Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 17-Απρ-2020 10:42

    Πειραματικό φάρμακο της Gilead προκαλεί "ραγδαία ανάρρωση" σε ασθενείς με κορονοϊό

    Πειραματικό φάρμακο της Gilead προκαλεί "ραγδαία ανάρρωση" σε ασθενείς με κορονοϊό
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγου ανακοίνωσαν πως διαπιστώθηκε "ραγδαία ανάρρωση” σε 125 ασθενείς με κορονοϊό, που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής.

    Χαρακτηριστικό είναι πως η μετοχή της Gilead Sciencies εκτινάχθηκε 12,75 στις after hours συναλλαγές, μετά από τη δημοσίευση έκθεσης του Stat News.

    Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες θεραπείες ή εμβόλια για τον κορονοϊό, αλλά το remdesivir θεωρείται πρωτοπόρο στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τους μολυσμένους από τον κορονοϊό, που να λειτουργεί.

    Αν και τα ευρήματα που παρουσιάζονται από τη Stat είναι υποσχόμενα, δεν βασίζονται σε πλήρη δεδομένα κλινικών δοκιμών από την εταιρεία.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση, 125 άνθρωποι με κορονοϊό που δέχονται φροντίδα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, συμμετέχουν σε δύο κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 που διεξάγει η Gilead.

    Οι 113 από αυτούς έχουν σοβαρή μορφή της ασθένειας. Η Stat τόνισε πως έχει στην κατοχή της μια καταγεγραμμένη συζήτηση σε βίντεο αναφορικά με τις δοκιμές, μεταξύ μελών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, στη διάρκεια της οποίας ενα από τα μέλη δηλώνει πως όταν ορισμένοι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το φάρμακο, ο πυρετός έπεσε και κάποιοι δεν χρειάζονταν πλέον αναπνευστήρα.

    Η μια δοκιμή αφορά τη χορήγηση του remdesivir σε 2.400 ανθρώπους με σοβαρή μορφή της νόσου, η άλλη δοκιμάζει το φάρμακο σε 1.600 ασθενείς με ήπια μορφή.

    Και οι δύο δοκιμές λαμβάνουν χώρα σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    11:57 29/09

    Κατέρρευσε η First Brands στις ΗΠΑ με χρέη άνω των $10 δισ. - Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

    Επιβαρυμένη από το χρέος που προέκυψε από μια σειρά εξαγορών.

    10:06 29/09

    TotalEnergies: Deal για πώληση του 50% του χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας στη Β. Αμερική - Στα $950 εκατ. το τίμημα

    Συνολικά η πώληση περιλαμβάνει 47 περιουσιακά στοιχεία ηλιακής ενέργειας.

    09:56 29/09

    Lufthansa: Κόβει 4.000 θέσεις εργασίας για να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους

    Η εταιρεία αναμένει πλέον ότι το προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT θα φτάσει το 8-10% από το 2028.

    08:00 29/09

    Πακέτο ελάφρυνσης και για τις επιχειρήσεις

    Στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις επιχειρήσεις, εξετάζεται να εστιαστεί η δεύτερη δόση των μέτρων που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον προσεχή Απρίλιο η κυβέρνηση.

    07:37 29/09

    Jackaroo: Οι ουρές της Gen Z και η εκτίναξη των κερδών – Τι εισπράττει η Vivartia

    Στα 7,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Red Meat Α.Ε. πίσω από τα Jackaroo. Ο μηδενικός δανεισμός, το γεμάτο ταμείο και το ασυναγώνιστο περιθώριο κέρδους.

    21:09 27/09

    Γερμανία: Περικοπές έως 4.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Lufthansa

    Στην προσπάθειά της να περικόψει τα διοικητικά έξοδά της κατά 20%.

    15:49 27/09

    Ισχυροί πόλοι στην οικονομική ζωή της Νιγηρίας παραμένουν οι εταιρείες που ίδρυσαν Έλληνες μετανάστες

    Η μοναδική ιστορία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Νιγηρία - Από το εμπόριο στη βιομηχανία εμφιάλωσης, τη σαπωνοποίια, τη μεταλλουργία και τις κατασκευές.

    14:02 27/09

    Η Stellantis ανακαλεί πάνω 123.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου αποκόλλησης διακοσμητικών εξαρτημάτων

    Η ανάκληση αφορά ορισμένα οχήματα Chrysler Jeep Wagoneer και Jeep Grand Wagoneer των ετών 2022–2024.

    10:12 26/09

    Microsoft: Aπενεργοποίησε κάποιες υπηρεσίες που παρείχε στον ισραηλινό στρατό για την παρακολούθηση Παλαιστινίων

    "Δεν παρέχουμε τεχνολογία για τη διευκόλυνση της μαζικής παρακολούθησης πολιτών", ανέφερε ο πρόεδρος της Microsoft.

    09:57 26/09

    Κίνα: Οι πλούσιοι υποστηρικτές του Τραμπ θα πάρουν τα ηνία του TikTok στις ΗΠΑ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, Πέμπτη, διάταγμα που καθορίζει το πλαίσιο της παραχώρησης των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok σε πλούσιους υποστηρικτές του.

    08:34 26/09

    Turkish Airlines: Θα αγοράσει συνολικά 225 αεροσκάφη από την Boeing

    Οι παραγγελίες θα εξαρτηθούν ανάλογα με την πορεία των συζητήσεων για τους κινητήρες τους

    07:30 26/09

    Γιατί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να αργήσει χρόνια

    Έλλειψη ενότητας στις τάξεις των συμμάχων και στο εσωτερικό της χώρας για το τι θα σημαίνει πραγματικά "τέλος".

    07:30 24/09

    Τι σημαίνει η βίζα εργασίας των 100.000 δολαρίων στις ΗΠΑ για τον τεχνολογικό κλάδο

    "Δεν υπάρχει ούτε μία εταιρεία που έχω επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια που να μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό".

    19:51 23/09

    Έρευνα της Κομισιόν για τις διαδικτυακές απάτες - Στο στόχαστρο ξανά οι τεχνολογικοί κολοσσοί

    Λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να προστατεύσουν τους χρήστες τους από τις διαδικτυακές απάτες;