Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Μαϊ-2020 11:47

  Γιατί η αποτρίχωση με LASER είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος;

  Γιατί η αποτρίχωση με LASER είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αποτρίχωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος αποτελεί στις μέρες μας μία διαδεδομένη συνήθεια, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Ποια μέθοδος όμως είναι η πιο ασφαλής για την υγεία του δέρματος;

  Το δέρμα είναι όργανο του οργανισμού μας, το οποίο, μεταξύ άλλων, μας προστατεύει από τους κινδύνους του εξωτερικού περιβάλλοντος και είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Επομένως, η οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτό θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Χριστόφορο Tzερμιά, η αποτρίχωση θεωρείται ιατρική πράξη. 

  Οι κίνδυνοι των υπόλοιπων μεθόδων της αποτρίχωσης


  Πριν την εμφάνιση της LASER αποτρίχωσης , οι πιο ευρέως γνωστές μέθοδοι ήταν το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί. Η χρήση του ξυραφιού, αν και είναι φαινομενικά ανώδυνη, εμπεριέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας. Αρχικά, είναι αρκετά επίφοβη για την ανάπτυξη διάφορων ερεθισμών και λοιμώξεων, εξαιτίας της χρήσης του ξυραφιού. Δεύτερον, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, εάν δεν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. 
  Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα εξάπλωσης σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων, κυρίως μέσω του ξυραφιού, ειδικά όταν αυτό έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία του σώματος.
  Το κερί μπορεί και αυτό με τη σειρά του να δημιουργήσει τραυματισμούς στο δέρμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και δερματικές αλλεργίες, αν η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη. Τέλος, και οι δύο αυτές μέθοδοι μπορεί να προκαλέσουν θυλακίτιδα, μόλυνση δηλαδή του θύλακα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε εμποδίζεται η ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς το θύλακα αντί να βγαίνει κανονικά προς την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται γύρω από το θύλακα ερεθισμός, φλεγμονή και φλύκταινα στο κέντρο του. 

  Γιατί η LASER αποτρίχωση θεωρείται η πιο ασφαλής μέθοδος;

  Η αποτρίχωση με LASER αποτελεί τη μόνη μέθοδο όπου τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο, ειδικά αν γίνει από κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεθόδους, η  αποτρίχωση με LASER είναι 100% ασφαλής για το δέρμα. 
  Σύμφωνα με μελέτες, περίπου το 30% όλων των επιπλοκών που σχετίζονται με τη LASER αποτρίχωση αποδίδεται στην εφαρμογή της σε μη ιατρικούς χώρους. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο που θα απευθυνθείτε. 
  Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr. Τzερμιά, οι θεραπείες LASER αποτρίχωσης εφαρμόζονται βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων και κάθε συνεδρία πραγματοποιείται πάντα με δερματολογική εποπτεία. Πριν την εφαρμογή γίνεται λήψη ιατρικού ιστορικού, patch test σε μια μικρή περιοχή του δέρματος και δερματολογική εξέταση. 

  Πόσο καλά είναι τα αποτελέσματά της;

  Η LASER αποτρίχωση μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να απαλλαγεί για πάντα από το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανική για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και τριχοφυΐας. 
  Στα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics εφαρμόζεται η LASER Αποτρίχωση Μικτής Τεχνολογίας. Πρόκειται για δύο LASER που δρουν ταυτόχρονα, μεμονωμένα ή διαδοχικά, ανάλογα με την περίπτωση, με αποτελέσματα μόνιμα και ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.


  www.tzermias.gr 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:03 26/02

  Κίνητρα και ορθολογικές πολιτικές για να ενθαρρυνθεί η παραγωγή βασικών φαρμάκων στην Ευρώπη

  Η ELPEN συμμετείχε στο διάλογο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε.

  09:10 26/02

  Μπορούν τα εμβόλια να μειώσουν τη μετάδοση της COVID-19;

  Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας, των lockdown και της συνέχισης των μέτρων προστασίας.

  08:53 26/02

  fabryfamilytree.gr: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για  άτομα με διάγνωση νόσου Fabry και τις οικογένειές τους

  Η νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τη σπάνια γενετική νόσο Fabry είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά.

  08:46 26/02

  Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Τι αλλάζει σε 6 σημαντικές μορφές καρκίνου

  Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο κάτι που η ανοσο-ογκολογία μπορεί να αλλάξει.

  15:19 25/02

  Ισότητα και κοινωνικές ευκαιρίες για τους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

  Η Chiesi στο πλευρό των "σπάνιων ασθενών" μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

  11:40 25/02

  Εμβόλιο COVID-19: Μπορεί να επηρεάσει και πώς τις μαστογραφίες

  Τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις μαστογραφίες, γι’ αυτό αυτές πρέπει να γίνονται πριν την πρώτη δόση ή αρκετά μετά τη δεύτερη, συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμονες.

  08:55 25/02

  Mόσιαλος για εμβόλιο Johnson & Johnson: 28 μέρες μετά το εμβόλιο υπάρχει 100% προστασία από νοσηλεία

  Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζεται ήδη από τον αμερικανικό FDA ενώ έχουν ήδη γίνει προπαραγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  08:43 25/02

  Είναι μία δόση εμβολίου αρκετή για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό;

  Η δεύτερη δόση λίγες εβδομάδες μετά έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τίτλο των αντισωμάτων για να προσδώσει καλύτερη ανοσία. Είναι απαραίτητη σε όσους έχουν νοσήσει;

  14:14 24/02

  28 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

  Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι η πληροφόρηση της κοινωνίας και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί.

  08:27 24/02

  Οι κλινικές μελέτες στην πανδημία: Τι άλλαξε και τι περιμένουμε από έρευνες για άλλες παθήσεις

  Η Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος της HACRO (Ελληνικός Σύλλογος των Contract Research Organizations) μας εξηγεί τι συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες την εποχή της πανδημίας και όχι μόνο.

  08:00 24/02

  Η ώρα που κοιμάστε και ο ρόλος της στη δουλειά και την υγεία μας

  Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους πρωινούς να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.

  09:41 23/02

  COVID-19: Τρία σημαντικά νέα δεδομένα για τον SARS-COV-2

  Η μετάδοση του κορονοϊού μέσω των τροφίμων και των συσκευασιών, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εγκύους και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA στα νέα στελέχη.

  09:10 23/02

  Μελέτη REUMAVID: Πώς επηρέασε η πανδημία τα άτομα με ρευματικές παθήσεις στην Ευρώπη

  1 στους 2 ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είδε επιδείνωση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  08:52 23/02

  Πανδημία και καρκίνος: "Οι Συνήθειες Άλλαξαν. Ο Καρκίνος Όχι"

  Με την εκστρατεία αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στοχεύει στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και απρόσκοπτη θεραπεία του καρκίνου εν μέσω πανδημίας.

  13:04 22/02

  Θεραπεία για πολλαπλή σκλήρυνση: Ένταξη των δισκίων κλαδριβίνης στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα

  Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας.

  08:47 22/02

  Μελέτη ΕΚΠΑ: Πώς κινείται η ανάπτυξη αντισωμάτων ανά ηλικιακή ομάδα μετά την α' δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech

  Τα προκαταρτικά αποτελέσματα της εξελισσόμενης μελέτης δείχνουν τη διαφορά στην παραγωγή αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.