Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 10:43

  Ελιά στο μάτι: Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια ελιά στο μάτι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αθώα. Πώς θα την αναγνωρίσετε και τι πρέπει να γνωρίζετε για την προστασία της υγείας σας.

  Ένα σημάδι στο λευκό του ματιού, επάνω στο βολβό, μπορεί να είναι μια ελιά. Μια ελιά στο μάτι αποτελείται από μελανοκύτταρα. Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς κύτταρα που δίνουν χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια μας. Συνήθως τα μελανοκύτταρα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο σώμα μας, μερικές φορές όμως ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας τους σπίλους.

  Οι σπίλοι αυτοί δεν είναι ασυνήθιστοι. Μπορεί να έχουν κόκκινο ή καφετί χρώμα και είναι παρόμοιες με τις ελιές που υπάρχουν στο σώμα μας. Η θέση μιας ελιάς στο μάτι μπορεί να είναι στο μπροστινό μέρος του ματιού, δίπλα στην ίριδα ή κάτω από τον αμφιβληστροειδή, στο πίσω μέρος του ματιού.

  Εντοπίσατε μια ελιά στο μάτι σας. Να ανησυχήσετε;
  Οι ελιές στο εσωτερικό του ματιού συνήθως είναι αθώες και αβλαβείς. Ωστόσο, χρειάζονται συχνή παρακολούθηση από τον οφθαλμίατρο αφού, όπως και οι ελιές στο δέρμα,  έτσι και ο σπίλος στο μάτι, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καρκίνο του ματιού.

  Διαβάστε στο shape.gr τι παρακολούθηση χρειάζεται η ελιά στο μάτι. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ