Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Μαρ-2019 23:59

  Ο γάμος δεν φέρνει την ευτυχία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Ο γάμος δεν φέρνει (απαραίτητα) την ευτυχία, παρότι έχουμε διαβάσει σε πολλές έρευνες πως οι παντρεμένοι είναι πιο υγιείς και ζούνε περισσότερα χρόνια. Νέα βρετανική έρευνα όμως, έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση στη συζήτηση, καταλήγοντας πως οι single, οι άνθρωποι χωρίς ερωτικό σύντροφο, μπορεί να είναι εξίσου ευτυχισμένοι με τους παντρεμένους. Ίσως, μάλιστα, και λίγο πιο υγιείς, αφού η εργένικη ζωή φαίνεται πως μπορεί να έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία μας.

  Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιστότοπο Happify, το 73% των παντρεμένων δεν γυμνάζεται τακτικά, ενώ οι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξαναπάρουν το βάρος που έχασαν με χειρουργική επέμβαση. 

  Τι γίνεται όμως με τη μοναξιά; Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως οι εργένηδες είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργούν κοινωνικές και φιλικές σχέσεις και να προσφέρουν και να λαμβάνουν βοήθεια από τους γονείς, τα αδέρφια, τους γείτονες και τους φίλους. 

  Ο τομέας "καλοί φίλοι” είναι επίσης πιο ισχυρός στους ανύπαντρους άντρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα. Παρότι και οι παντρεμένοι και οι εργένηδες δήλωσαν σε παρόμοιο ποσοστό ότι έχουν γύρω τους ανθρώπους που θεωρούν φίλους, το 15% των παντρεμένων δηλώνει ότι δεν έχει έμπιστους φίλους ενώ σε αυτή τη δήλωση συμφωνεί μόνο το 11% των singles.

  Επαγγελματική ικανοποίηση και γάμος: Η ίδια έρευνα έδειξε πως η επαγγελματική ικανοποίηση τείνει να μειώνεται μετά από ένα σημαντικό γεγονός για τη ζωή μας, όπως ο γάμος, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. 

  Όσο για τις γυναίκες, όσες είναι ανύπαντρες τείνουν να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ευημερία των γυναικών, ως φύλο, ενώ η κατάσταση αυτή έχει ένα πρόσθετο όφελος κάνοντας τις μόνες γυναίκες να αισθάνονται ως μέρος ενός δυνατού συνόλου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ