Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2017 18:15

  Τα βλαστοκύτταρα, η Stem-Health και το ΥΓΕΙΑ

  Τα βλαστοκύτταρα, η Stem-Health και το ΥΓΕΙΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς προκάλεσε επιστολή από την τράπεζα βλαστικών κυττάρων Stem-Health, στην οποία αναφέρεται πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής των βλαστοκυττάρων που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ, όπου η εταιρεία διατηρεί τα εργαστήρια της.

  Η επιστολή της Stem-Health, την οποία έχει στη διάθεσή του το Capital Health, αναφέρει τα εξής:

  "Αγαπητοί γονείς,

  Η επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να σας  επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ από την εταιρεία Stem-Health Hellas SA. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάσωσης του υλικού και, χωρίς τη δική σας πλέον παρέμβαση προς το ΥΓΕΙΑ, η καταστροφή των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας είναι πλέον πολύ πιθανή, εάν όχι αναπόφευκτη. Όπως γνωρίζετε, η λήψη και διατήρηση ενεργών βλαστοκυττάρων των παιδιών σας σκοπό έχει τη διατήρηση γενετικού υλικού που θα μπορέσει να τα βοηθήσει, εάν ό μη γένοιτο χρειαστεί, στην αντιμετώπιση τυχόν παθήσεων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ζωής τους και οι οποίες, εάν δεν υφίσταται αντίστοιχο υλικό, μπορεί να είναι θανατηφόρες.
   
  Δυστυχώς, η εταιρεία μας, μετά την αποχώρηση του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ από το μετοχικό κεφάλαιο και την ουσιαστική διοίκησή της και δεν άντεξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που καταφέρνουν να αποφεύγουν την επιβάρυνση με ΦΠΑ έχει περιέλθει σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο. Οι λεπτομέρειες της αδυναμίας μας αυτής δεν είναι του παρόντος.
   
  Όταν οι περισσότεροι από εσάς μας εμπιστευθήκατε τη φύλαξη των κυττάρων των παιδιών σας, η Stem-Health Hellas ανήκε, άμεσα και έμμεσα, κατά 75% στον ΌΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ και μόνο κατά 2,5% σε εμένα. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά, πριν μερικά χρόνια, το 2013, ο ΌΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ απαίτησε και πέτυχε, χωρίς κανένα δικό μας όφελος, την αποχώρησή του από τη μετοχική σύνθεση της Stem-Health Hellas. Και πάλι, οι λεπτομέρειες της αποχώρησης του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ δεν είναι το μείζον ζήτημα σήμερα.
   
  Το μόνο θέμα που απασχολεί πλέον εμένα και τους συνεργάτες μoυ είναι το πώς θα σωθούν τα κύτταρα που φυλάσσονται στο εργαστήριο της Stem-Health  που στεγάζεται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Για να συντηρηθούν τα κύτταρα χρειάζεται, μεταξύ άλλων, συνεχής τροφοδότηση υγρού αζώτου που αφενός η Stem-Health δεν είναι σε θέση πλέον να εξακολουθεί να χρηματοδοτεί,  οι δε λύσεις που προτάθηκαν στο ΥΓΕΙΑ έχουν όλες απορριφθεί.
   
  Πιστεύω ότι, πέρα από κάθε νομική υποχρέωση, ο OΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ έχει ηθική και ιατρική υποχρέωση να σώσει τα κύτταρα των παιδιών σας. Στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι από εσάς εμπιστευθήκατε τη φύλαξη των κυττάρων στην Stem-Health με εισήγηση και αμοιβή των γιατρών που ξεγέννησαν τα παιδιά σας στα μαιευτήρια του ΥΓΕΙΑ, επειδή ήταν μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ  και στεγαζόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Σημειωτέων ότι το κόστος της φύλαξης και διατήρησης των βλαστοκυττάρων είναι ασήμαντο για τον ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ.
   
  Μέχρι σήμερα, κάθε προσπάθειά μας για να πείσουμε τον ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ να συμβάλλει στη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων αντιμετώπισε πλήρη άρνηση.  Κατόπιν αυτών μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε στους δικηγόρους σας ή στη δικηγορική εταιρεία "Οικονομόπουλος και Συνεργάτες", Κουμπάρη 4, Αθήνα 10674, τηλ 210 3613615, fax 210 3641806 και email StemHealth.SOS@gmail.com για την προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων σας και κάθε δική σας σχετική  νόμιμη ενέργεια και, φυσικά, με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός σας έναντι οιουδήποτε, ώστε το ΥΓΕΙΑ να αναλάβει και τυπικά, εκ νέου, την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης των κυττάρων των παιδιών σας μέχρι, εφόσον επιθυμείτε, να μπορέσετε να συμβληθείτε με άλλο νοσοκομείο και/ή τράπεζα βλαστοκυττάρων για την διατήρησή τους.
   
  Οι συνεργάτες μου και εγώ παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επικοινωνία και ενημέρωση.
   
  Ειλικρινά
  Για τη Stem Health Hellas A.E
   
  Νικόλαος Νικολαΐδης, Διευθύνων σύμβουλος"

  Τι απαντά ο όμιλος ΥΓΕΙΑ

  Το Capital Health επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση του ομίλου ΥΓΕΙΑ, η οποία ενημερώνει κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα καταστροφής των βλαστοκυττάρων, κάτι όμως που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

  Η διοίκηση του ομίλου αναφέρει πως τα δείγματα στα εργαστήρια είναι ασφαλή, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ο χώρος των εργαστηρίων ενοικιάζεται από τον όμιλο προς την εταιρεία Stem-Health.

  Σημειώνεται πως η Stem-Health άνηκε στον όμιλο ΥΓΕΙΑ μέχρι και το 2013, οπότε και αποσχίστηκε (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:00 20/05

  20 Μαΐου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών

  Ο ΣΦΕΕ στηρίζει δυναμικά και διαχρονικά την ανάπτυξη της Κλινικής Έρευνας: Μια μεγάλη ευκαιρία για τους ασθενείς, αλλά και την οικονομία.

  08:40 20/05

  Πώς θα είμαστε στα 70 μας; Η επιστήμη απαντά κι εμείς γνωρίζουμε - και προλαμβάνουμε

  Ο τρόπος που μεγαλώνουμε είναι ξεχωριστός για τον καθένα. Υπάρχουν όμως ορισμένες αλλαγές σε στη δεκαετία των 70 που είναι κοινές για όλους και αν τις γνωρίζουμε μπορούμε να τις "προλάβουμε" σήμερα...

  15:40 19/05

  1η Ημερίδα του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

  Ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η πρώτη ημερίδα του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για το 2022, με θέμα: "Απολογισμός 2021 & Παρουσίαση νέων δράσεων του δικτύου GreenPharmacy 2022".

  11:20 19/05

  Θεσμική αναγνώριση της συμμετοχής των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

  Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υποδέχεται με ικανοποίηση την θεσμοθέτηση της "φωνής των ασθενών", η οποία αποτελεί ιστορική μέρα για το κίνημα των ασθενών στην Ελλάδα και πρωταρχικός στόχος από την στιγμή...

  09:57 18/05

  Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: 25 χρόνια στη Φροντίδα του ασθενή με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία

  Στα 25 και πλέον χρόνια λειτουργίας του αποτελεί το πλέον σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

  09:51 18/05

  Η ρύπανση σκοτώνει κάπου 9 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως τον χρόνο

  Το 2019, στη μόλυνση του αέρα αποδόθηκαν 6,7 εκατομμύρια θάνατοι, σε αυτή του νερού 1,4 εκατ., στη μολυβδίαση 900.000.

  09:49 18/05

  Ένα πρωτοποριακό βοήθημα για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα

  Το βοήθημα "Αποφασίζουμε μαζί" στοχεύει στη μεγαλύτερη συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις θεραπείες για την ρευματοειδή αρθρίτιδα.

  09:37 18/05

  Ευρωκλινική: Κολεκτομή χωρίς τομή στην κοιλιά

  Mία πανευρωπαϊκή πρωτοπορία στην ρομποτική χειρουργική ανακοίνωσε η Ευρωκλινική Αθηνών.

  18:55 17/05

  Spetsathlon 2022: Η γιορτή του αθλητικού τουρισμού επέστρεψε γεμάτη αδρεναλίνη

  Η δράση, η συγκίνηση και η διασκέδαση ήταν η συνταγή ενός μοναδικού τριήμερου που απόλαυσαν πλήθος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

  07:17 16/05

  My market & ΚΕΔΕ εκπαιδεύουν τους αυριανούς ποδηλάτες μέσω του προγράμματος "Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη"

  Η επιτυχημένη δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας, συνεχίζει το ταξίδι ενημέρωσης μαθητών για τα οφέλη και τη σωστή χρήση του ποδήλατου.

  07:25 13/05

  "1ο Διεθνές Συνέδριο Ελάχιστα Επεμβατικής Ορθοπεδικής Χειρουργικής": Οι σημαντικές εξελίξεις

  Μία διεθνής συνάντηση για τις εξελίξεις σε ιατροτεχνολογικό επίπεδο και με έμφαση στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον ασθενή, από 13-15 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

  09:40 11/05

  Γαλλική έρευνα: Η πανδημία μας έκανε πιο δημιουργικούς

  Το λοκντάουν της πανδημίας άλλαξαν και αύξησαν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που πρωτίστως το "έριξαν" στο μαγείρεμα, βρήκαν οι Γάλλοι επιστήμονες.

  09:28 11/05

  Η εποχική γρίπη Η1Ν1 μπορεί να είναι "απόγονος" της "ισπανικής" γρίπης του 1918

  Σε αυτό το συσχετισμό καταλήγουν Ευρωπαίοι επιστήμονες, μια ενδιαφέρουσα επισήμανση αυτή την περίοδο που μιλάμε για τις διαδοχικές μεταλλάξεις του κορονοϊού.

  14:50 10/05

  Ν/σ "Γιατρός για όλους": Επικριτικά επί της αρχής τα κόμματα της αντιπολίτευσης

  Σε αντίθεση με την τοποθέτηση της εισηγήτριας της ΝΔ Άννας Ευθυμίου που υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θέτει "στο επίκεντρο του νομοσχεδίου τον άνθρωπο - πολίτη που χρησιμοποιεί το...

  11:29 10/05

  Ν/σ "Γιατρός για όλους": Προσθήκες και βελτιώσεις κατέθεσε ο Θ. Πλεύρης

  Παρουσίασε και τις βασικές διατάξεις των τροπολογιών του.

  09:00 09/05

  Ταξίδι στην Αρκτική: Ένας υπερμαραθώνιος και η καταγραφή της κλιματικής αλλαγής

  Ο Μάριος Γιαννάκου, αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής, ολοκλήρωσε έναν από τους πιο δύσκολους υπερμαραθώνιους του κόσμου στον αγώνα LAPLAND ARCTIC ULTRA και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του.