Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 01-Ιουλ-2018 23:59

    Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε πάντα ΕΣΑΣ;

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


    Η ομάδα του αίματος, ο μεταβολισμός, η άσκηση και οι αλλαγές που προκαλεί στη σύνθεση των υγρών στο σώμα μας, το χρώμα των ρούχων ακόμη και το αν έχουμε πιει μπίρα το βράδυ, είναι όλα παράγοντες που μας κάνουν πιο αγαπητούς προς τα κουνούπια!

    Σε κάθε συντροφιά ή οικογένεια υπάρχει ο "γλυκοαίματος", αυτός ή αυτή που προσελκύει τα κουνούπια και τα τσιμπήματα, δρώντας στην πραγματικότητα ως προφύλαξη για τους υπόλοιπους. Εάν αυτό συμβαίνει σε εσάς, τουλάχιστον δεν είστε μόνοι. Εκτιμάται πως περίπου το 20% των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί για τα κουνούπια και οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτύρονται ότι τους τσιμπάνε περισσότερο από τους γύρω τους σε συνεχή βάση. 

    Και παρότι οι ειδικοί δεν μπορούν να μας προσφέρουν λύση γι’ αυτή την προτίμηση, πέρα απ’ τη χρήση εντομοαπωθητικών, μπορούν ωστόσο να μας προσφέρουν κάποιες εξηγήσεις γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι το διπλανό σας. 

    Είστε γλυκοαίματοι!
    Έρευνες δείχνουν πως κάποιες ομάδες αίματος μπορεί να είναι πιο... νόστιμες από άλλες. Σε μελέτη σε ελεγχόμενο περιβάλλον βρέθηκε ότι τα κουνούπια πλησίαζαν τους ανθρώπους με ομάδα αίματος 0 σχεδόν με διπλάσια συχνότητα από εκείνους με ομάδα Α. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β ήταν κάπου στη μέση σε σχέση με τη συχνότητα των τσιμπημάτων. Επιπλέον, με βάση τα γονίδιά μας, περίπου το 85% από εμάς εκλύει ένα χημικό σήμα μέσω της επιδερμίδας που υποδεικνύει την ομάδα του αίματος, και τα κουνούπια προτιμούν περισσότερο αυτή την κατηγορία, ανεξάρτητα από την ομάδα του αίματός τους. 

    Αυτό το ξέρατε;
    Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε δίνει... στόχο στα κουνούπια που το μυρίζουν και εντοπίζουν το θύμα τους. Οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκπνέουν συνήθως περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. 

    Ήπιατε μπίρα; Προσέξτε τα κουνούπια!
    Ένα μόνο μεγάλο ποτήρι μπίρας μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα έντομα! Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ακόμη ασαφής, αν και οι επιστήμονες θεωρούν πως η αιθανόλη στην ανάσα σας και τον ιδρώτα είναι ο λόγος έλξης, καθώς και η αυξημένη θερμοκρασία σώματος. 

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Τελευταία άρθρα

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    07:48 08/09

    MyHealth app: Πώς θα μετράμε την πίεση και τους καρδιακούς παλμούς μας από την κάμερα του κινητού μας

    Τα δεδομένα, μέσω της εφαρμογής, θα μπορούν να κοινοποιούνται απευθείας στο γιατρό μας.

    08:00 06/09

    Μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου: Πέντε αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σήμερα

    Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

    08:08 05/09

    Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα γονιμότητα και μεταβολική υγεία

    Δεν συνδέονται μόνο με παχυσαρκία και χρόνιες παθήσεις.

    07:30 04/09

    Γιατί αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη έπειτα από μια δεκαετία

    Σημαντική άνοδος στις διαγνώσεις σε προχωρημένα στάδια.

    15:10 02/09

    Οι πέντε παρεμβάσεις που ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ από τον Κ. Μητσοτάκη

    Με ακριβή στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προσήλθε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της 89ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος...

    08:00 30/08

    Η υψηλή "καλή' χοληστερίνη δεν είναι πάντα καλή - Γιατί η αύξηση της HDL δεν συνδέεται πάντα με καλύτερη καρδιακή υγεία

    Η HDL δεν είναι μια ενιαία ουσία, αλλά μια "οικογένεια" σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

    07:30 28/08

    PFAS: Τα "αιώνια χημικά" που δεν εξαφανίζονται ποτέ και εντοπίστηκαν και σε ελληνικά αυγά - Πού βρίσκονται και τι προκαλούν στον άνθρωπο

    Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του '40 και έκτοτε κατέκλυσαν την καθημερινότητά μας.

    07:30 27/08

    Πώς θα κλείσουμε ραντεβού με γιατρό μέσω της πλατφόρμας Finddoctors.gov.gr - Όλη η διαδικασία

    Και μέσω του finddoctors.gov.gr (πέρα από τη δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμής "1566") μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό.

    17:54 26/08

    Πράσινο φως από την Κομισιόν για την λενακαπαβίρη ως η πρώτη εξαμηνιαία επιλογή PrEP για HIV

    Η απόφαση της Επιτροπής ακολούθησε επιταχυνόμενη διαδικασία αξιολόγησης, μετά την έγκριση της λενακαπαβίρης από τον FDA των ΗΠΑ