Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 08:27

  Δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης από την ΕΛΛ.Ο.Κ.

  Δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης από την ΕΛΛ.Ο.Κ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην επιβίωση από τον καρκίνο, στη χαρά ότι είμαστε καλά, συνεχίζουμε τη ζωή μας, ίσως όχι όλοι όπως πριν, αλλά είμαστε εδώ. Είναι επίσης ημέρα μνήμης για όσους συγγενείς και φίλους δεν είναι πλέον μαζί μας. Είναι κυρίως ημέρα για να είμαστε μαζί με όλους όσους αγαπάμε και είναι σημαντικοί για μας αλλά και για να θυμόμαστε ότι οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται καλύτερα με αισιοδοξία και γνώση.

  Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία όλες οι χώρες δοκιμάσθηκαν σκληρά από την πανδημία Covid-19 που έπληξε ιδιαίτερα τους πλέον αδύνατους από εμάς: τους ηλικιωμένους ασθενείς με καρκίνο άνω των 65 ετών, που όταν επλήγησαν από τον κοροναϊό ανέπτυξαν σοβαρές επιπλοκές που οδήγησαν τους περισσότερους στο θάνατο. Ήδη οι πρώτες μελέτες που δημοσιεύθηκαν τονίζουν ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς με καρκίνο συγκαταλέγονται στις εξαιρετικά ευπαθείς στη νόσο του κοροναϊού και αναφέρουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν γι αυτή την κατηγορία πληθυσμού.

  Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη και αντί άλλης εκδήλωσης, αποφασίσαμε φέτος να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο, προσφέροντας στα μέλη μας και σε όσους άλλους το επιθυμούν,  τις απαραίτητες βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν όλοι να έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. Δεξιότητες που κατέστησαν περισσότερο αναγκαίες τις ψηφιακές υπηρεσίες τομέα υγείας που το Υπουργείο Υγείας  έθεσε στη διάθεση των πολιτών.

  Προσπάθεια για τέλος στον ψηφιακό αναλφαβητισμό

  Η πανδημία του κορονοιού covid-19, μεταξύ άλλων κατέστησε απολύτως αναγκαία για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ασθενείς με καρκίνο και τους φροντιστές τους την απόκτηση δεξιοτήτων χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας. Η έλλειψη ψηφιακού αλφαβητισμού που οδηγεί στον ψηφιακό αποκλεισμό, ιδιαίτερα των ατόμων άνω των 65 ετών, είναι μείζον θέμα για όσους δεν έχουν τις ευκαιρίες, τα εφόδια και τις δυνατότητες να παρακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ προβάλει η ανάδυση νέας μορφής ανισοτήτων.

  Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ θεωρεί ότι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ η ανάγκη εξοικείωσης των συμπολιτών μας με τις νέες τεχνολογίες, η διασφάλιση πρόσβασής τους στην πληροφόρηση και η ενίσχυση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις ψηφιακές δεξιότητες είναι στις σημερινές συνθήκες απολύτως αναγκαία. 

  Ως εκ τούτου, η ΕΛΛΟΚ παραμένοντας σταθερή στην επιλογή της για τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της και την ενδυνάμωσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του διττού ρόλου τους ως πολιτών, αλλά και ως στελεχών Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο διοργανώνει ανοικτό πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών των Μελών της, αλλά και γενικότερα ασθενών με καρκίνο, των φροντιστών τους και των οικογενειών τους, σε δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.

  Το πρόγραμμα

  Το πρόγραμμα της επιμόρφωσης θα διεξαχθεί σε τέσσερις δίωρες ενότητες, εκ των οποίων η πρώτη έχει προγραμματισθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, συμμετέχοντας συμβολικά  με αυτό τον τρόπο στην Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο που φέτος είναι στις 7 Ιουνίου 2020 και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που αφορά την απόκτηση και βελτίωση βασικών δεξιοτήτων για τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών οι οποίες συνεχώς διευρύνονται στον τομέα της υγείας. Οι υπόλοιπες ενότητες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στις 11, 16 & 23 Ιουνίου 2020

  Συγκεκριμένα το περιεχόμενο του προγράμματος ενημέρωσης θα εστιάσει στα εξής θέματα κατά ενότητα : 

  •    Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ:  "Βασικές ψηφιακές δεξιότητες/Ηλεκτρονική οργάνωση γραφείων συλλόγων με σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές".
  •    Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Το διαδίκτυο, ένας σημαντικός συνεργάτης των Εθελοντικών Οργανώσεων
  •    Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Επικοινωνία και αλληλεπίδραση μελών εθελοντικών οργανώσεων
  •    Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ: Διαδικτυακή αναζήτηση πόρων
  Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ: https://ellok.org/webinars-schedule/ 

  Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μπορούν να εγγραφούν, δηλώνοντας την συμμετοχή τους εδώ πέραν των μελών της ΕΛΛΟΚ και όσοι άλλοι πολίτες επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, ενώ με τη δράση αυτή, ενδυναμώνοντας τα μέλη μας, δίνουμε ταυτόχρονα το αισιόδοξο μήνυμα της συνεχούς εκπαίδευσης και αφοσίωσης στους σκοπούς και το όραμά μας για ολοκληρωμένη φροντίδα κάθε ασθενούς με καρκίνο και υποστήριξη των επιβιωσάντων.

  Το Πρόγραμμα επιμόρφωσης σε δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, πραγματοποιείται με την άνευ όρων ευγενική χορηγία των εταιρειών: 
  AstraZeneca, Bristol Myers-Squibb, Pfizer
  Και με την Ευγενική Υποστήριξη των εταιρειών:
  Prosvation, Social Mellon, ETS Travel και Livemedia
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:36 07/05

  Ψωρίαση: Νέες θεραπείες αλλάζουν τη ζωή των ασθενών

  Περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο γι’ αυτό και οι εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης είναι σημαντικές.

  09:20 07/05

  Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η νόσος και οι προκλήσεις

  H 8η Μαΐου δρα αφυπνιστικά ως η Παγκόσμια Ημέρα Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαθρίτιδας.

  23:59 06/05

  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

  Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!

  09:26 06/05

  Άσθμα: Κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19 οι ασθενείς;

  Η βαρύτητα και η μορφή του άσθματος επηρεάζει την απάντηση, ωστόσο οι ασθματικοί ασθενείς θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν κανονικά.

  09:03 06/05

  Μεταλλάξεις του κορονοϊού: Πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια;

  Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μας δίνουν στοιχεία για το κατά πόσο εμβόλια που διαθέτουμε παρέχουν προστασία από παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

  14:42 05/05

  Μελέτη: Η δράση του anakinra κατά της πνευμονίας από COVID-19

  Η Sobi και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης αναφέρουν ότι η χρήση του anakinra βελτίωσε τη συνολική κλινική έκβαση κατά 64% σε νοσηλευόμενους ασθενείς με πνευμονία οφειλόμενη σε COVID-19.

  09:08 05/05

  Θρομβώσεις μετά τα εμβόλια και μετά τη νόσηση με COVID-19

  Οι θέσεις Αμερικανικών Ιατρικών Ενώσεων για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και τους πιθανούς κινδύνους.

  08:56 05/05

  Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

  Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη" κάνει focus στη Βόρεια Ελλάδα με ambassador τον Γιώργο Μαυρίδη.

  23:59 04/05

  "Είμαστε ό,τι τρώμε"; Τότε, τι να τρώμε για να είμαστε καλά;

  Η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ευεξία, τη διάθεσή μας για άσκηση και φυσικά, στην καλή μας υγεία.

  23:59 02/05

  Σας έμειναν κόκκινα αυγά; Να πώς θα τα απολαύσετε - και γιατί σας κάνουν καλό

  Σε κάθε σπίτι αυτές τις ημέρες υπάρχουν κόκκινα αυγά. Να τα φάμε ή όχι; Και πώς αν τα έχουμε βαρεθεί "απλά βραστά";

  15:13 29/04

  Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

  Πρόκειται για κλινική έρευνα για εισπνεόμενη θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της καινοτόμας τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes).

  09:34 29/04

  Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής της ουσίας νιταζοξανίδη για ήπια νόσο COVID

  Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή Φάσης III που αξιολόγησε το νέο ερευνητικό υποψήφιο φάρμακο για την COVID-19 με την ονομασία NT-300.

  09:07 29/04

  Έγκριση νέας θεραπείας για τον προχωρημένο καρκίνο του νεφρού

  Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συνδυασμό nivolumab με cabozantinib για την πρώτης γραμμής θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.

  23:59 28/04

  Γευστική και νηστίσιμη σαλάτα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

  Αυτές τις μέρες, ανεξάρτητα απ' το αν νηστεύετε ή όχι, οι τροφές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι απαραίτητες.

  10:50 28/04

  Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι; Νέα έρευνα επιχειρεί να απαντήσει

  Μια δόση εμβολίου Covid-19 μειώνει σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σπίτια, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

  09:01 28/04

  Ανοσμία και υποθυρεοειδισμός: Υπάρχει σχέση;

  Πιθανή συσχέτιση του υποθυρεοειδισμού με την εμφάνιση εμμένουσας ανοσμίας σχετιζόμενης με νόσο COVID-19.