλινική μελέτη Φάσης 3 με κρέμα delgocitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό έκζεμα στα χέρια.

  10:11 08/06

  Αλτσχάιμερ: Εγκρίθηκε η πρώτη νέα θεραπεία μετά από 20 χρόνια

  Σημαντική ημέρα για όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ αλλά και για την επιστήμη αποτελεί η έγκριση νέας θεραπείας για τη νόσο, μετά από 2 δεκαετίες.

  09:04 08/06

  "Μια μπορεί να κάνει τη διαφορά" - Ώρα να κάνουμε όλοι εξέταση σπίλων

  Η νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος μας προσκαλεί να ελέγξουμε προσεκτικά το δέρμα και τις ελιές μας.

  09:08 07/06

  CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις για COVID-19

  Η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων έχει ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο.

  09:01 07/06

  Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για τις πιθανές μελλοντικές ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19

  Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων; Αυτό προσπαθούν να απαντήσουν οι ειδικοί.

  09:18 04/06

  Ποιοι μπορεί να χρειαστούν τρίτη δόση του εμβολίου;

  Οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να χρειαστούν τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου φέτος, κυρίως λόγω της ινδικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

  09:05 04/06

  Μιλάμε Ανοιχτά για τον HPV - Η πρόληψη είναι στο χέρι μας

  Η πρόληψη έναντι των νοσημάτων που προκαλεί ο ιός HPV μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εξάλειψη κάποιων μορφών καρκίνου.

  16:47 03/06

  Κύστη κόκκυγος: Τι έχει αλλάξει στην αντιμετώπισή της;

  Η ιατρική πρωτοπορία δίνει πλέον οριστική λύση σε παθήσεις "ταμπού", όπως η κύστη κόκκυγος.

  09:00 03/06

  Αποτοξίνωση του ήπατος: Τα "ναι" και τα "όχι"

  Ο ειδικός μας συστήνει τα "μυστικά" για αποτοξίνωση του ήπατος πριν το καλοκαίρι.

  08:46 03/06

  Ξεκινά μελέτη για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό

  Νέα κλινική μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του εμβολιασμού με διαφορετικούς τύπους εμβολίων.