Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 08:55
Τι να τρώτε για να μην σας τσιμπούν τα κουνούπια
Αυτό που γνωρίζουμε για τα κουνούπια είναι ότι ανακαλύπτουν τα... θύματά τους από τη μυρωδιά. Ποιο συγκεκριμένα τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα και το γαλακτικό οξύ που αποπνέει το σώμα μας.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα απωθητικά κουνουπιών, τα οποία είναι στο σύνολό τους αποτελεσματικά. Όχι όμως επειδή δεν αρέσει στα κουνούπια η μυρωδιά των αντικουνουπικών, αλλά επειδή η χημική ουσία DEET που περιέχουν τα περισσότερα, είναι πολύ αποτελεσματική στην κάλυψη της μυρωδιάς, του διοξειδίου του άνθρακα και του γαλακτικού οξέως. Όταν χρησιμοποιείτε αντικουνουπικά με DEET, τα κουνούπια δεν μπορούν να σας μυρίσουν κι έτσι σας αφήνουν ήσυχους! Τα φυσικά απωθητικά όπως, το αιθέριο έλαιο γερανίου και η σιντρονέλλα, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, απλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το DEET.
Θα έχετε παρατηρήσει βέβαια ότι τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο σε μερικά άτομα από αλλά. Αυτό οφείλεται στην μυρωδιά και όχι επειδή τα κουνούπια προτιμούν συγκεκριμένους τύπους αίματος όπως πιστεύουν μερικοί.
Ο καθένας μας έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά, ένα είδος αρωματικού δαχτυλιδιού αποτυπώματος.
Υπάρχουν περίπου 400 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις, οι οποίες, αποτελούν το ανθρώπινο άρωμα.
Η Βέρα Ζαχαρού, διαιτολόγος - διατροφολόγος (@JUST2EAT_ ) μας εξηγεί πώς οι διατροφικές μας επιλογές μπορεί να εμποδίσουν τα κουνούπια να μας τσιμπούν.
Η κατανάλωση σκόρδου προσφέρει ήπια προστασία από τα κουνούπια, τόσο από την μυρωδιά της αναπνοής σας όσο και από τις θειούχες ενώσεις που εκπέμπονται μέσω του δέρματος σας.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή κάλιο, αυξάνουν το γαλακτικό οξύ, με αποτέλεσμα να γίνεστε πιο ελκυστικοί στα κουνούπια. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα που ως γνωστόν περιέχουν αυξημένη συγκέντρωση αλατιού, καλό είναι να τα αποφεύγετε έτσι κι αλλιώς. Τώρα όσον αφορά το κάλιο προτείνω να επιλέξετε βατόμουρα, μήλα, καρπούζι, αγγούρι, λάχανο και πράσινες πιπεριές, τα οποία είναι σχετικά χαμηλά σε περιεκτικότητα καλίου. Σε αντίθεση με τις πατάτες, το σπανάκι, το αβοκάντο, τα δαμάσκηνα, οι μπανάνες και τα φασόλια, τα οποία περιέχουν χαμηλότερη συγκέντρωση καλίου.
Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι, το 85% της ελκυστικότητας μας στα κουνούπια, όφειλεται στο γενετικό μας υλικό. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με την μοίρα μας.
Eμφανίζονται ολοένα συχνότερα στους κάτω των 50 ετών.
Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.
Η εκλογή του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE Europe αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον κλάδο της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών,...
Φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.
Smartphone σε παιδιά του δημοτικού; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις σημαντικές καινοτομίες του εμβρυολογικού εργαστηρίου, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κλινική πράξη αλλά και τα εξατομικευμένα πρωτόκολλα...
Η εξέλιξη της Ορθοπαιδικής μέσα από την εξειδίκευση.
Πες αντίο στον πόνο της μέσης και καλωσόρισε την ελευθερία κινήσεων με τη νέα μέθοδο.
Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής; Εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσουμε.
Ο όρος "Ozempic 2.0" έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο μοναδικός ασφαλής τρόπος για να διακρίνει κανείς αν έχει κορονοϊό ή γρίπη είναι η διενέργεια τεστ.
Εάν μεταλλαχθεί ώστε να μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Γιατί ένα μεγάλο γεύμα επιβαρύνει την καρδιά.
Κάποτε η διαχείριση της χοληστερίνης ήταν απλή.
Το Stanford Club of Greece και μια νεαρή μαθήτρια ενώνουν δυνάμεις για να κάνουν το αόρατο ορατό: Το "Who’s That Type 1?" ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για τον Διαβήτη Τύπου 1.