Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιαν-2020 09:12

  Αφαίρεση τατουάζ με LASER: 2 βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε προτού το μετανιώσετε

  Αφαίρεση τατουάζ με LASER: 2 βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε προτού το μετανιώσετε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πέρασαν οι μέρες που το τατουάζ ήταν μόνιμο στο δέρμα και "δεμένο” με αναμνήσεις, όχι πάντα αποδεκτές καθώς μεγαλώνουμε! Σήμερα, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις των συσκευών LASER, η αφαίρεση τατουάζ θεωρείται διαδικασία ρουτίνας. Όμως, τι πρέπει να γνωρίζετε προτού μια λάθος επιλογή σάς κάνει να μετανιώσετε για την απόφαση που πήρατε; 

  Η αφαίρεση τατουάζ με LASER είναι ιατρική πράξη


  Η πιστοποίηση, η εξειδίκευση, η εμπειρία, η κατάρτιση του ατόμου που θα αφαιρέσει το τατουάζ από το δέρμα σας, πρέπει να είναι το πρωταρχικό σημείο που πρέπει να ελέγξετε προτού προχωρήσετε σε διαδικασία αφαίρεσης. Μόνο ένας άρτια καταρτισμένος δερματολόγος, εξειδικευμένος στη χρήση LASER, μπορεί να  αναλάβει με απόλυτη ευθύνη την διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ. Είναι εκείνος που θα σας κάνει πλήρη δερματολογικό έλεγχο πριν από την αφαίρεση. Μέσω κλινικής εξέτασης, λεπτομερούς δερματοσκόπησης της περιοχής του τατουάζ, θα εντοπίσει με ακρίβεια αν υπάρχει οποιαδήποτε "κρυμμένη” βλάβη ή σπίλος ή μελάνωμα στο δέρμα σας, που μια αυθαίρετη αφαίρεση μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστο έως καταστροφικό αποτέλεσμα. 

  Ο εξειδικευμένος στα LASER δερματολόγος μπορεί να αξιολογήσει πιθανές μελαγχρωματικές βλάβες ή ουλές ή υπολείμματα χρωμάτων που υπάρχουν στο δέρμα σας από παλαιότερες αποτυχημένες απόπειρες αφαίρεσης τατουάζ και να σας προτείνει αποτελεσματικές μεθόδους εξάλειψης και αποκατάστασης. Η διαδικασία που ακολουθεί για την αφαίρεση του τατουάζ δεν είναι κοινή για όλους. Αντίθετα, την προσαρμόζει με τα χαρακτηριστικά του τατουάζ, τον τύπο και το χρώμα του δέρματός σας, την περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την κλινική εξέταση και την δερματοσκόπηση.

  Γενικά, για την αφαίρεση του τατουάζ σας αποφεύγετε να επιλέγετε ερασιτέχνες, που η έλλειψη γνώσης, ικανότητας και τεχνογνωσίας μπορεί να οδηγήσουν το λιγότερο σε εγκαύματα και μόνιμες ουλές στο δέρμα σας. 

  Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με LASER πρέπει να είναι ασφαλής και αποτελεσματική


  Υπάρχουν διάφορα LASER στην αγορά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ενός τατουάζ. Άλλα παλαιάς, άλλα νεότερης τεχνολογίας. Όλα τα LASER δεν μπορούν να διεισδύσουν στο ίδιο βάθος του δέρματος ούτε έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν όλα τα χρώματα ενός τατουάζ. Τα πολυχρωματικά τατουάζ είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ειδικά αν περιέχουν κίτρινο, πορτοκαλί, μωβ ή γαλάζιο χρώμα. Επίσης, χαρακτηριστικά του τατουάζ, όπως η παλαιότητά του ή αν η μελάνη του είναι πυκνή και τοποθετημένη σε βάθος εντός του δέρματος, επηρεάζουν το αποτέλεσμα της αφαίρεσης, τη διάρκεια της θεραπείας και το κόστος της. Κάποιος που επιθυμεί να αφαιρέσει το τατουάζ του, εκείνα που προσδοκά είναι να καθαρίσει τελείως το δέρμα του, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς την παραμικρή βλάβη.

  Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια επιτυγχάνει μόνο η μέθοδος IQ PICO LASER με πιστοποίηση από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών (FDA). Πρόκειται για καινοτόμο μέθοδο βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία picosecond, η οποία καθιστά το συγκεκριμένο LASER το μοναδικό με μέγιστη ισχύ και μικρότερη διάρκεια παλμού. Καθώς οι χρωστικές ενός τατουάζ έχουν διαφορετικό επίπεδο απορρόφησης, το μήκος κύματος του PICO LASER ρυθμίζεται ανάλογα με το χρώμα που στοχεύει. Έτσι, επιτυγχάνεται πλήρης αφαίρεση ακόμη και των πιο δύσκολων χρωμάτων, γεγονός ανέφικτο με οποιοδήποτε άλλο LASER. Χωρίς πόνο, χωρίς να αφήνει σκιάσεις ή το παραμικρό σημάδι, διεισδύει στο δέρμα με απόλυτη ακρίβεια, όσο βαθιά κι αν βρίσκεται η μελάνη. Μέσω φωτοακουστικών κυμάτων, διασπά τις χρωστικές σε σκόνη, η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό με φυσική διαδικασία. Όλη η θεραπεία ολοκληρώνεται σε ελάχιστες συνεδρίες σύντομης διάρκειας. Τέλος, η μέθοδος IQ PICO LASER εξαλείφει δυσχρωμίες ή ουλές από παλιές αφαιρέσεις τατουάζ και προτείνεται για όλους τους τύπους δέρματος.

  Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, εξειδικευμένο Δερματολόγο στα LASER και Επιστημονικό Διευθυντή στα Δερματολογικά Κέντρα IQ (Intensive Quality) Skin Clinics (tzermias.gr)
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  23:59 10/08

  Κοιμηθείτε δροσερά… χωρίς κλιματιστικό

  Tips για να κοιμηθείτε καλύτερα ακόμη και στις υψηλές θερμοκρασίες αν δεν σας αρέσει να κοιμάστε με κλιματιστικό σας.

  08:43 07/08

  Θεραπεία για τον κορονοϊό: Νέα δοκιμή για τη ρεμντεσιβίρη με ιντερφερόνη-βήτα-1α

  Η νέα κλινική δοκιμή ξεκινά από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για να αξιολογήσει το συνδυασμό φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν από COVID-19.

  08:32 07/08

  H διαιτολόγος προτείνει τα ιδανικά σνακ για την παραλία

  Είτε σε μια ημερήσια εκδρομή στην παραλία είτε στις διακοπές, τα σνακ είναι απαραίτητα και η "έξυπνη" επιλογή τους εξασφαλίζει την καλύτερη υγεία μας.

  23:59 06/08

  Το σεξ μας κάνει καλό: 3 επιστημονικές συμβουλές που το υποστηρίζουν

  Έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως η υγιής σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία μας.

  09:43 06/08

  Νέα έρευνα: Η επίδραση του κορονοϊού στον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

  Το αποτύπωμα του νέου κορονοϊού στον πλακούντα και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στο έμβρυο κατά την κύηση.

  09:36 06/08

  Εργασία και ρευματικά νοσήματα: Ένα αποκαλυπτικό ερωτηματολόγιο

  Περίπου το 40% των ασθενών με ρευματικά νοσήματα επηρεάζεται επαγγελματικά από τα πέντε πρώτα χρόνια από τη διάγνωση.

  09:11 06/08

  Οι διακοπές είναι μέσα μας - Μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας

  Η διακοπή από την καθημερινότητα, είτε ταξιδέψουμε είτε όχι είναι πολύτιμη για την ευεξία μας.

  09:34 05/08

  Καλά νέα για ασθενείς με ψωρίαση

  Τα αποτελέσματα της μελέτης BE RADIANT καταδεικνύουν ανωτερότητα του bimekizumab στην επίτευξη καθαρού δέρματος σε ασθενείς με ψωρίαση.

  09:02 05/08

  Πώς επηρέασε το κλείσιμο των σχολείων την COVID-19;

  Πρόσφατο άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό ερευνά τη συσχέτιση του κλεισίματος των σχολείων με την επίπτωση και τη θνησιμότητα από COVID-19 στις ΗΠΑ.

  10:44 04/08

  Θετικά νέα για "κοκτέιλ" αντισωμάτων για τον κορονοϊό

  Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της "φρέναρε" την Covid-19 σε ζώα.

  10:41 04/08

  H βία που γνωρίζουμε στη ζωή μας επιταχύνει τη γήρανση

  Τα παιδιά που έχουν υποστεί βία ή τραυματικής εμπειρίας μπαίνουν πιο νωρίς στην εφηβεία και γερνάνε πιο γρήγορα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  23:59 03/08

  Γιατί η ανθεκτικότητα είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο του χαρακτήρα μας

  Τι είναι η ανθεκτικότητα και πώς μπορείτε να την αναπτύξετε.

  09:08 03/08

  Μπορεί να μεταδοθεί ο SARS-CoV-2 χωρίς καν φυσική επαφή;

  Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να μας "κολλήσει" ένας ασυμπτωματικός φορέας -ή ένας φορέας με ήπια συμπτώματα- βήχοντας ή απλά μέσω της αναπνοής;

  08:00 03/08

  Θεοκλής Ζαούτης: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη με την COVID-19 – Για την ώρα

  Απαραίτητο όμως για να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στις λοιμώδεις νόσους είναι ένα πιο ισχυρό και αξιόπιστο σύστημα υγείας.

  09:33 31/07

  Το ξέρετε ότι οι διακοπές είναι πολύτιμες για την ψυχική μας υγεία;

  Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα εξηγεί τους λόγους που οι διακοπές -είτε μακριά από το σπίτι είτε διακόπτοντας τις συνήθειες της καθημερινότητας- είναι απαραίτητες.

  09:19 31/07

  Πώς μπορεί ο SARS-CoV-2 να "ξεπερνά" την ανοσία του οργανισμού μας

  Νέα έρευνα προσπαθεί να απαντήσει στο πώς ο νέος κορονοϊός διαφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα, το βασικό συστατικό της ανοσίας έναντι στους ιούς.