Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 08:27

  Δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης από την ΕΛΛ.Ο.Κ.

  Δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης από την ΕΛΛ.Ο.Κ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην επιβίωση από τον καρκίνο, στη χαρά ότι είμαστε καλά, συνεχίζουμε τη ζωή μας, ίσως όχι όλοι όπως πριν, αλλά είμαστε εδώ. Είναι επίσης ημέρα μνήμης για όσους συγγενείς και φίλους δεν είναι πλέον μαζί μας. Είναι κυρίως ημέρα για να είμαστε μαζί με όλους όσους αγαπάμε και είναι σημαντικοί για μας αλλά και για να θυμόμαστε ότι οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται καλύτερα με αισιοδοξία και γνώση.

  Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία όλες οι χώρες δοκιμάσθηκαν σκληρά από την πανδημία Covid-19 που έπληξε ιδιαίτερα τους πλέον αδύνατους από εμάς: τους ηλικιωμένους ασθενείς με καρκίνο άνω των 65 ετών, που όταν επλήγησαν από τον κοροναϊό ανέπτυξαν σοβαρές επιπλοκές που οδήγησαν τους περισσότερους στο θάνατο. Ήδη οι πρώτες μελέτες που δημοσιεύθηκαν τονίζουν ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς με καρκίνο συγκαταλέγονται στις εξαιρετικά ευπαθείς στη νόσο του κοροναϊού και αναφέρουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν γι αυτή την κατηγορία πληθυσμού.

  Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη και αντί άλλης εκδήλωσης, αποφασίσαμε φέτος να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, προσφέροντας στα μέλη μας και σε όσους άλλους το επιθυμούν,  τις απαραίτητες βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν όλοι να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Δεξιότητες που κατέστησαν περισσότερο αναγκαίες τις ψηφιακές υπηρεσίες τομέα υγείας που το Υπουργείο Υγείας  έθεσε στη διάθεση των πολιτών.

  Προσπάθεια για τέλος στον ψηφιακό αναλφαβητισμό

  Η πανδημία του κορονοιού covid-19, μεταξύ άλλων κατέστησε απολύτως αναγκαία για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ασθενείς με καρκίνο και τους φροντιστές τους την απόκτηση δεξιοτήτων χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας. Η έλλειψη ψηφιακού αλφαβητισμού που οδηγεί στον ψηφιακό αποκλεισμό, ιδιαίτερα των ατόμων άνω των 65 ετών, είναι μείζον θέμα για όσους δεν έχουν τις ευκαιρίες, τα εφόδια και τις δυνατότητες να παρακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ προβάλει η ανάδυση νέας μορφής ανισοτήτων.

  Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ θεωρεί ότι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ η ανάγκη εξοικείωσης των συμπολιτών μας με τις νέες τεχνολογίες, η διασφάλιση πρόσβασής τους στην πληροφόρηση και η ενίσχυση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις ψηφιακές δεξιότητες είναι στις σημερινές συνθήκες απολύτως αναγκαία. 

  Ως εκ τούτου, η ΕΛΛΟΚ παραμένοντας σταθερή στην επιλογή της για τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της και την ενδυνάμωσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του διττού ρόλου τους ως πολιτών, αλλά και ως στελεχών Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο διοργανώνει ανοικτό πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών των Μελών της, αλλά και γενικότερα ασθενών με καρκίνο, των φροντιστών τους και των οικογενειών τους, σε δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.

  Το πρόγραμμα

  Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης θα διεξαχθεί σε τέσσερις δίωρες ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη έχει προγραμματισθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, συμμετέχοντας συμβολικά  με αυτό τον τρόπο στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο που φέτος είναι στις 7 Ιουνίου 2020 και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που αφορά την απόκτηση και βελτίωση βασικών δεξιοτήτων για τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών οι οποίες συνεχώς διευρύνονται στον τομέα της υγείας. Οι υπόλοιπες ενότητες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στις 11, 16 & 23 Ιουνίου 2020

  Συγκεκριμένα το περιεχόμενο του προγράμματος ενημέρωσης θα εστιάσει στα εξής θέματα κατά ενότητα : 

  •    Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ:  "Βασικές ψηφιακές δεξιότητες/Ηλεκτρονική οργάνωση γραφείων συλλόγων με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές".
  •    Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Το διαδίκτυο, ένας σημαντικός συνεργάτης των Εθελοντικών Οργανώσεων
  •    Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Επικοινωνία και αλληλεπίδραση μελών εθελοντικών οργανώσεων
  •    Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Διαδικτυακή αναζήτηση πόρων
  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ: https://ellok.org/webinars-schedule/ 

  Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μπορούν να εγγραφούν, δηλώνοντας την συμμετοχή τους εδώ πέραν των μελών της ΕΛΛΟΚ και όσοι άλλοι πολίτες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, ενώ με τη δράση αυτή, ενδυναμώνοντας τα μέλη μας, δίνουμε ταυτόχρονα το αισιόδοξο μήνυμα της συνεχούς εκπαίδευσης και αφοσίωσης στους σκοπούς και το όραμά μας για ολοκληρωμένη φροντίδα κάθε ασθενούς με καρκίνο και υποστήριξη των επιβιωσάντων.

  Το Πρόγραμμα επιμόρφωσης σε δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, πραγματοποιείται με την άνευ όρων ευγενική χορηγία των εταιρειών: 
  AstraZeneca, Bristol Myers-Squibb, Pfizer
  Και με την Ευγενική Υποστήριξη των εταιρειών:
  Prosvation, Social Mellon, ETS Travel και Livemedia
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:56 06/07

  Εμβόλιο για τον κορονοϊό: 3 ειδικοί εξετάζουν τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 17 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε κλινικές μελέτες.

  08:56 06/07

  Νέα δεδομένα για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για θεραπεία για αιμορροφιλία

  Θετικά μακροχρόνια αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το fitusiran, βάσει ενδιάμεσης ανάλυσης της μελέτης Φάσης 2 για αιμορροφιλία Α και Β.

  08:56 06/07

  Η ώρα που κοιμούνται οι έφηβοι επηρεάζει την υγεία τους

  Άσθμα και αλλεργίες είναι συχνότερα στους εφήβους που μένουν ξύπνιοι έως αργά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  15:33 03/07

  Εξέλιξη: Μόλις πήρε άδεια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας της covid-19.

  12:36 03/07

  Πιο μολυσματική η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη

  Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο είναι πιο μολυσματική από την αρχική, δείχνει μελέτη.

  08:35 03/07

  Νεότερα δεδομένα: Πώς η COVID-19 επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα

  Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να απειλήσει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερικό νευρικό σύστημα. Δείτε εδώ πώς εκδηλώνονται οι επιδράσεις του.

  08:30 03/07

  7 tips για να δείτε το πρωινό σας με άλλο μάτι

  Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να αγαπήσετε και να απολαμβάνετε το πρωινό σας.

  08:27 03/07

  Εμβόλια: Χάρη σε αυτά "ξεχάσαμε" σοβαρά νοσήματα

  Η αξία του εμβολιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

  07:59 02/07

  "Κάλεσμα" από Ουγγαρία για επιχειρηματικές συνεργασίες στο χώρο της υγείας

  Επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με ουγγρικές επιχειρήσεις του κλάδου ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

  07:58 02/07

  Η Sanofi επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων

  Με στόχο τη δημιουργία εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, η Sanofi δεσμεύεται να το καταστήσει προσβάσιμο σε όλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

  07:58 02/07

  Καύσωνας και καρδιά: Τι να κάνετε, τι να αποφεύγετε, πώς θα προστατευτείτε

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει πρακτικές συμβουλές για την προστασία των καρδιοπαθών από τον καύσωνα και γενικότερα τις υψηλές θερμοκρασίες.

  23:59 01/07

  Μήπως σας λείπει το πιο πολύτιμο ιχνοστοιχείο;

  Η λειτουργία του νευρικού συστήματος, η δύναμη των μυών και η υγεία του καρδιαγγειακού σχετίζονται όλα με το κάλιο στον οργανισμό σας.

  08:41 01/07

  COVID-19: Κρίσιμος ο έλεγχος των εστιών υπερ-μετάδοσης

  Πώς οι λίγοι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό στους πολλούς και τι σημαίνουν για τη δημόσια υγεία οι εστίες υπερ-μετάδοσης.

  08:33 01/07

  Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά σύμφωνα με τον ΙΣΑ

  Και ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μας συμβουλεύει πώς να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά με ασφάλεια.

  23:59 30/06

  Η σαλάτα που "ανεβάζει" τη libido

  Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, λένε, και ισχύει! Ανακαλύψτε ποιες τροφές βελτιώνουν την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

  08:20 30/06

  Διατροφή για διαβήτη; Γιατί να αποφεύγετε τη ζάχαρη αλλά ΚΑΙ τα λιπαρά;

  Η διαιτολόγος εξηγεί τις σωστές βάσεις για τη διατροφή για το διαβήτη και δίνει συμβουλές για πιο υγιεινές επιλογές.