Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Νοε-2018 23:59

  Βαριέστε να στρώσετε το κρεβάτι σας;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να στρώνουμε το κρεβάτι πριν φύγουμε το πρωί από το σπίτι, αν όμως σας φαίνεται η πιο βαρετή συνήθεια, η επιστήμη είναι με το πλευρό σας και σας προσφέρει την καλύτερη δικαιολογία για να μην ασχολείστε πια με αυτό το θέμα!

  Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιστήμονα Stephen Pretlove, όταν αφήνετε τα σεντόνια ξέστρωτα αποθαρρύνετε τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων της σκόνης. Σύμφωνα με τις στατιστικές, στο μέσο κρεβάτι "ζουν” περίπου 1,5 εκατομμύρια ακάρεα, προκαλώντας άσθμα και αλλεργικές αντιδράσεις σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σημαίνει πως η έρευνα του Αμερικανού ειδικού δεν είναι καλοδεχούμενη μόνο για τους… τεμπέληδες, αλλά και για όλους όσοι πάσχουν από διαφόρων μορφών αλλεργίες. 

  Τα ακάρεα της σκόνης ζουν σε θερμό, υγρό περιβάλλον, εξηγεί ο Pretlove. "Γνωρίζουμε πως τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν παίρνοντας νερό από την ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό μικροσκοπικούς αδένες που βρίσκονται έξω από το σώμα τους" σχολιάζει. "Αφήνοντας το κρεβάτι άστρωτο στη διάρκεια της ημέρας εξατμίζεται η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα, με αποτέλεσμα τα ακάρεα να αφυδατώνονται και να πεθαίνουν”. 

  Τα συμπεράσματα του Pretlove δεν βρίσκουν σύμφωνους όλους τους ειδικούς, που απαντούν πως στα περισσότερα σπίτια υπάρχει έτσι κι αλλιώς υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη των ακάρεων. Συμφωνούν, ωστόσο, πως αφήνοντας το κρεβάτι άστρωτο "αναπνέει” στη διάρκεια της ημέρας το στρώμα, και αυτό είναι έτσι κι αλλιώς θετικό. 

  Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Αν δεν έχετε χρόνο ή δεν το επιτρέπει ο καιρός να αερίζετε τακτικά τα σκεπάσματά σας, αφήστε το κρεβάτι άστρωτο! Δεν είναι το ιδανικό, αλλά και πάλι είναι κάτι!

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ