07:30 15/12
Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της "σούπερ γρίπης"; Τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτούμε
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".

Γνωρίζουμε όλοι πως ψητά ή βραστά τα ψάρια είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άφθονες βιταμίνες. Αν όμως είστε λάτρεις των τηγανητών μεζέδων, τότε το ψάρι είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε χωρίς πολλές τύψεις.
Εφόσον τα καταναλώνουμε με μέτρο, παραμένουν μια θρεπτική τροφή. Ας μην ξεχνάμε πως σημασία έχει Εξίσου σημαντικό ρόλο στην τελική διατροφική αξία του πιάτου παίζουν τα συνοδευτικά. Έτσι, αν συνοδέψετε με τα ψάρια σας με χόρτα βραστά και λαχανικά ή μια πράσινη σαλάτα παίρνετε πολλές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες και όχι πολλές θερμίδες. Αν το παρακάνετε με τα τηγανητά, ωστόσο, και τα φάτε μαζί με τηγανητές πατάτες, τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, τότε εκτοξεύετε την ποσότητα των λιπαρών στα ύψη και ένα υγιεινό πιάτο μετατρέπεται στο εντελώς αντίθετο!
Τα μυστικά του τηγανιού
• Όταν αλευρώνουμε τα ψάρια, για να παραμείνουν τραγανά μετά το τηγάνισμα, θα πρέπει να είναι πολύ στεγνά ώστε να παραμείνει επάνω τους όσο το δυνατό λιγότερο αλεύρι. Ένα μυστικό για να το πετύχουμε είναι να τα σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας πριν τα αλευρώσουμε.
• Όταν τρώμε έξω, είναι προτιμότερο να παραγγείλουμε τηγανητά ψάρια μεσαίου μεγέθους (π.χ. μπαρμπούνια, κουτσομούρες και γόπες) καθώς λόγω μεγέθους απορροφούν λιγότερο λίπος από τα μικρότερα όπως η αθερίνα, η μαρίδα ή ο γαύρος.
• Εάν πρόκειται να τηγανήσουμε χωρίς αλεύρωμα, στεγνώνουμε πολύ καλά τα ψάρια διαφορετικά το νερό θα μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού, ενώ είναι πολύ πιθανό να πεταχτεί λάδι την ώρα του τηγανίσματος.
• Για να απορροφήσουν όσο το δυνατό λιγότερο λάδι κατά το τηγάνισμα τα ρίχνουμε λίγα λίγα σε πολύ καυτό λάδι.
• Πριν τα σερβίρουμε τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας που θα "τραβήξει” μέρος από το λάδι.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".
Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομότιμη καθηγήτρια Γενετικής ΕΚΠΑ Jan Traeger - Συνοδινού.
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα την εμφάνιση του νέου υποκλάδου H3N2.
Το γονίδιο TP53 είναι ογκοκατασταλτικό.
Αναλυτικά όλη η διαδικασία.
Παρόμοιο θρεπτικό προφίλ με τη μεσογειακή διατροφή.
Eμφανίζονται ολοένα συχνότερα στους κάτω των 50 ετών.
Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.
Η εκλογή του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE Europe αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον κλάδο της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών,...
Φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.
Smartphone σε παιδιά του δημοτικού; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις σημαντικές καινοτομίες του εμβρυολογικού εργαστηρίου, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κλινική πράξη αλλά και τα εξατομικευμένα πρωτόκολλα...
Η εξέλιξη της Ορθοπαιδικής μέσα από την εξειδίκευση.
Πες αντίο στον πόνο της μέσης και καλωσόρισε την ελευθερία κινήσεων με τη νέα μέθοδο.
Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής; Εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσουμε.