Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 08:33

  Παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ - Γιατί να το δοκιμάσετε;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος, με ιστορία πάνω από 2.500 χρόνια. Έχει επιρροές από την Ινδία και τη yoga, την κινεζική ιατρική και τις παραδόσεις της Ταϊλάνδης.

  Μασάζ και θεραπεία για όλο το σώμα - αλλά και αντιγήρανση

  Κάποια από τα οφέλη του παραδοσιακού Thai massage είναι η βελτίωση αυχενικών προβλημάτων, πόνων και προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη και την ωμική ζώνη, διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος.
  Ειδικά με την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, βοηθάει σε αποκαταστάσεις τενοντίτιδας, σε πονοκεφάλους και ημικρανίες, προβλήματα ύπνου και επιβραδύνει τη γήρανση του σώματος και του δέρματος αλλά και το σχηματισμό ρυτίδων.
  Διατηρεί το μυϊκό τόνο και αποτρέπει την ατροφία των μυών σε περιπτώσεις μακροχρόνιας ακινησίας (για παράδειγμα, λόγω σοβαρών τραυματισμών η χρόνιων ασθενειών)
  Μασάζ για αθλητές αλλά και μετά από υπερβολική δραστηριότητα.
  Το μασάζ, ειδικά για ανθρώπους που αθλούνται ή έχουν έντονη δραστηριότητα βοηθά πολύ το μυϊκό σύστημα να απελευθερωθεί από τις τοξίνες, αποτρέπει την ακαμψία και τη βράχυνση των μυών και εμποδίζει τον πόνο και το πιάσιμο της επόμενης μέρας. Έτσι το σώμα μπορεί να αντεπεξέλθει πολύ καλύτερα σε συνεχή άσκηση υψηλής έντασης.

  Μασάζ εσωτερικά και εξωτερικά και ευλυγισία

  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αρχαίας αυτής θεραπευτικής τέχνης, είναι οι κινήσεις, πιέσεις και διατάσεις που επιτυγχάνονται με τις λαβές και μέσα από αυτές το σώμα αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία, θεραπεία τραυματισμών και μυϊκών πόνων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας και μείωση της έντασης και του άγχους. Επίσης γίνονται διατάσεις σε όλο το σώμα και περιστροφές, και με αυτό τον τρόπο γίνεται μασάζ ακόμα και στα εσωτερικά όργανα του σώματος, υποχωρούν οι εντάσεις, το σώμα μαλακώνει και απελευθερώνεται από πόνους πιασίματα και δυσκαμψίες.

  Τα οφέλη από το ταϊλανδέζικο μασάζ

  • Απελευθερώνει από πόνους στη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα αλλά και την ωμική ζώνη
  • Προσφέρει διάταση σε όλο το σώμα και ξεκουράζει τους μύες 
  • Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και του οξυγόνου στο σώμα
  • Βελτιώνει το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό και βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμών  
  • Προσφέρει εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας στο σώμα
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Καταπολεμά την αϋπνία τον πονοκέφαλο και τη γήρανση του σώματος
  • Προλαμβάνει και απελευθερώνει από το άγχος και βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης

   

  Τι να γνωρίζετε πριν από μια συνεδρία 

  Το Thai massage εκτελείται με ελαφρύ ρουχισμό, μια φόρμα και ένα t-shirt είναι ιδανικά, και εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, από τις πατούσες μέχρι το κεφάλι και το πρόσωπο και με το δέκτη σε διάφορες θέσεις, ξαπλωμένο και από τις τέσσερις πλευρές αλλά και σε καθιστή θέση.
  Ο θεραπευτής βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον δέκτη και γιαυτό παραδοσιακά γίνεται σε ειδικό στρώμα στο έδαφος. 
  Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, τις παλάμες, τους αγκώνες, τα πέλματα και τα γόνατα ασκεί αργές βαθμιαίες πιέσεις πάνω στις ενεργειακές γραμμές Sen (αντίστοιχες των μεσημβρινών της Κινέζικης Ιατρικής και των Nadis της yoga). Οι πιέσεις αυτές εκτελούνται με μια αργή ρυθμική κίνηση που τονώνει και χαλαρώνει τα σημεία του σώματος που εκτελείται και προσφέρει στο τέλος μια ευεξία σε όλο το σώμα. Οι γραμμές αυτές περνάνε από πολλά όργανα του σώματος και έτσι εξηγείται πως με πίεση σε ένα σημείο, ελευθερώνεται ο πόνος σε ένα άλλο, που βρίσκεται μακριά. Οι πιέσεις ασκούνται για να απελευθερωθεί η μπλοκαρισμένη ενέργεια των εσωτερικών οργάνων, σε συγκεκριμένα σημεία. Τη στιγμή της πίεσης ο δέκτης νιώθει ένα ελαφρύ πόνο, αλλά με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η φυσιολογική κυκλοφορία της ενέργειας και έρχεται στο σώμα ανακούφιση και ευεξία. 

  Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ντουμπάκη, Yoga instructor, Thai massage therapist

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ