Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 08:23

  Τα sites γνωριμιών συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού HPV

  Τα sites γνωριμιών συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού HPV
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δρόμο προς τα… σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) φαίνεται ότι ανοίγουν μεταξύ άλλων τα sites γνωριμιών που αποτελούν αδιαμφισβήτητα μία νέα πραγματικότητα στον τρόπο ερωτικής προσέγγισης. Συναγερμό για τη συμβολή τους στη μετάδοση των συχνότερων ΣΜΝ, όπως του ιού HPV που ευθύνεται για τα κονδυλώματα, έκρουσε προ καιρού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάνοντας λόγο για 1 εκατομμύριο νέα κρούσματα ΣΜΝ κάθε μέρα στις ηλικίες 15 έως 49 ετών παγκοσμίως. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει και ο ειδικός Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος εξειδικευμένος στα LASER, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικός Διευθυντής των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Σεξουαλικής Υγείας, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφονται 14 εκατομμύρια νέα περιστατικά μολύνσεων από τον ιό HPV κάθε χρόνο. "Καθημερινά, προσέρχονται στα ιατρεία μας ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων, τον ιό HPV. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πώς κόλλησαν κονδυλώματα και φαίνεται ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η άνθιση των εφήμερων σχέσεων μέσω των sites γνωριμιών", δηλώνει ο Dr. Τζερμιάς.

  Πιο προσιτό σεξ μέσω των dating apps

  Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών, οι online εφαρμογές φλερτ καθιστούν πιο προσιτές τις σεξουαλικές επαφές. Τη στιγμή που κάποιοι αναζητούν τον αληθινό έρωτα, πολλοί είναι εκείνοι που τις χρησιμοποιούν για σχέσεις της μιας βραδιάς. Κάποιες εφαρμογές μάλιστα επιτρέπουν στους χρήστες για τους οποίους βρίσκουν το καταλληλότερο ταίρι, να ξεπερνάνε γρήγορα το στάδιο της γνωριμίας μέσω online chat και να περνάνε αμέσως στο κλείσιμο ραντεβού. Μόλις ολοκληρωθεί το ραντεβού, έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν το άλλο πρόσωπο και να μην ξαναεπικοινωνήσουν μαζί του ποτέ. 

  Η ανωνυμία των σχέσεων ευνοεί την επιδημία του HPV


  Πολύ συχνά, στις γνωριμίες που αναπτύσσονται μέσω των dating sites, η ανταλλαγή των αληθινών πληροφοριών είναι μηδαμινή. Αρκετά προφίλ είναι ψεύτικα και άρα η ουσιαστική δέσμευση ανύπαρκτη. "Το αποτέλεσμα αυτών των εφήμερων και σχεδόν ανώνυμων σχέσεων είναι η μετάδοση του ιού HPV με ρυθμούς επιδημίας. Δυστυχώς ο ιός έχει χρόνο επώασης 8 μήνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περάσουν ακόμα και χρόνια μέχρι να εκδηλωθούν τα κονδυλώματα. Στο διάστημα αυτό, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού σε άλλους/ες ερωτικούς/ές συντρόφους", επισημαίνει ο Dr. Τζερμιάς.

  Υψίστης σημασίας η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία 

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι κάνουν συχνή χρήση των sites γνωριμιών και επιδίδονται σε εφήμερες σχέσεις, συστήνεται να εξετάζονται συχνά για το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που είναι τα κονδυλώματα. "Συστήνεται εξέταση με ειδικά δερματολογικά και δερματοσκοπικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός, που μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε και τις πιο μικροσκοπικές βλάβες που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι (υποκλινικές), για να τις θεραπεύουμε κι αυτές και να μην έχουμε υποτροπές των κονδυλωμάτων στο μέλλον", εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς και τονίζει ότι "η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό HPV βασίζεται σε εξελιγμένα δερματολογικά LASER, τα οποία εξαλείφουν τα κονδυλώματα χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια, χωρίς παρενέργειες. Η θεραπεία είναι σύντομη, πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου και επιτρέπει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες".

  Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:24 18/09

  Γρίπη 2020: Η παράπλευρη ωφέλεια από την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό

  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εποχική γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στα μέτρα για τον κορονοϊό.

  09:20 18/09

  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες σε ασθενείς με COVID-19

  Πολλές ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- ερευνούν σήμερα εάν η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ασφαλής ως θεραπεία για την COVID-19.

  08:47 18/09

  1 στα 100 Ελληνόπουλα εμφανίζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος

  Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας για τον αυτισμό.

  09:51 17/09

  Μπορεί το κινητό να γίνει Δούρειος Ίππος για τον κορονοϊό;

  Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν εστία μικροβίων, σύμφωνα με μετα-ανάλυση. Και όπως πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

  09:20 17/09

  Φοράτε γυαλιά; Κινδυνεύετε λιγότερο από τον κορονοϊό!

  Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19, υποστηρίζει κινεζική μελέτη.

  09:16 17/09

  Κάπνισμα vs θερμαινόμενα προϊόντα: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Οι διαφορές μεταξύ του καπνού του τσιγάρου όταν καίγεται και του αερολύματος προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ειδικών της Philip Morris International.

  14:37 16/09

  Κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Επιστήμης

  Εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι υπέγραψαν ιστορική δέσμευση ότι θα συνεχίσουν να θέτουν την ασφάλεια και την ευεξία των εμβολιαζόμενων ως πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων κατά της...

  09:12 16/09

  Δωρεάν εξέταση PSA – γιατί η πρόληψη για τις παθήσεις του προστάτη είναι σημαντική

  Εξεταστείτε δωρεάν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος.

  08:49 16/09

  Ευρωπαϊκή έγκριση του φαρμάκου entrectinib για τη θεραπεία σπάνιων μορφών καρκίνου

  H Ε.Ε. χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το entrectinib, ένα αντικαρκινικό φάρμακο νεότερης γενιάς για την αντιμετώπιση ορισμένων οδηγών μεταλλάξεων του καρκίνου.

  08:48 16/09

  Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα

  Ανανεώνουν τη συνεργασία τους και ετοιμάζουν νέες ενέργειες με πανελλαδική εμβέλεια.

  10:12 15/09

  Ατοπική δερματίτιδα: Τα αίτια, τα συμπτώματα, πώς επηρεάζει τη ζωή του ασθενούς

  Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία υποτιμημένη κατάσταση, καθώς δεν είναι μια "απλή" ενόχληση αλλά μία ανοσολογική πάθηση.

  09:36 15/09

  Δωρεάν Διαδικτυακή Ημερίδα: "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών –  Φίλων – Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών διοργανώνει την ημερίδα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 -20:30.

  09:30 15/09

  Τα πρώτα δεδομένα της μελέτης ACTT-2 για νοσηλευόμενους με COVID-19

  Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη μειώνει το χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19 στη χορηγούμενη από το NIAID, μελέτη ACTT-2.

  09:30 14/09

  Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μάσκα στα παιδιά από την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία

  Ποια μάσκα είναι κατάλληλη για το σχολείο, ποια παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μπορεί η χρήση μάσκας να προκαλέσει πρόβλημα υγείας στα παιδιά;

  09:20 14/09

  Μότσαρτ κατά επιληψίας: Πώς η μουσική του βοηθά ασθενείς

  Οι σονάτες του Μότσαρτ μπορεί να μειώνουν τις κρίσεις επιληψίας, δείχνει νέα έρευνα από την Ιταλία.

  08:32 14/09

  7 πρακτικά tips για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής μετά το καλοκαίρι

  Η... επαναφορά μετά τις διακοπές είναι δύσκολη, αλλά ένα πρόγραμμα διατροφής θα βοηθήσει σε αυτό.