Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Νοε-2019 10:43

  H DEMO ABEE στο Ελληνογερμανικό  Φόρουμ Καινοτομίας

  H DEMO ABEE στο Ελληνογερμανικό  Φόρουμ Καινοτομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επένδυση της DEMO στην καινοτομία αλλά και στο brain drain αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της DEMO ΑΒΕΕ,  μιλώντας στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο "Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία" και πιο συγκεκριμένα στη 2η θεματική ενότητα "Οι επενδύσεις στην καινοτομία είναι επενδύσεις για μια καλή ζωή". Το Φόρουμ  διοργάνωσαν  από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

  "Η εταιρεία DEMO ABEE”, ανέφερε ο κ. Δημήτρης Δέμος, "είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία η οποία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις μέσα στα 20 τελευταία κατά 100 φορές και από 1.4εκατ ευρώ να είναι σήμερα στα 140 εκατ. ευρώ, κάνοντας εξαγωγές σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το κατάφερε, κάνοντας χρήση μιας σειράς καινοτομιών, αν και παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στην παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων. Πρακτικά, για την τοπική επιχειρηματικότητα που δεν διαθέτει κεφάλαια για να επενδύσει σε νέες πλατφόρμες η απάντηση βρίσκεται στην "οριακή καινοτομία”. Δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο μπορείς να μετασχηματίσεις ένα προϊόν. Να αποκτήσει οριακά καινοτόμα χαρακτηριστικά”.

  "Τη δεκαετία του 2000", συνέχισε ο κ. Δέμος "η εταιρεία μας είχε ήδη επικεντρωθεί στην παραγωγή ενέσιμων διαλυμάτων, τα οποία λόγω της φύσης τους χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. Tα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία έχουν μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα προϊόντα του ιδιωτικού φαρμακείου: Τα προϊόντα αυτά, άλλος τα χρησιμοποιεί (νοσηλευτικό προσωπικό) και άλλος τα καταναλώνει (ασθενής). Δεδομένου ότι το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ασθενών, ανακαλύψαμε μια σημαντική παράμετρο στην οποία μέχρι τότε δεν είχε δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα: την ευχρηστία του προϊόντος. Προχωρήσαμε, λοιπόν, σε μια σημαντική καινοτομία στο προϊόν και ήμασταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρήγαγε νοσοκομειακή αντιβίωση και γενικά σύνθετα μόρια σε πλαστικό περιέκτη. Για να παραχθεί αυτό το προϊόν ουσιαστικά καινοτομήσαμε στην παραγωγική διαδικασία, αφού ακολουθήθηκε τελείως διαφορετική διαδικασία από αυτήν που προβλέπεται για τα προϊόντα σε γυάλινο περιέκτη. Η έγκριση ενός προϊόντος σε πλαστικό περιέκτη αποτελεί πιο σύνθετη διαδικασία, αφού το πλαστικό είναι πορώδες υλικό από τη φύση του και επομένως μπορεί να αντιδράσει με το μόριο ή να αποβάλει διάφορες χημικές ρίζες στο προϊόν. Επιπλέον, η χρήση ακατάλληλης κόλλας στην ετικέτα μπορεί να εισχωρήσει στο διάλυμα και να το επιμολύνει. Η αξία της καινοτομίας που επιτύχαμε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όχι μόνο αντανακλάται στα νούμερα της εταιρείας μας αλλά και σε όλη την παγκόσμια αγορά, αφού σήμερα όποιο φάρμακο σε ενέσιμη μορφή είναι συμβατό με τον πλαστικό περιέκτη έχει μερίδιο αγοράς 70% σε σχέση με το αντίστοιχο σε γυάλινο περιέκτη.
  Η ευκολία στη χρήση ενός προϊόντος έχει δώσει και τη δυνατότητα καλύτερης συμμόρφωσης των ασθενών με την προβλεπόμενη θεραπεία, κάτι πολύ σημαντικό για τη θεραπευτική αξία του προϊόντος, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη χρήση του, όπως  ο ΜΗ τραυματισμός του χειριστή του προϊόντος με την χρήση συρίγγων ασφαλείας, πλαστικών αμπουλών, κ.α. Υπάρχει πλέον στη νομοθεσία την ευρωπαϊκή ολόκληρη κατηγορία προϊόντων που ονομάζονται υβριδικά και είναι μια κατηγορία που πολλές εταιρείες γενοσήμων, μεταξύ αυτών και αρκετές Ελληνικές, ψάχνουν να βρουν το συγκριτικό πλεονέκτημα τους και τη μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους
  ”.

  Μετά το πέρας της ομιλίας του και απαντώντας σε ερώτηση, o κ. Δ. Δέμος εστίασε στο brain drain, σημειώνοντας ότι δυστυχώς ακόμη το όνειρο πολλών νέων ικανών επιστημόνων βρίσκεται στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
   


   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:12 10/12

  Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

  Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

  09:01 10/12

  Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

  Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

  08:57 10/12

  Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

  Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

  07:33 10/12

  Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

  Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.

  08:59 09/12

  Η συνήθεια που μπορεί να μειώσει φυσικά τη χοληστερίνη

  Η νηστεία αποτελεί, εκτός από το θρησκευτικό της συμβολισμό, μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσετε τους δείκτες της υγείας σας.

  08:53 09/12

  Αντρική γονιμότητα: Τα 5 χαρακτηριστικά που έχει το υγιές σπέρμα

  Η υπογονιμότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα ζευγάρια. Ο έλεγχος του σπέρματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διερεύνησης του προβλήματος.

  23:59 08/12

  3 απαντήσεις για την "πίεση" και τα αντιυπερτασικά φάρμακα

  Η υπέρταση είναι μια δυνητικά επικίνδυνη νόσος. Τα καλά νέα: Μπορείτε να την ελέγξετε!

  16:03 06/12

  Σημαντική "σύμπραξη" για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες

  Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

  13:04 06/12

  Είναι η ελιά η "κορωνίδα" της μεσογειακής διατροφής;

  Η ποικιλία, οι συνθήκες καλλιέργειες και η επεξεργασία επηρεάζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς.

  08:36 06/12

  Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης για τη ριβαροξαμπάνη σε παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή

  Για να διευκολυνθεί η παιδιατρική χρήση, αναπτύχθηκε μία νέα υγρή μορφή ριβαροξαμπάνης από του στόματος, που δεν απαιτεί ενέσεις και τακτική παρακολούθηση.

  08:34 06/12

  Πόνος στον καρπό; Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις

  Αυτές οι 5 απλές ασκήσεις θα βοηθήσουν σημαντικά για τη βελτίωση της κινητικότητας στα χέρια σας.

  08:32 06/12

  To 6o Santa Run επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας!

  Ο πιο χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου, το Santa Run, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

  08:32 06/12

  Draeger Hellas: 10 χρόνια "Tεχνολογία για τη Ζωή" και στην Ελλάδα

  Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη στην Ελλάδα.

  08:32 06/12

  "Life matters": Νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της MSD Ελλάδος

  H MSD παρουσίασε τον νέο απολογισμό δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα έτη 2017-2018.

  15:50 05/12

  Η κατάσταση που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρης καρδιαγγειακής νόσου για τα παιδιά με διαβητικές μητέρες, σύμφωνα με νέα δημοσιευμένη έρευνα.

  09:03 05/12

  Εξελίξεις: Στεφανιαία νόσος και διαχείριση της δυσλιπιδαιμίας

  Τα παραπάνω είναι δύο από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο 23ο Συμπόσιο αθηροσκλήρωσης και συναφών παραγόντων κινδύνου.