Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 02-Οκτ-2019 23:59

    Σνακ με λίγες θερμίδες - ιδανικά για το γραφείο

    Σνακ με λίγες θερμίδες - ιδανικά για το γραφείο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

     

    Βρίσκεστε στο γραφείο και νιώθετε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται; Μόλις έχετε γυρίσει σπίτι το απόγευμα και θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ πριν το βραδινό σας γεύμα; Χρειάζεστε λίγη παραπάνω ενέργεια πριν το γυμναστήριο; Ή απλά νιώθετε μια μικρή... λιγούρα; Αν έχετε πάντα πρόχειρα σνακ με λίγες θερμίδες, δεν έχετε πρόβλημα! Μελέτες έχουν δείξει μάλιστα πως όσοι καταναλώνουν συχνά σνακ, πετυχαίνουν καλύτερο μεταβολισμό, αλλά και μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα το βάρος τους, καθώς καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στα κυρίως γεύματα.

    Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα αρκούν λίγα μόνο υλικά, που σίγουρα μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας ή να τα κουβαλήσουμε εύκολα στη δουλειά.

    Μερικές ιδέες για σνακ με λίγες θερμίδες

    - ένα κεσεδάκι γιαούρτι με ένα κουταλάκι μέλι και πέντε καρύδια
    - δύο ρυζογκοφρέτες με μία φέτα του τοστ τυρί με χαμηλά λιπαρά
    - ένα αυγό βραστό και δύο φέτες γαλοπούλα
    - πέντε αποξηραμένα δαμάσκηνα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς
    - ένα φρούτο με πέντε αμύγδαλα και ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
    - 60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
    - ένα μήλο κομμένο σε φέτες, τις οποίες μπορείτε να αλείψετε με φυστικοβούτυρο
    - μερικά μπαστουνάκια καρότο ωμό με ένα κεσεδάκι τυρί cottage

    Προσοχή όμως στα έτοιμα σνακ

    Πολλά έτοιμα σνακ περιέχουν εξευγενισμένο αλεύρι, το οποίο έχει υποστεί χημική επεξεργασία, και πολλές φορές πολύ "κρυμμένο” αλάτι. Πείτε όχι ακόμη και στις έτοιμες μπάρες δημητριακών που έχουν πολύ ζάχαρη! Επιπλέον, έχουν χαμηλή θρεπτική αξία, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω σνακ που θα ετοιμάσετε μόνοι σας και που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες και αντιοξειδωτικά.

    Γιατί είναι απαραίτητα τα σνακ με λίγες θερμίδες στη διατροφή μας


    Οι διατροφολόγοι, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, προτείνουν να καταναλώνουμε καθημερινά τρία βασικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και ένα με δύο ενδιάμεσα σνακ, τα οποία θα προκαλέσουν κορεσμό, χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι μας. Έτσι στη λογική των "πέντε γευμάτων”, η κατανάλωση σνακ θεωρείται ιδανική.

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    13:34 06/10

    Πώς βαθμολόγησαν οι πολίτες τα δημόσια νοσοκομεία

    Από 79 εκατομμύρια sms, απαντήθηκαν 14.885 ερωτηματολόγια, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης.

    19:49 03/10

    ΙΣΑ: Το clawback απειλεί τη βιωσιμότητα των εργαστηριακών γιατρών

    Ο ΙΣΑ στηρίζει τον αγώνα τους και καταθέτει προτάσεις.

    07:52 03/10

    Το ερώτημα παραμένει: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου στους νέους;

    Έχουμε πράγματι περισσότερα περιστατικά ή τα εντοπίζουμε πιο εύκολα αναρωτιούνται οι ειδικοί.

    18:37 02/10

    1566: Η πολυκαναλική απάντηση στην πολυφωνία της υγείας

    Με χιούμορ και αμεσότητα, το τηλεοπτικό σποτ του Υπουργείου Υγείας παρουσιάζει τον νέο, ενιαίο αριθμό επικοινωνίας για υπηρεσίες υγείας.

    13:57 02/10

    Νέες στρατηγικές για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Μαθήματα από την Ευρώπη στο 8ο THR Summit

    Η συζήτηση ολοκληρώθηκε από την παρουσίαση της διακήρυξης του επιστημονικού φορέα SCOHRE των προτάσεών του για την ενσωμάτωση της μείωσης της βλάβης στις πολιτικές περιορισμού του καπνίσματος.

    07:30 02/10

    Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό προειδοποιούν - Τα ανησυχητικά σημάδια δείχνει νέα μελέτη

    Πριν κάποιος υποστεί έμφραγμα, εγκεφαλικό ή άλλη καρδιαγγειακή νόσο, σχεδόν πάντα εμφανίζονται σημάδια.

    09:45 01/10

    Σπουδαία διεθνής διάκριση για Έλληνα χειρουργό μεταμόσχευσης μαλλιών

    Η εκλογή του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή ως νέου Προέδρου της FUE Europe Society of Hair Restoration αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ελληνική ιατρική.

    08:02 01/10

    Τι αλλάζει από σήμερα στα ραντεβού σε νοσοκομεία

    Με τρεις τρόπους θα κλείνουμε από σήμερα ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία.

    13:58 30/09

    ΜΗΤΕΡΑ: Πρωτοπορία για τη βέλτιστη φροντίδα στην εγκυμοσύνη με τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Κύησης Υψηλού Κινδύνου

    Έναρξη της λειτουργίας της καινοτόμου και πρωτοποριακής Επιστημονικής Επιτροπής Κύησης Υψηλού Κινδύνου.

    10:18 30/09

    Tα καρδιαγγειακά επεισόδια συνδέονται με γνωστούς παράγοντες κινδύνου

    Πάνω από το 99% των ατόμων που εμφάνισαν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή ανεπάρκεια είχαν τουλάχιστον ένα παράγοντα κινδύνου χρόνια νωρίτερα.

    11:00 29/09

    Έξι νέες κλίνες στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου "Μεταξά"

    Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σαράντου Ευσταθόπουλου και σε συνεργασία με το προσωπικό της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας.

    16:07 26/09

    ΟΗΕ - ΠΟΥ: Βραβείο στην Ελλάδα για τις επιδόσεις της στην πρόληψη χρονίων νοσημάτων και παιδικής παχυσαρκίας

    Η Ειρήνη Αγαπηδάκη έλαβε χθες στη Νέα Υόρκη διεθνές βραβείο για τις επιδόσεις της χώρας μας.