Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 08:40

  Πώς τα πάτε με τη διαχείριση του χρόνου σας;

  Πώς τα πάτε με τη διαχείριση του χρόνου σας;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τη Μαρία Πέτρου, Head of Business Development at Hellas EAP

  Ζούμε σε εποχές μεγάλων αλλαγών, τα πάντα γύρω μας κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας όπου η σωστή διαχείριση του χρόνου μας οφείλει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

  Πριν από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, υπήρχε σαφής διαχωρισμός της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής μας. Στον ψηφιακό κόσμο της διασύνδεσης, οι παντός είδους φορητές συσκευές κάνουν πλέον τα πάντα, δημιουργώντας ένα νέο "μείγμα επαγγελματικής ζωής", με το 75% των Ευρωπαίων εργαζομένων να εκτελούν προσωπικά καθήκοντα (πληρωμές λογαριασμών, emails, προσωπικές επαφές) κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας και να εργάζονται αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του προσωπικού χρόνου. Σήμερα για πολλούς νέους επιχειρηματίες, ο απόλυτος διαχωρισμός της επαγγελματικής ζωής από την προσωπική ζωή φαντάζει σχεδόν αδύνατος. Παράδειγμα οι influencers όπου η ενασχόληση τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί το κύριο εισόδημά τους.

  Έχει λοιπόν έρθει η ώρα για ένα νέο πρότυπο: Work–Life Blend συνδυασμός εργασίας-ζωής

  Η διαφορά ανάμεσα στην εξισορρόπηση και τον συνδυασμό είναι ότι η εξισορρόπηση διαχωρίζει πλήρως την εργασία και την προσωπική ζωή, ενώ ο συνδυασμός μας επιτρέπει να τα συγχωνεύσουμε με έναν υγιή τρόπο που εξασφαλίζει ότι παράγουμε σημαντικό έργο χωρίς υπερβολές. Είναι σημαντική η νοηματοδότηση της καθημερινότητάς μας, μέσα από το συνδυασμό επίτευγμα – ευχαρίστηση σε βασικούς τομείς ζωής και δραστηριότητά μας: εργασία, οικογένεια, φίλοι, εαυτός.

  Μία πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι η σύγκρουση μεταξύ εργασίας και οικογένειας μπορεί να αυξήσει την κακή σωματική υγεία κατά 90%, ενώ άλλη διαπίστωσε ότι το εργασιακό άγχος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά σχεδόν 20%. Η μείωση του στρες στο εργασιακό περιβάλλον έχει πολλά οφέλη, όπως η μειωμένη υπέρταση, ο καλύτερος ύπνος, η κατανάλωση αλκοόλ και καπνού, η μειωμένη οικογενειακή ένταση και οι βελτιωμένες σχέσεις γονέα-παιδιού. Έτσι αποδεικνύεται ότι ο τρόπος εργασίας επηρεάζει την συνολική μας ευεξία και το προσδόκιμο ζωής μας.

  Μια άλλη μελέτη της Matrix (2013) που πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ, βρήκε πως το κόστος της κατάθλιψης που σχετίζεται με την εργασία υπολογίστηκε στην Ευρώπη στα 617 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

  Για πολλά χρόνια, επαγγελματίες του κλάδου ψυχικής υγείας και ευεξίας έχουν μιλήσει για τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά τώρα η τάση έχει στραφεί προς μια προσέγγιση που συνυπάρχουν αρμονικά αναψυχή και εργασία. 

  Αντί να ζυγίζουμε το ποσοστό που αφιερώνουμε σε κάθε "ζώνη "Work–Life" προσβλέποντας στην ίσο καταμερισμό τους,   θα πρέπει να κοιτάξουμε να αναμειγνύουμε τα σωστά συστατικά, για να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο κοκτέιλ. Αντί να προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα μείγμα που αγαπάμε τη γεύση του. Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι ο συνδυασμός εργασίας-ζωής είναι στην πραγματικότητα η ίδια η ζωή μας, είναι  ένα παιγνίδι παζλ που κάθε κομμάτι πρέπει να μπει στην σωστή του θέση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:52 18/11

  Κλιματική αλλαγή: Επηρεάζει την υγεία, τη δουλειά και τη ζωή μας

  Στο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχεδιάζεται το πώς η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

  23:59 17/11

  Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να "προειδοποιεί" για πρόβλημα καρδιάς;

  Η στυτική δυσλειτουργία έχει πλέον συνδεθεί με ορισμένες σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές παθήσεις.

  23:59 17/11

  Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από τη σεξουαλική παρενόχληση;

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζουμε ως γονείς για την προστασία τους από τη σεξουαλική παρενόχληση.

  13:37 15/11

  Μια πολύ σοβαρή επίδραση της ιλαράς στο ανοσοποιητικό μας

  Δύο νέες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει "αμνησία" στο ανοσοποιητικό, κάνοντάς μας επιρρεπείς σε άλλες ασθένειες.

  09:31 15/11

  Θεραπεία για πολλαπλή σκλήρυνση και εγκυμοσύνη

  Πολλαπλή σκλήρυνση: Τι αλλάζει στη χορήγησης της ιντερφερόνης β-1b στην εγκυμοσύνη;

  23:59 14/11

  Αλλάζει ο μεταβολισμός στα σαράντα;

  Είναι αλήθεια ή μύθος πως μετά τα σαράντα παχαίνουμε ευκολότερα και αδυνατίζουμε πιο δύσκολα;

  16:43 14/11

  Εξέλιξη: Νέες επεμβατικές τεχνικές για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

  Οι σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές στην υπηρεσία του καρδιαγγειακού ασθενή.

  08:27 14/11

  Σακχαρώδης διαβήτης. Τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται και ποιες οι επιπλοκές του;

  Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, σήμερα. Δεδομένου ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων με διαβήτη δεν το γνωρίζει ότι πάσχει, η ενημέρωση είναι σημαντική.

  07:46 14/11

  Σεξουαλική ζωή και σακχαρώδης διαβήτης: Επηρεάζει το ένα το άλλο;

  Μπορεί ο διαβήτης να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική ζωή των ασθενών; Και πώς;

  07:44 14/11

  Η διατροφή στην πολλαπλή σκλήρυνση

  Η διατροφή στην πολλαπλή σκλήρυνση και ένα βιβλίο "έκπληξη" από τη σεφ Ντίνα Νικολάου.

  12:26 08/11

  Ο HPV ευθύνεται για το 99% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου

  #vazoume_telos! ονομάζεται η εκστρατεία ενημέρωσης της MSD για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV που σχετίζεται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

  11:18 08/11

  Παγκόσμια Ημέρα AIDS: I'm positive

  Μια διήμερη διοργάνωση που φέρνει στο φως κοινωνικές ομάδες που ωθούνται στο περιθώριο. Από το Ίδρυμα Ωνάση και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή".

  11:12 08/11

  "Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία"

  Η νέα καμπάνια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη.

  08:08 07/11

  Το πρώτο ψηφιακό πρόγραμμα στα ελληνικά που βοηθά ασθενείς με άνοια

  Οι άνθρωποι που ζουν με άνοια ανέρχονται σήμερα στα 50 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας ξεπερνούν τους 200.000,  αριθμός που προβλέπεται να υπερβεί τους 600.000 το 2050.

  08:07 07/11

  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας

  "Παρούσα" η "Κυβέλη" στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Ευρωκοινοβούλιο - #EuropeanFertilityWeek2019

  23:59 06/11

  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

  Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!