Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Νοε-2018 23:59

  Έχετε αρκετή Β12;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Η Β12 είναι μια πολύτιμη βιταμίνη, καθώς αυτό το θρεπτικό στοιχείο βοηθά στη δημιουργία DNA, στη διατήρηση των νεύρων και των κυττάρων του αίματος σε υγιή επίπεδα και ενισχύει τη μεταφορά φρέσκου οξυγόνου στα όργανα του σώματος – πολύ σημαντικό για να νιώθουμε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενεργητικότητα. 

  Δυστυχώς, τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 δεν ελέγχονται στις συνήθεις εξετάσεις αίματος και είναι εύκολο να αποδώσουμε τα συμπτώματα της έλλειψή της σε άγχος ή κούραση, σύμφωνα με την διατροφολόγο Robin Foroutan, R.D. Πολλά, δε, συμπτώματα μπορεί να γίνουν σοβαρότερα μέσα σε μόνο 6 μήνες εάν δεν θεραπευτούν. Διαβάστε τα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν έλλειψη Β12 και συζητήστε με το γιατρό σας μήπως  χρειάζεται να κάνετε την ανάλογη εξέταση. 
   
  1. Η γλώσσα σας είναι λεία 
  Περίπου μισοί από τους ανθρώπους με έλλειψη Β12 χάνουν τις θηλές -τα μικροσκοπικά εξογκώματα που συμβάλουν στην αίσθηση της γεύσης. Σαν αποτέλεσμα, η γλώσσα σας  μπορεί να πονάει και η αίσθηση της γεύσης να χάνεται σιγά-σιγά.

  2. Νιώθετε μικροσκοπικά τσιμπήματα
  Μία έλλειψη Β12 μπορεί να κάνει κακό στα νευρικά κύτταρα, οδηγώντας σε μία αίσθηση σαν να σας τρυπάνε βελόνες στα χέρια και στα πόδια. "Αν το αγνοήσετε, το αίσθημα αυτό μπορεί να γίνει πιο μόνιμο", λέει ο Joshua Miller, Ph.D., καθηγητής και πρόεδρος των θρεπτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick, New Jersey.

  3. Δεν έχετε καλή ισορροπία
  Χωρίς την προστασία της Β12, τα νεύρα που υπάρχουν στη σπονδυλική στήλη (τα οποία ελέγχουν τα πόδια)μπορεί να καταστραφούν, με αποτέλεσμα να νιώθετε συχνά ζάλη και έλλειψη ισορροπίας. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ