Δευτέρα, 02-Νοε-2020 23:59
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε βιταμίνες και συμπληρώματα;

Οι περισσότεροι από εμάς, με το ξεκίνημα του φθινοπώρου θα χρειαστούμε μια "ενίσχυση" στον οργανισμό, ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στο χειμώνα που έρχεται. Ωστόσο, δεν αρκεί να παίρνουμε ένα συμπλήρωμα. Η στιγμή της ημέρας που το παίρνουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική για να την αποτελεσματικότητά του.
Πότε να πάρετε τι;
Το συμπλήρωμα ασβεστίου
Αν ο γιατρός σας σύστησε συμπλήρωμα ασβεστίου, για να είναι πιο αποτελεσματικό πάρτε το την ώρα του φαγητού. Έτσι θα ενισχυθεί η απορρόφησή του και θα μειωθεί ο κίνδυνος για πέτρες στα νεφρά -μια γνωστή "παρενέργεια" από τη μακροχρόνια λήψη ασβεστίου.
Ένα άλλο τρικ για καλύτερη απορρόφηση είναι να μοιράσετε σε μικρότερες δόσεις μέσα στη μέρα το συμπλήρωμα ασβεστίου, αφού έτσι ο οργανισμός σας θα το απορροφήσει πιο εύκολα. Τέλος, εάν παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου ή ψευδαργύρου προσπαθήστε να μην τα παίρνετε όλα την ίδια ώρα.
Αντίστοιχα, και άλλα συμπληρώματα που συχνά συστήνουν οι γιατροί είναι πιο αποτελεσματικά όταν τα παίρνουμε την "σωστή" ώρα. Ρωτήστε το γιατρό σας για συγκεκριμένες οδηγίες!
Το συμπλήρωμα σιδήρου
Επειδή μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση άλλων μετάλλων, μην παίρνετε σίδηρο ταυτόχρονα με μαγνήσιο, ασβέστιο ή ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Ε και ο σίδηρος επίσης μπλοκάρουν το ένα την απορρόφηση του άλλου.
Για καλύτερη απορρόφηση, το συμπλήρωμα σιδήρου πρέπει να λαμβάνεται με γεμάτο στομάχι – η ιδανική ώρα είναι όταν ξυπνήσετε το πρωί. Προτιμήστε μετά να πιείτε πορτοκαλάδα που ενισχύει τη δράση του, και σίγουρα αποφύγετε το γάλα ή τον καφέ, καθώς η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά επιδρούν αρνητικά στην ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει τον σίδηρο.
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζεται ήδη από τον αμερικανικό FDA ενώ έχουν ήδη γίνει προπαραγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δεύτερη δόση λίγες εβδομάδες μετά έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τίτλο των αντισωμάτων για να προσδώσει καλύτερη ανοσία. Είναι απαραίτητη σε όσους έχουν νοσήσει;
Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι η πληροφόρηση της κοινωνίας και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί.
Η Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος της HACRO (Ελληνικός Σύλλογος των Contract Research Organizations) μας εξηγεί τι συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες την εποχή της πανδημίας και όχι μόνο.
Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους πρωινούς να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.
Η μετάδοση του κορονοϊού μέσω των τροφίμων και των συσκευασιών, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εγκύους και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA στα νέα στελέχη.
1 στους 2 ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είδε επιδείνωση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Με την εκστρατεία αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στοχεύει στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και απρόσκοπτη θεραπεία του καρκίνου εν μέσω πανδημίας.
Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας.
Τα προκαταρτικά αποτελέσματα της εξελισσόμενης μελέτης δείχνουν τη διαφορά στην παραγωγή αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
Για την ελκώδη κολίτιδα, μία συχνή νόσο του παχέος εντέρου, μας μιλά ο γαστρεντερολόγος Κωνσταντίνος Καρμίρης.
Η Johnson & Johnson ανακοινώνει την υποβολή αίτησης στον EMA για τη χορήγηση ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας υπό αίρεση, για το ερευνητικό υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19.
Επιστήμονες στη Βρετανία με επικεφαλής έναν Έλληνα δημιούργησαν στο εργαστήριο τον πρώτο στον κόσμο χοληδόχο πόρο για αποκατάσταση του ανθρώπινου ήπατος.
Θα εξαλειφθεί η πανδημία; Τι έχουμε μάθει από προηγούμενες παρόμοιες καταστάσεις;
Στην παρούσα φάση, συνεχώς συλλέγονται νέα δεδομένα από την κλινική πρακτική σχετικά με την έκταση και τη φύση των πιθανών παρενεργειών των εμβολίων για τον κορονοϊό.
Στόχος του νέου αυτού προγράμματος είναι η ανταμοιβή της καινοτομίας στη δημιουργία υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών για ευάλωτα άτομα.