Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουλ-2020 09:12

  7 τρόποι για να "χτίσουμε" την ευτυχία μας

  7 τρόποι για να "χτίσουμε" την ευτυχία μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους τελευταίους μήνες συζητάμε και ακούμε πολύ για αλλαγή, για νέες δεξιότητες, για προσαρμογή, για ομαδικό πνεύμα, κουράγιο, και ανθεκτικότητα. Προσθέστε στη λίστα και την ευτυχία. Σε στιγμές ή όχι, αυτόνομη ή κομμάτι ενός συνόλου που περιλαμβάνει αισιοδοξία, χαρά και ευχαρίστηση, ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα, όπως κι αν τη βιώνει, η ευτυχία είναι σημαντική! Και χρειάζεται να τη διατηρήσουμε ζωντανή. Η  Δήμητρα Τσόγκα, ICF Accredited Coach μας δίνει τη δική της προσέγγιση για το πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε. 

  7 τρόποι για την κατάκτηση της ευτυχίας

  Αν ανήκετε σε όσους πιστεύουν ότι έρχεται έτσι από μόνη της, πως είναι μια λαμπερή ηλιαχτίδα ή ένα χρωματιστό πυροτέχνημα που φωτίζει τη ζωή μας ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένουμε, για να μας αφήσει ύστερα να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, θα σας πω πως ναι μπορεί να είναι αυτό, αλλά και ό,τι κάνουμε εμείς για να της ανοίγουμε το δρόμο! Την ευτυχία μας τη χτίζουμε καθημερινά, και σε καιρούς όπως οι τωρινοί που τα θεμέλιά της μπορεί να κλονίστηκαν, αξίζει να την ενισχύουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους:

  Με σχέσεις ουσιαστικές

  Οι σχέσεις που έχουμε στη ζωή μας μπορεί να μην είναι οι κατάλληλες ή να μην είναι για να διαρκέσουν για πάντα. Η ενέργεια, η ουσία, η εξέλιξη, η ανταλλαγή, η θετικότητα και η αυτοπεποίθηση είναι συστατικά που χρειάζεται να μας δίνουν οι άνθρωποι που έχουμε επιλέξει να είναι κοντά μας. Εάν αυτό δε συμβαίνει, τότε είναι αναγκαίες οι ανάλογες αλλαγές, προσθήκες ή προσαρμογές ώστε να δημιουργηθεί το περιβάλλον που θα ενθαρρύνει να είναι κανείς ο εαυτός του και θα συντείνει στην ευτυχία του.

  Με νόημα και σκοπό ζωής

  Γιατί είμαι εδώ; Πού θέλω να πάω; Σε τι αφιερώνω την ενέργειά μου; Ποιο είναι το όνειρό μου; Είναι σημαντικό να μην εγκαταλείπει κανείς το προσωπικό του όραμα, αλλά να θυμίζει στον εαυτό του πως όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, ο σκοπός θα οδηγεί πάντα εκεί που βρίσκονται οι ευκαιρίες για ό,τι έχει νόημα και ουσία.

  Με καλοσύνη

  Ανοίγουν οι δρόμοι, το μυαλό και έρχονται ευκαιρίες. Ναι, η εμπειρία, η γνώση, οι δεξιότητες, φυσικά και συμβάλλουν στην εξέλιξη. Η καλοσύνη όμως προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας δημιουργεί πεδίο ηρεμίας, αισιοδοξίας και σιγουριάς. Όταν δεν χρειάζεται να ανταγωνιστείς, να αδιαφορήσεις ή να συγκριθείς, είσαι εκεί και είναι και οι άλλοι για σένα, να σε στηρίξουν και να σε εμπιστευθούν.

  Με εστίαση στα δυνατά σημεία

  Υπάρχουν σε όλους και αξίζει να αναδεικνύονται. Σε μια περίοδο γεμάτη ερεθίσματα και προτροπές για να μάθουμε, να εστιάσουμε, να αλλάξουμε, να προσαρμοστούμε, χρειάζεται καθένας μας να διατηρεί ζωντανό αυτό που πραγματικά είναι με όλα τα θετικά, δυνατά χαρακτηριστικά που ήδη διαθέτει. Είναι αυτά που μας έχουν ήδη δώσει τη σιγουριά και την ανθεκτικότητα να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα!

  Με ροή και συνέπεια

  Εναρμονίζοντας ή ..ευθυγραμμίζοντας το "ποιος είμαι" – με το "τι θέλω" και "τι κάνω". Η ροή εκτός από την αποτελεσματικότητα ενισχύει τη συγκέντρωση και τη θετική σκέψη μέσα από την αίσθηση πληρότητας και νοήματος. Ανακαλύπτοντας ή κάνοντας τις σωστές επιλογές που ενισχύουν τη ροή παραμένει κανείς σε διαρκή πρόοδο και οδηγείται σε επιτυχίες.

  Με ευγνωμοσύνη

  Είναι γνωστά τα ευεργετικά της αποτελέσματα και αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο – ιδανικά λίγα λεπτά κάθε μέρα – αναλογιζόμενοι όλα αυτά για τα οποία νιώθουμε τύχη και χαρά που υπάρχουν στη ζωή μας: αυτή η άσκηση αποκτά μεγαλύτερη αξία αν επιπρόσθετα απαντά κανείς στις σκέψεις: "πώς θα ήμουν αν δεν τα είχα;" (πχ καλούς φίλους)  ή "πώς ήμουν πριν μου συμβούν;" (πχ θετική αλλαγή στην εργασία).

  Με εμπειρίες

  Η ευτυχία κρύβεται πολύ συχνότερα σε ό,τι ζούμε και όχι σε ό,τι αποκτούμε. Η ευτυχία συνδέεται με ό,τι βιώνουμε και όχι με ό,τι έχουμε. Αξίζει να δημιουργούμε τη συνθήκη για όμορφες εμπειρίες ακόμα και μέσα από τα πιο απλά της καθημερινότητας.

  Αυτό που έχουμε το συνηθίζουμε γρήγορα.  Αυτό που έχουμε ζήσει, έχουμε τη δυνατότητα να το ανακαλούμε και να το περιγράφουμε με κάθε λεπτομέρεια, να το ξαναζωντανεύουμε στη μνήμη μας και να το θυμίζουμε στον εαυτό μας ή να το μοιραζόμαστε με άλλους, αναβιώνοντας τις ίδιες εικόνες και ξανανιώθοντας τα ίδια ακριβώς συναισθήματα όπως τότε που το ζήσαμε για πρώτη φορά. Αυτό είναι ευτυχία. Και θα βρίσκει πάντα το χώρο και το χρόνο να είναι εκεί, όταν την (προσ)καλούμε!
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:27 17/05

  Πώς θα διαλέξουμε το πιεσόμετρο για το σπίτι;

  Η Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης αποτελεί μία καλή αφορμή να αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες της αυξημένης αρτηριακής πίεσης.

  09:58 17/05

  Μπορούμε να πιούμε αλκοόλ μετά το εμβόλιο για την COVID-19;

  Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι έτσι κι αλλιώς βλαβερή, αλλά όταν έχουμε κάνει το εμβόλιο μπορεί να μειώνει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού μας.

  08:52 17/05

  Έρευνα Pfizer vs AstraZeneca: Πόσα αντισώματα αναπτύσσουμε μετά τα εμβόλια για τον κορονοϊό

  Αποτελέσματα ελληνικής μελέτης του ΕΚΠΑ για την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του ιού SARS-CoV-2 μετά από εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer ή της AstraZeneca.

  09:40 14/05

  Νέα έρευνα: Σαρδέλες κατά του διαβήτη 2!

  Οι ταπεινές σαρδέλες δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός μεζές αλλά και "φάρμακο" κατά του διαβήτη τύπου 2.

  09:08 14/05

  Νέα έρευνα για τα συμπτώματα COVID-19 στα παιδιά

  Τα περισσότερα παιδιά με Covid-19 δεν έχουν τα τυπικά συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

  08:33 14/05

  Γυναικεία υγεία: Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει μία "γυμνή φωτογραφία"

  "Η "γυμνή φωτογραφία" που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει": Το νέο μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας "forHER" της Roche.

  09:46 13/05

  Κοιμόμαστε καλύτερα εάν παίρνουμε χάπια για την αϋπνία;

  Η μακρόχρονη χρήση φαρμάκων για την αϋπνία δεν φέρνει καλύτερο ύπνο τελικά, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  08:34 13/05

  Καρδιακή προσβολή: Κι αν μπορούσε να αναγεννηθεί ο κατεστραμμένος ιστός;

  Νέα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι βλάβες στους ιστούς της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή, θα μπορούσαν να αντιστραφούν.

  08:33 13/05

  Εμβόλια για τον κορονοϊό: Μπορούμε να κάνουμε τις δόσεις με δύο διαφορετικά σκευάσματα;

  Η ανάμιξη διαφορετικών εμβολίων Covid-19 αυξάνει τη συχνότητα των ήπιων έως μέτριων παρενεργειών, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, δείχνει βρετανική έρευνα.

  12:10 12/05

  Η VIATRIS Inc. και η GENESIS Pharma ανακοινώνουν τη νέα στρατηγική τους συνεργασία στην Ελλάδα

  Βάσει της νέας συνεργασίας, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την αποκλειστική εμπορική διάθεση του βιοομοειδούς σκευάσματος της Viatris στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας.

  09:48 12/05

  Ανοσία έξι μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2: ο ρόλος των Τ-λεμφοκυττάρων

  Η απόκριση του ανοσοποιητικού έναντι του SARS-CoV-2 είναι κρίσιμη για τον έλεγχο της νόσου.

  09:29 12/05

  Θετικά τα αποτελέσματα για το bimekizumab για τη θεραπεία της ψωρίασης

  Το bimekizumab είναι υπό αξιολόγηση από τον FDA και τον EMA για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια ως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

  09:07 11/05

  Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής CHMP για νέα θεραπεία ενηλίκων με ατοπική δερματίτιδα

  Εφόσον εγκριθεί, η τραλοκινουμάμπη θα αποτελέσει τον πρώτο εγκεκριμένο βιολογικό παράγοντα που στοχεύει ειδικά την κυτοκίνη IL-13, βασικό συντελεστή της εκδήλωσης συμπτωμάτων στην ατοπική δερματίτιδα.

  08:21 11/05

  Εμβολιασμός COVID-19: Μετά το εμβόλιο, τι;

  H Ένωση Ασθενών Ελλάδας παρουσιάζει την καμπάνια για τον εμβολιασμό COVID-19.

  08:01 11/05

  Έρευνα: Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και COVID-19

  Παγκόσμια έρευνα βρίσκει τους μισούς από τους συμμετέχοντες να βιώνουν μείωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

  07:41 11/05

  6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: "Μετατροπή της Ελλάδας σε παγκόσμιο κόμβο κλινικών μελετών"

  Συζήτηση για τη συμβολή της φαρμακευτικής καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο.