Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 07:58

  Η Sanofi επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων

  Η Sanofi επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Sanofi παρουσίασε σήμερα αναλυτικά σχέδια που αφορούν στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη Γαλλία, με στόχο να αυξήσει τις ικανότητές της στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και να συμβάλει στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημικών κινδύνων. Στο πλαίσιο της εταιρικής της στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Sanofi θα επενδύσει €610 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και ενός ερευνητικού κέντρου στη Γαλλία που θα εστιάζουν στα εμβόλια.

  "Η καρδιά της Sanofi χτυπά στη Γαλλία. Διαθέτουμε μακρά ιστορία και εξαιρετικές ομάδες ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη τη χώρα ενσαρκώνοντας τις σημαντικές αξίες μας. Επενδύοντας σε νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Sanofi τοποθετεί τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της, με στόχο να αναδείξει τη χώρα σε ένα κέντρο αριστείας παγκοσμίου κύρους στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων", δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi. "Η Sanofi αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα Υγείας στη Γαλλία, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Είναι καθήκον μας να διαθέσουμε πόρους και την τεχνογνωσία μας στην αντιμετώπιση της σημερινής πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να επενδύσουμε στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες. Χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη συνεργασία και δέσμευση των γαλλικών αρχών με τις οποίες εργαζόμαστε τους τελευταίους μήνες για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο".

  Η Sanofi θα επενδύσει στην παραγωγή εμβολίων στη Γαλλία και θα δημιουργήσει την Εξελικτική Μονάδα Εμβολίων (Evolutive Vaccine Facility/ EVF) στο Neuville sur Saône. Η εν λόγω υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα θα χρησιμοποιεί τις πλέον πρόσφατες καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής εμβολίων. Το έργο αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους €490 εκατομμυρίων σε διάστημα πέντε ετών και αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη και τη στενή συνεργασία της Sanofi με τις γαλλικές αρχές τους τελευταίους μήνες.

  Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου θα επιτρέψει στη Sanofi Pasteur, την παγκόσμια μονάδα της Sanofi που εστιάζει στα εμβόλια, να καταστεί ο πρώτος φαρμακευτικός παραγωγός που θα επωφεληθεί από ένα τέτοιο βιομηχανικό εργαλείο και θα διασφαλίσει τη προμήθεια εμβολίων στην περίπτωση μιας νέας πανδημίας. Η μονάδα EVF αποτελεί έναν νέο τύπο εργοστασίου, που έχει σχεδιαστεί γύρω από μια κεντρική εγκατάσταση η οποία φιλοξενεί αρκετές μονάδες ψηφιακής παραγωγής που επιτρέπουν την παραγωγή τριών μέχρι και τεσσάρων εμβολίων ταυτόχρονα, έναντι ενός εμβολίου μόνο, όπως συμβαίνει στις υφιστάμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Χάρη σε αυτή τη σπονδυλωτή μορφή θα είναι δυνατό να δοθεί προτεραιότητα στην έγκαιρη παραγωγή ενός συγκεκριμένου εμβολίου με βάση τα εκάστοτε προβλήματα δημόσιας υγείας.

  Επιπλέον, η Sanofi έχει δεσμευτεί να επενδύσει €120 εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γαλλία στις εγκαταστάσεις της Sanofi Pasteur, στο Marcy-l'Etoile, για την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων. Αυτή η υπερσύγχρονη ψηφιακή μονάδα θα φιλοξενεί άκρως εξειδικευμένα εργαστήρια όπου θα είναι δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων έναντι αναδυόμενων ασθενειών και ιών που προκαλούν πανδημία. Οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σημείο αναφοράς παγκοσμίως στα πεδία της προκλινικής έρευνας, αλλά και της φαρμακευτικής και κλινικής ανάπτυξης. Η Sanofi εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes για την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο έργο. 
   
  Η Sanofi μοιράζεται το όραμα των γαλλικών αρχών για μία κυρίαρχη Ευρώπη στον τομέα της Υγείας και ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο τη δημιουργία μιας νέας  κορυφαίας Ευρωπαϊκής εταιρείας για την παραγωγή δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API). Η εταιρεία είναι σήμερα έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε άλλα έργα, τα οποία θα προσφέρουν στην Ε.Ε. επιπλέον ικανότητες παραγωγής εμβολίων (πρόγραμμα επέκτασης της μονάδας EVF) ή μονοκλωνικών αντισωμάτων (εγκατάσταση δεξαμενών κυτταρικής καλλιέργειας και έργο έναρξης νέας επιχείρησης). Αυτές οι συμπληρωματικές δυνατότητες είναι δυνατό να αξιοποιηθούν από την Ε.Ε. και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες σε περίπτωση μιας υγειονομικής κρίσης. 

  Παγκόσμιος ηγέτης στα εμβόλια

  Η Sanofi, με την παγκόσμια μονάδα εμβολίων Sanofi Pasteur, συγκαταλέγεται στις ηγετικές εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων. Η Sanofi προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων για την προστασία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων απέναντι σε διάφορες νόσους όπως η γρίπη, τα λοιμώδη νοσήματα και οι ενδημικές νόσοι.
   
  Με 16.000 εργαζομένους και ένα διεθνές δίκτυο 12 βιομηχανικών μονάδων που εστιάζουν στην παρασκευή εμβολίων, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στη Γαλλία (Marcy-l'Etoile, Neuville sur Saône, Val-de-Reuil), τα εμβόλια της Sanofi Pasteur προσφέρουν προστασία σε περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο.
   
  Η Sanofi είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, βάσει αξίας, με μοναδική παρουσία στην περιοχή Rhône-Alpes και σχεδόν 7.200 εργαζομένους που απασχολούνται στη μονάδα της Sanofi Pasteur στη Λυών, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας στο πεδίο των εμβολίων.

  Ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα της Υγείας στη Γαλλία

  Η Sanofi διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών υγείας των ασθενών και στην υποστήριξη της περίθαλψής τους. Στη Γαλλία, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά περισσότερα από 200 φάρμακα, εμβόλια και προϊόντα υγείας. 
  Με μοναδικό αποτύπωμα 33 εγκαταστάσεων στη Γαλλία, στις οποίες περιλαμβάνονται 22 βιομηχανικές μονάδες, και περίπου 25.000 εργαζόμενοι, η Sanofi απασχολεί το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού του συνόλου της γαλλικής φαρμακευτικής βιομηχανίας.

  Είναι επίσης ο κορυφαίος ιδιώτης επενδυτής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γαλλία, με πάνω από €2 δισεκατομμύρια να διοχετεύονται κάθε χρόνο στην έρευνα νέων θεραπειών για τους ασθενείς, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ της ιδιωτικής ερευνητικής προσπάθειας στη χώρα. Σχεδόν 5.000 ερευνητές και επιστήμονες εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών πεδίων, εστιάζοντας κυρίως στην ογκολογία, την ανοσο-ογκολογία, τα εμβόλια και τις σπάνιες παθήσεις. 
  Επιπλέον, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της Sanofi πραγματοποιείται στη Γαλλία, γεγονός που καθιστά την εταιρεία έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς της χώρας. Η Sanofi έχει επενδύσει €3 δισεκατομμύρια στις γαλλικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των €1,5 δισεκατομμυρίων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης βιοτεχνολογιών.

  Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της νόσου Covid-19

  Από την εμφάνιση της πανδημίας, η Sanofi διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Σε συνεργασία με υγειονομικές αρχές και διεθνείς συνεργάτες, η Sanofi είναι μία από τις μοναδικές εταιρείες στον κόσμο που εργάζεται πάνω στην αναζήτηση υποψήφιων εμβολίων κατά του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, διερευνώντας δύο διαφορετικές τεχνολογικές προσεγγίσεις.
  •    Η τεχνολογία του ανασυνδυασμένου DNA, σε συνεργασία με την GSK, αφορά έναν τύπο εμβολίου που επιτρέπει τη βιομηχανική παραγωγή πολύ μεγάλων ποσοτήτων αντιγόνων, των πρωτεϊνών που χορηγούνται για να ενεργοποιήσουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό. 
  •    Η τεχνολογία του  αγγελιοφόρου RNA, σε συνεργασία με την TranslateBio, αφορά σε ένα εμβόλιο που οδηγεί τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος να δημιουργήσουν τα αντιγόνα του ιού στα οποία θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  Παράλληλα, η Sanofi δεσμεύεται να καταστήσει το εμβόλιό της προσβάσιμο σε όλους σε παγκόσμιο επίπεδο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:43 07/08

  Θεραπεία για τον κορονοϊό: Νέα δοκιμή για τη ρεμντεσιβίρη με ιντερφερόνη-βήτα-1α

  Η νέα κλινική δοκιμή ξεκινά από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για να αξιολογήσει το συνδυασμό φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν από COVID-19.

  08:32 07/08

  H διαιτολόγος προτείνει τα ιδανικά σνακ για την παραλία

  Είτε σε μια ημερήσια εκδρομή στην παραλία είτε στις διακοπές, τα σνακ είναι απαραίτητα και η "έξυπνη" επιλογή τους εξασφαλίζει την καλύτερη υγεία μας.

  23:59 06/08

  Το σεξ μας κάνει καλό: 3 επιστημονικές συμβουλές που το υποστηρίζουν

  Έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως η υγιής σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία μας.

  09:43 06/08

  Νέα έρευνα: Η επίδραση του κορονοϊού στον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

  Το αποτύπωμα του νέου κορονοϊού στον πλακούντα και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στο έμβρυο κατά την κύηση.

  09:36 06/08

  Εργασία και ρευματικά νοσήματα: Ένα αποκαλυπτικό ερωτηματολόγιο

  Περίπου το 40% των ασθενών με ρευματικά νοσήματα επηρεάζεται επαγγελματικά από τα πέντε πρώτα χρόνια από τη διάγνωση.

  09:11 06/08

  Οι διακοπές είναι μέσα μας - Μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας

  Η διακοπή από την καθημερινότητα, είτε ταξιδέψουμε είτε όχι είναι πολύτιμη για την ευεξία μας.

  09:34 05/08

  Καλά νέα για ασθενείς με ψωρίαση

  Τα αποτελέσματα της μελέτης BE RADIANT καταδεικνύουν ανωτερότητα του bimekizumab στην επίτευξη καθαρού δέρματος σε ασθενείς με ψωρίαση.

  09:02 05/08

  Πώς επηρέασε το κλείσιμο των σχολείων την COVID-19;

  Πρόσφατο άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό ερευνά τη συσχέτιση του κλεισίματος των σχολείων με την επίπτωση και τη θνησιμότητα από COVID-19 στις ΗΠΑ.

  10:44 04/08

  Θετικά νέα για "κοκτέιλ" αντισωμάτων για τον κορονοϊό

  Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της "φρέναρε" την Covid-19 σε ζώα.

  10:41 04/08

  H βία που γνωρίζουμε στη ζωή μας επιταχύνει τη γήρανση

  Τα παιδιά που έχουν υποστεί βία ή τραυματικής εμπειρίας μπαίνουν πιο νωρίς στην εφηβεία και γερνάνε πιο γρήγορα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  23:59 03/08

  Γιατί η ανθεκτικότητα είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο του χαρακτήρα μας

  Τι είναι η ανθεκτικότητα και πώς μπορείτε να την αναπτύξετε.

  09:08 03/08

  Μπορεί να μεταδοθεί ο SARS-CoV-2 χωρίς καν φυσική επαφή;

  Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να μας "κολλήσει" ένας ασυμπτωματικός φορέας -ή ένας φορέας με ήπια συμπτώματα- βήχοντας ή απλά μέσω της αναπνοής;

  08:00 03/08

  Θεοκλής Ζαούτης: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη με την COVID-19 – Για την ώρα

  Απαραίτητο όμως για να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στις λοιμώδεις νόσους είναι ένα πιο ισχυρό και αξιόπιστο σύστημα υγείας.

  21:17 31/07

  Συμφωνία ΕΕ - Sanofi για 300 εκατ. δόσεις εμβολίου για ευρωπαϊκές χώρες

  "Εντατικές συνομιλίες" και με άλλες φαρμακευτικές εταιρίες.

  15:04 31/07

  Συμφωνία ΗΠΑ με Sanofi - GSK για το εμβόλιο κορονοϊού ύψους $2,1 δισ.

  Το κόστος της συμφωνίας αντιστοιχεί σε περίπου 42 δολάρια ανά άτομο που θα εμβολιαστεί.

  09:33 31/07

  Το ξέρετε ότι οι διακοπές είναι πολύτιμες για την ψυχική μας υγεία;

  Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα εξηγεί τους λόγους που οι διακοπές -είτε μακριά από το σπίτι είτε διακόπτοντας τις συνήθειες της καθημερινότητας- είναι απαραίτητες.