Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 08:23

  Τα sites γνωριμιών συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού HPV

  Τα sites γνωριμιών συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού HPV
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δρόμο προς τα… σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) φαίνεται ότι ανοίγουν μεταξύ άλλων τα sites γνωριμιών που αποτελούν αδιαμφισβήτητα μία νέα πραγματικότητα στον τρόπο ερωτικής προσέγγισης. Συναγερμό για τη συμβολή τους στη μετάδοση των συχνότερων ΣΜΝ, όπως του ιού HPV που ευθύνεται για τα κονδυλώματα, έκρουσε προ καιρού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάνοντας λόγο για 1 εκατομμύριο νέα κρούσματα ΣΜΝ κάθε μέρα στις ηλικίες 15 έως 49 ετών παγκοσμίως. Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει και ο ειδικός Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος εξειδικευμένος στα LASER, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικός Διευθυντής των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Σεξουαλικής Υγείας, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφονται 14 εκατομμύρια νέα περιστατικά μολύνσεων από τον ιό HPV κάθε χρόνο. "Καθημερινά, προσέρχονται στα ιατρεία μας ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων, τον ιό HPV. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πώς κόλλησαν κονδυλώματα και φαίνεται ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η άνθιση των εφήμερων σχέσεων μέσω των sites γνωριμιών", δηλώνει ο Dr. Τζερμιάς.

  Πιο προσιτό σεξ μέσω των dating apps

  Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών, οι online εφαρμογές φλερτ καθιστούν πιο προσιτές τις σεξουαλικές επαφές. Τη στιγμή που κάποιοι αναζητούν τον αληθινό έρωτα, πολλοί είναι εκείνοι που τις χρησιμοποιούν για σχέσεις της μιας βραδιάς. Κάποιες εφαρμογές μάλιστα επιτρέπουν στους χρήστες για τους οποίους βρίσκουν το καταλληλότερο ταίρι, να ξεπερνάνε γρήγορα το στάδιο της γνωριμίας μέσω online chat και να περνάνε αμέσως στο κλείσιμο ραντεβού. Μόλις ολοκληρωθεί το ραντεβού, έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν το άλλο πρόσωπο και να μην ξαναεπικοινωνήσουν μαζί του ποτέ. 

  Η ανωνυμία των σχέσεων ευνοεί την επιδημία του HPV


  Πολύ συχνά, στις γνωριμίες που αναπτύσσονται μέσω των dating sites, η ανταλλαγή των αληθινών πληροφοριών είναι μηδαμινή. Αρκετά προφίλ είναι ψεύτικα και άρα η ουσιαστική δέσμευση ανύπαρκτη. "Το αποτέλεσμα αυτών των εφήμερων και σχεδόν ανώνυμων σχέσεων είναι η μετάδοση του ιού HPV με ρυθμούς επιδημίας. Δυστυχώς ο ιός έχει χρόνο επώασης 8 μήνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περάσουν ακόμα και χρόνια μέχρι να εκδηλωθούν τα κονδυλώματα. Στο διάστημα αυτό, μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού σε άλλους/ες ερωτικούς/ές συντρόφους", επισημαίνει ο Dr. Τζερμιάς.

  Υψίστης σημασίας η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία 

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι κάνουν συχνή χρήση των sites γνωριμιών και επιδίδονται σε εφήμερες σχέσεις, συστήνεται να εξετάζονται συχνά για το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που είναι τα κονδυλώματα. "Συστήνεται εξέταση με ειδικά δερματολογικά και δερματοσκοπικά όργανα, μεγεθυντικούς φακούς και ισχυρή δέσμη φωτός, που μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε και τις πιο μικροσκοπικές βλάβες που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι (υποκλινικές), για να τις θεραπεύουμε κι αυτές και να μην έχουμε υποτροπές των κονδυλωμάτων στο μέλλον", εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς και τονίζει ότι "η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό HPV βασίζεται σε εξελιγμένα δερματολογικά LASER, τα οποία εξαλείφουν τα κονδυλώματα χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια, χωρίς παρενέργειες. Η θεραπεία είναι σύντομη, πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου και επιτρέπει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες".

  Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:46 30/07

  Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι κρασί, η μπύρα και άλλα ποτά

  Ο αριθμός των θερμίδων σε ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κυμαίνεται από 120 έως 165, ανάλογα με το είδος του.

  08:45 30/07

  Συστάσεις ΗΠΑ: Και οι εμβολιασμένοι ξανά με μάσκες

  Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ συστήνει εκ νέου τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένους.

  23:59 29/07

  Έχετε επάρκεια σε μαγνήσιο; Έχετε σημαντικούς λόγοι για να παίρνετε αρκετό

  Το μαγνήσιο είναι το μέταλλο που μας θωρακίζει από το άγχος, την κατάθλιψη και την καρδιακή προσβολή.

  16:01 29/07

  Έρευνα ΙΣΑ: Το 68% εμπιστεύεται τα εμβόλια αλλά το 75% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί δεν φοβούνται τον ιό

  Αποκαλυπτική έρευνα σχετικά με τη στάση των πολιτών για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

  09:26 29/07

  Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά από τον καύσωνα

  Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες και είναι σημαντικό αυτές τις ζεστές ημέρες να έχουμε στο νου μας ορισμένες βασικές συμβουλές.

  09:23 29/07

  Συνάντηση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

  Βασικό θέμα, οι προκλήσεις της πανδημίας για το υγειονομικό μας σύστημα και οι επιπτώσεις της στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

  23:59 28/07

  Αλλαγές στην εμμηνόπαυση: Όσα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε

  Η εμμηνόπαυση στη γυναίκα είναι μια κατάσταση που φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές, σωματικές και συναισθηματικές.

  09:30 28/07

  Γιατί κολλάνε κορονοϊό οι εμβολιασμένοι; Απαντά ο Γκίκας Μαγιορκίνης

  Οι λοιμώξεις στους εμβολιασμένους για SARS-CoV-2 και η επιστροφή στην κανονικότητα.

  09:25 28/07

  Βοηθάει το καρπούζι στην απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση;

  Το καρπούζι είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο και η συμβολή του στη διατροφή μας είναι μεγαλύτερη απ' όσο ίσως φανταζόμαστε.

  07:06 28/07

  Πρεσβεία Ουγγαρίας και ΗΕΡΑ Greece: Επιστημονικό forum για τις κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις στην "μετά-COVID" εποχή

  Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διερεύνηση μεθόδων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αλλά και των ευκαιριών που θα εμφανιστούν στην νέα εποχή.

  23:59 27/07

  Δεν χρειάζεται να φύγουμε για να κάνουμε "διακοπές"

  Η διακοπή από την καθημερινότητα, είτε ταξιδέψουμε είτε όχι είναι πολύτιμη για την ευεξία μας.

  09:44 27/07

  Νοσήσατε με κορονοϊό αλλά δεν έχετε κάνει τεστ: Τι ισχύει για το πιστοποιητικό νόσησης και το εμβόλιο

  Άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από ενδοοικογενειακή λοίμωξη χωρίς να έχουν κάνει το ανάλογο τεστ.

  09:12 27/07

  Έρευνα: Επηρεάζουν τα εμβόλια mRNA την ποιότητα του σπέρματος;

  Ένα μέρος της διστακτικότητας ορισμένων για τον εμβολιασμό οφείλεται στην ανησυχία για τυχόν μείωση της γονιμότητας από τα εμβόλια mRNA.

  09:07 26/07

  Η καλύτερη άσκηση για όσους αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα

  Η άσκηση μας κάνει καλό και το γνωρίζουμε. Τι ισχύει όμως όταν κάποιος πάσχει από ένα καρδιαγγειακό νόσημα;

  23:59 25/07

  Μήπως σας λείπει το (ίσως) πιο πολύτιμο ιχνοστοιχείο;

  Η λειτουργία του νευρικού συστήματος, η δύναμη των μυών και η υγεία του καρδιαγγειακού σχετίζονται όλα με το κάλιο στον οργανισμό σας.

  08:49 23/07

  Έρευνα: Μετάδοση SARS-COV-2 μέσα στην οικογένεια

  Νέα έρευνα για την ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους.