Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 07-Απρ-2019 23:59

    Πιείτε αυτό και κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο καλός βραδινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την απόδοσή μας την επόμενη μέρα, για την καλή διάθεση, ακόμη και με την υγεία μας αφού έρευνες έχουν πλέον συνδέσει την έλλειψη ύπνου με καρδιαγγειακά προβλήματα.

    Ωστόσο, η αϋπνία είναι μία από τις "μάστιγες” της εποχής μας και ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει δύο πιθανά εμπόδια στον καλό και ξεκούραστο ύπνο, που έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσετε να τα ξεπεράσετε.

    Η ενασχόληση με το laptop, το tablet ή το smartphone στο κρεβάτι είναι καταστροφική για τον καλό ύπνο, καθώς το γαλάζιο φως που εκπέμπει η οθόνη επηρεάζει την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να αποκοιμηθούμε.

    Ένας δεύτερος παράγοντας αϋπνίας θα μπορούσε να είναι επίσης η πολλή ζέστη. Η θερμοκρασία του σώματος φυσιολογικά πέφτει τη νύχτα, στέλνοντας σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο. Όταν η κρεβατοκάμαρα είναι ζεστή, είναι πιθανό να περνάμε λιγότερο χρόνο στα βαθύτερα στάδια του ύπνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Physiological Anthropology.

    Δοκιμάστε τις δύο παραπάνω αλλαγές και αν μετά από μια απαιτητική ημέρα δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, απολαύστε το παρακάτω  ζεστό αφέψημα και προετοιμαστείτε για καλό και ξεκούραστο ύπνο! 

    Αρωματικό και χαλαρωτικό αφέψημα για καλύτερο ύπνο 

    Σε μία μικρή πρέσα προσθέστε 3 κ.σ. καταψυγμένα μύρτιλλα, 2 κ.σ. αποξηραμένο χαμομήλι, 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα, 3/4 φλ. βραστό νερό, ανακατέψτε τα και αφήστε το μείγμα για περίπου πέντε λεπτά. Πατήστε την πρέσα για να απομονωθούν τα υλικά και σερβίρετε το αφέψημα στο φλιτζάνι σας. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να προσθέσετε μισό φλιτζάνι χτυπημένο γάλα και να σερβίρετε γαρνίροντας με αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    11:51 18/12

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία υποστηρίζει ενεργά το EU Safe Hearts Plan της Ε.Ε.

    Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) χαιρετίζει θερμά την υιοθέτηση του EU Safe Hearts Plan που ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025 για την Καρδιαγγειακή υγεία στην Ευρώπη.

    07:30 18/12

    Εναλλασσόμενη νηστεία μέρα παρά μέρα: Ο νέος τρόπος για απώλεια βάρους έχει υπέρ και κατά

    Η εναλλασσόμενη νηστεία είναι μια μορφή διαλειμματικής νηστείας (intermittent fasting).

    07:30 18/12

    Δυσοίωνες προβλέψεις για τη φαρμακευτική δαπάνη μέχρι το 2028

    Καμπανάκι κινδύνου: η συνολική φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα €10,5 δισ. έως το 2028, από €8,9 δισ. που εκτιμάται για το 2025.

    12:18 17/12

    Ανοσοθεραπεία στον Καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία

    Σε μια εποχή όπου η Ογκολογία εξελίσσεται ραγδαία, η ανοσοθεραπεία αναδεικνύεται ως πραγματική τομή στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου..

    07:30 17/12

    Πόσο μας προστατεύει το φετινό εμβόλιο από το νέο "υποκλάδο" Κ της γρίπης

    Η ανάδειξη ενός νέου υποκλάδου σημαίνει ότι ο πληθυσμός δεν διαθέτει ανοσία, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

    10:21 16/12

    Συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

    Έξι συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης που εμφανίζονται στη μέση ηλικία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του University College...

    07:30 15/12

    Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της "σούπερ γρίπης"; Τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτούμε

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".

    11:48 13/12

    Ο Δανός δότης σπέρματος, οι γενετικοί έλεγχοι, οι κίνδυνοι και τα κενά

    Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομότιμη καθηγήτρια Γενετικής ΕΚΠΑ Jan Traeger - Συνοδινού.

    08:00 13/12

    Τι έχει αλλάξει φέτος και γιατί μιλάμε για "υπεργρίπη": Ο ρόλος του νέου υποκλάδου Κ - Συναγερμός για την εορταστική περίοδο

    Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα την εμφάνιση του νέου υποκλάδου H3N2.

    07:30 05/12

    Ξεκινούν τα SMS για τα δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας - Ποιοι θα τα λάβουν, η διαδικασία και τα κριτήρια

    Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.