Πέμπτη, 22-Δεκ-2022 23:59
Τα 5 τρόφιμα που "πρέπει" να φάμε τα Χριστούγεννα
Συνήθως αυτές τις μέρες, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν τι να μην φάμε στο γιορτινό τραπέζι για να μην πάρουμε κιλά και να αποφύγουμε να χαλάσουμε τις καλές διατροφικές μας συνήθειες. Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου, αντιστρέφει την κατάσταση και μας προτείνει τα 5 τρόφιμα που πρέπει να φάμε τα Χριστούγεννα.
Η άπαχη πρωτεΐνη θα μας βοηθήσει να χορτάσουμε δίνοντάς μας ελάχιστες θερμίδες. Συγκεκριμένα όμως, η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο βελτιώνει τη διάθεση και με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε το "συναισθηματικό” φαγητό και θα μπορούμε να οριοθετήσουμε καλύτερα τη διατροφή μας.
Αρκεί να γνωρίζετε ότι ένα ολόκληρο μαρούλι σας δίνει μόλις 17 θερμίδες! Καταναλώνοντας 30 γραμμάρια φυτικές ίνες ημερησίως, μπορούμε να χάσουμε βάρος, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, χωρίς να αλλάξουμε τίποτα άλλο στη διατροφή μας.
Έχουν σημαντικό ρόλο στο γιορτινό τραπέζι - στην γέμιση της γαλοπούλας, σε κάποιο ρόλο κρέατος ή μέσα στις σαλάτες. Συνδυάζοντας το αλμυρό με το γλυκό στο κύριο γεύμα, είναι πολύ πιθανό να αρκεστείτε στη συνέχεια σε μικρότερο κομμάτι γλυκό.
Τα καλά λιπαρά ενεργοποιούν το μεταβολισμό και βοηθούν σημαντικά στο αδυνάτισμα. Έχουν αρκετά καλό βαθμό κορεσμού και η κατανάλωση τους θα μας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το τυρί έχει βρεθεί πως ενισχύει τις καύσεις χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε ασβέστιο. Βέβαια, τα τυριά έχουν μεγάλη θερμιδική αξία, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε την ποσότητα που θα φάμε.
Πώς η φυσική δραστηριότητα "επικοινωνεί" με τα κύτταρα. Η σημασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Η νέα βάση: κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και λιπαρά.
Το πρώτο χάπι απώλειας βάρους τύπου GLP-1 είναι πλέον γεγονός.
Οι πρώτες τρεις έως τέσσερις ημέρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα, μυαλγίες, κόπωση και αδυναμία.
μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ.
Για τις 2 και 5 Ιανουαρίου θα ισχύσει έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης, επίσης για λεωφορεία και τρόλεϊ.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο χάπι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες.
H 90-30-50 δίνει έμφαση στην ποιότητα της διατροφής.
Στην Ευρώπη η έξαρση των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, αναμένεται και στην Ελλάδα.
Το φετινό εορταστικό μενού εκτιμάται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 10%-13% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.
Πώς μπορεί να "ξανανιώσει" το ανοσοποιητικό σύστημα.
Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της αυξανόμενης προβολής διαφημιστικών καταχωρήσεων