07:30 08/01
Πού νικά και πού υστερεί το χάπι αδυνατίσματος GLP-1 σε σχέση με τις ενέσεις
Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.
Τη λήψη μέτρων για την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τη διασφάλιση ότι κανένα φάρμακο δεν θα χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού, ζητά από το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη χθεσινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.
"Η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη, στην κατανάλωση αντιβιοτικών, που έχει οδηγήσει σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών, στα αντιβιοτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο" αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι "ο ΙΣΑ έχει κάνει από το 2011, επανειλημμένες εκκλήσεις στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να λάβει τα αναγκαία μέτρα, για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών που συσχετίζονται με την εμφάνιση ανθεκτικών μικροβίων, διασφαλίζοντας ότι κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή ,χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. Μάλιστα έχει κάνει για το σοβαρό αυτό θέμα και αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".
Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σημειώνεται ότι η κατάχρηση των αντιβιοτικών εντείνεται τους χειμερινούς μήνες που έχουν έξαρση οι ιώσεις και οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι κυριότερες αιτίες, για τις οποίες οι Έλληνες καταναλώνουν αντιβιοτικά είναι το συνάχι, ο βήχας και ο πονόλαιμος που προκαλούνται από ιώσεις, στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.
Την ανάγκη συντονισμένης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάχρηση αντιβιοτικών, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, και ζητά ένα "αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που θα αποτρέπει αυτά τα φαινόμενα".
Πηγή: ΑΠΕ
Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.
Οι πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα, μυαλγίες, κόπωση και αδυναμία.
μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο χάπι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες.
H 90-30-50 δίνει έμφαση στην ποιότητα της διατροφής.
Στην Ευρώπη η έξαρση των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, αναμένεται και στην Ελλάδα.
Πώς μπορεί να "ξανανιώσει" το ανοσοποιητικό σύστημα.
Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής διαφημιστικών καταχωρήσεων
Η γρίπη αλλάζει και μεταλλάσσεται διαρκώς. Συχνά, ξαφνιάζει και τους ίδιους τους επιστήμονες.
99 νέες εισαγωγές. Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) χαιρετίζει θερμά την υιοθέτηση του EU Safe Hearts Plan που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025 για την Καρδιαγγειακή υγεία στην Ευρώπη.
Η εναλλασσόμενη νηστεία είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting).