Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 10:32

  Γιατί δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε νέα πράγματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο όρος "Δια Βίου Μάθηση" αναφέρεται στην αντίληψη, σύμφωνα με την οποία, η εκπαίδευση είναι μία μακροχρόνια διαδικασία που ξεκινάει από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. "Στη σύγχρονη κοινωνία, η αύξηση των γνώσεων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελούν ζητούμενο και προτεραιότητά της. Βέβαια, η Δια Βίου Μάθηση δεν αποσκοπεί μόνο στην εκπαιδευτική εξέλιξη του ατόμου, αλλά και στην κοινωνική", εξηγεί η σύμβουλος εκπαίδευσης Νανά Τσουμάκη.

  Η μάθηση προτεραιότητα 

  Έχει παρατηρηθεί ότι ειδικά οι γυναίκες που έχουν παιδιά δυσκολεύονται να εντάξουν την Δια Βίου Εκπαίδευση στη ζωή τους. Αυτό όμως είναι λάθος, αφού η συνεχής μόρφωση, είναι μια πολύ χρήσιμη δεξιότητα για τους γονείς. "Ένας ενήλικας που είναι ενημερωμένος, που μαθαίνει νέα πράγματα, που αποκτά γνώσεις εντάσσεται, καλύτερα στον κοινωνικό του περίγυρο, έχει ρεαλιστική εικόνα της κοινωνίας που ζει, και μπορεί να συμβαδίζει με την εποχή του. Σαν γονείς είναι δημιουργικό και βοηθητικό να είμαστε "μέσα στα πράγματα”" εξηγεί η ειδικός. "Η Δια Βίου Εκπαίδευση είναι αρωγός της διατήρησης του ρόλο μας σαν άτομα. Μέσα από την εκπαίδευση τυπική ή μή μπορούμε να εξελίξουμε την προσωπικότητά μας και να κοινωνικοποιηθούμε".

  Πώς θα βάλουμε τη Δια Βίου Μάθηση στη ζωή μας 

  Η Δια Βίου Μάθηση είναι ευέλικτη. Δεν έχει πάντα σκοπό την απόκτηση πτυχίου, τα καθημερινά μαθήματα και τη διεξαγωγή τους μέσα σε τάξη (τυπική μάθηση). Μπορεί να βρει κανείς το θέμα που τον ενδιαφέρει και στο δικό του χρόνο να αποκτήσει καινούριες γνώσεις. Αυτές μπορεί να μην έχουν άμεση ανταπόκριση στις επαγγελματικές του ανάγκες αλλά σίγουρα έχουν άμεσο αντίκρισμα στη διεύρυνση της σκέψης του. Τέλος, η ηλικία δεν έχει καμία σημασία, γιατί η Δια Βίου Μάθηση πέρα από ουσιαστική γνώση, είναι και μία φιλοσοφία ζωής που μας κάνει όλους καλύτερους.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ