Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιαν-2019 23:59

  Τι κάνουν διαφορετικά από εμάς οι εκατομμυριούχοι;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εάν ένας από τους στόχους σας είναι να γίνετε αν όχι εκατομμυριούχος, τουλάχιστον ευκατάστατος, βρήκαμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν κοινά μεταξύ τους οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. 
  Για το βιβλίο τους The Millionaire Mind οι συγγραφείς Thomas Stanley και William Danko μίλησαν με περισσότερους από 700 εκατομμυριούχους, το 80% των οποίων ήταν αυτοδημιούργητοι. Ποια είναι τα κοινά τους;

  Οι περισσότεροι είναι αυτοαπασχολούμενοι

  Για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό μας ταιριάζει σαν προσέγγιση, αφού η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολουμένων στην ΕΕ με 32%, έναντι μέσου όρου 15,2% στην ΕΕ και περίπου 18% στην Αμερική. Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Προτιμούν να ορίζουν οι ίδιοι το πεπρωμένο τους θεωρώντας μεγαλύτερο ρίσκο το να είσαι υπάλληλος.

  Επιλέγουν τις καριέρες τους με στρατηγική

  Δεν προτιμούν κάτι που τους παθιάζει ή που γνωρίζουν καλά. Ξεκινούν μια επιχείρηση που πιστεύουν ότι θα αποφέρει χρήματα. Eπιλέγουν τομείς με μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά. Και αν και οι περισσότεροι ξέρουμε ότι αυτό είναι το σωστό, οι έρευνες δείχνουν ότι κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ξεκινάμε επιχειρήσεις χωρίς έρευνα αγοράς και επιλέγουμε τομείς στους οποίους απλά έχουμε εμπειρία.

  Δεν είναι διάνοιες, αλλά δουλεύουν πολύ

  Οι περισσότεροι παράτησαν το πανεπιστήμιο ή αποφοίτησαν με μέτριους βαθμούς (έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι παίρνουν λιγότερα ρίσκα). Αλλά αυτό που έχουν σίγουρα είναι όρεξη για δουλειά. Οι περισσότεροι επέλεξαν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την αξιοπιστία – και έρευνες δείχνουν ότι η αυτοπειθαρχία νικά το IQ στην επιτυχία.

  Είναι… τσιγκούνηδες

  Περιμένεις από έναν εκατομμυριούχο να είναι ντυμένος στην τρίχα; Κι όμως, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις, το 50% δεν έχουν πληρώσει πάνω από 359 ευρώ για κοστούμι, ενώ το 10% ούτε καν πάνω από 175 ευρώ. Μάλιστα, αν δεις κάποιον με ακριβό αυτοκίνητο, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι εκατομμυριούχος (οι μισοί και πλέον δεν έχουν δώσει πάνω από 27.000 ευρώ για αυτοκίνητο).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ