Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 09:46

    Έρευνα για την πολλαπλή σκλήρυνση κατά την πανδημία του κορονοϊού

    Έρευνα για την πολλαπλή σκλήρυνση κατά την πανδημία του κορονοϊού
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μια μεγάλη έρευνα γίνεται αυτή την περίοδο και τα αποτελέσματά της θα έχουν μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, τους γιατρούς αλλά και τους φροντιστές τους. Η σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ.)  σε συνεργασία με το εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σε συμπόρευση με τη Διεθνή προσπάθεια που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο, γίνεται με σκοπό την αποτύπωση της επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) και τους φροντιστές τους.

    Η ΕΛΛ.Α.ΝΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης διαμόρφωσε το ερωτηματολόγιο COVID-19 & Ασθενής με ΠΣ που αποσκοπεί στη βελτίωση των ενεργειών που ελήφθησαν σε Εθνικό επίπεδο ως απάντηση στη νέα πανδημία COVID-19, με έμφαση στα άτομα με ΠΣ, ενώ θα συμβάλλει παράλληλα στην προσπάθεια της Παγκόσμιας κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τρέχουσας και ενδεχόμενης μελλοντικής πανδημίας.

    Το ερωτηματολόγιο

    Έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό ερωτηματολόγιο για τους ασθενείς και ξεχωριστό για τους φροντιστές. Ο συνολικός χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου εκτιμάται ότι είναι περίπου 60 λεπτά, και προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων κάθε ερωτηματολόγιο να αποτελείται από 3 μέρη.

    Μέρος 1ο: ερωτήσεις που αφορούν γενικά στοιχεία και την Πολλαπλή Σκλήρυνση αναφορικά με εσάς ή το άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση που φροντίζετε (περίπου 15 λεπτά).

    Μέρος 2ο: ερωτήσεις που αφορούν την ενημέρωσή σας και τις καθημερινές σας συμπεριφορές αναφορικά με τον νέο κορονοϊό και τη λοίμωξη COVID-19 (περίπου 25 λεπτά).

    Μέρος 3ο: ερωτήσεις που αφορούν την ενημέρωσή σας αναφορικά με τον νέο κορονοϊό και τη λοίμωξη COVID-19 σε σχέση με την Πολλαπλή Σκλήρυνση και την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για εσάς ή για το άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση που φροντίζετε (περίπου 20 λεπτά).

    Είστε έτοιμοι να απαντήσετε;

    Κάθε Μέρος υποβάλλεται ξεχωριστά και σε κάθε ένα πρέπει να συμπληρώσετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (Email address). Παρακαλούμε να μην ξεκινήσετε ένα Μέρος, αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να το ολοκληρώσετε και να πατήσετε "Υποβολή", καθώς το σύστημα δεν επιτρέπει προσωρινή αποθήκευση και υποβολή σε δεύτερο χρόνο. Κλείστε άλλα προγράμματα (π.χ. συζήτηση ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) για να αποφύγετε τον περισπασμό.

    Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε και τα τρία Μέρη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις σας για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι σύνδεσμοι που σας οδηγούν στο καθένα από τα τρία μέρη είναι αναρτημένοι στη σελίδα της ΕΛΛΑΝΑ, αλλά θα σας δίνονται και διαδοχικά κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα μέρος.

    Οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επιστημονικούς σκοπούς και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόκρισης της ιατρικής κοινότητας στο πεδίο του COVID-19 και σε σχέση με τα άτομα με ΠΣ.

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΛ.Α.ΝΑ.:
    Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.Ν.Α.), Πολυτεχνείου 23 54625,Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
    Τηλέφωνο:+30 2313 050 426 email: info@helani.gr

    Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=14cqxVR9TvAPzYRLbGjGbnweULdpaIvWY

    Ερωτηματολόγιο ασθενούς
    Ασθενής, Μέρος 1
    Ασθενής, Μέρος 2
    Ασθενής, Μέρος 3

    Ερωτηματολόγιο φροντιστή
    Φροντιστής, Μέρος 1
    Φροντιστής, Μέρος 2
    Φροντιστής, Μέρος 3

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    08:34 17/01

    Τα μικροπλαστικά είναι παντού. Είναι πράγματι επικίνδυνα για τον οργανισμό μας ή μήπως υπερβάλλουμε;

    Μπορούν να μας σκοτώνουν τα πανταχού παρόντα θραύσματα τοξικού πλαστικού; Ή μήπως όχι;

    07:30 16/01

    Ο συνδυασμός για να ζήσουμε περισσότερο: Μόλις πέντε επιπλέον λεπτά άσκησης και μείωση του χρόνου που καθόμαστε κατά 30 λεπτά

    Σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδεικνύει τα μεγάλα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας.

    11:19 15/01

    Η Seneca Medical Group ανατρέπει τα δεδομένα στη Μεταμόσχευση Μαλλιών: Καινοτομία και Ιατρικές Υπηρεσίες Υψηλών Προδιαγραφών

    Με όραμα, επιστημονική συνέπεια και συνεχείς επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο και τεχνολογία, η Seneca Medical Group συνεχίζει να διαμορφώνει το μέλλον της μεταμόσχευσης μαλλιών, θέτοντας νέα δεδομένα...

    07:30 15/01

    Οι έξι νέες διατροφικές τάσεις που κυριαρχούν σήμερα σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard

    Οι καταναλωτές στρέφονται προς πρότυπα που συνδυάζουν υγεία, βιωσιμότητα, ποιότητα.

    07:30 14/01

    Σε έξαρση η γρίπη, πότε αναμένουμε κορύφωση

    Εμβολιασμοί της τελευταίας στιγμής στα φαρμακεία

    16:50 12/01

    Συμφωνία Novartis-SciNeuro 1,7 δισ. δολαρίων για νέες θεραπείες κατά του Αλτσχάιμερ

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

    08:21 10/01

    Μόλις 10 λεπτά άσκησης μπορεί να φρενάρουν το καρκίνο δείχνει νέα έρευνα

    Πώς η φυσική δραστηριότητα "επικοινωνεί" με τα κύτταρα. Η σημασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

    07:30 08/01

    Πού νικά και πού υστερεί το χάπι αδυνατίσματος GLP-1 σε σχέση με τις ενέσεις

    Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.

    16:09 07/01

    Νέα εποχή στη µεταµόσχευση µακριών µαλλιών

    Η σύγχρονη τεχνική Long Hair FUE φέρνει επανάσταση στην αποκατάσταση µαλλιών, ανεξαρτήτως του µήκους τους

    07:44 07/01

    Γρίπη: Για πόσο καιρό παραμένουμε μεταδοτικοί μετά τα πρώτα συμπτώματα

    Οι πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.

    20:45 05/01

    ΙΣΑ: Ανακριβείς ισχυρισμοί για τις οφειλές στον ΠΙΣ

    Τα στοιχεία που παραθέτει.

    07:30 05/01

    Σαρώνει η γρίπη - Μεγάλη άνοδος του υποκλάδου K, υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

    Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα, μυαλγίες, κόπωση και αδυναμία.

    24/12 2025

    Τέλος στις ενέσεις; Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους πήρε έγκριση στις ΗΠΑ

    Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο χάπι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.