Τετάρτη, 22-Ιαν-2020 23:59
Το μυστικό της υγείας και της μακροζωίας που... πίνεται
Το κεφίρ είναι το παράγωγο μιας αποικίας καλών βακτηρίων σε συνδυασμό με το γάλα που προτιμάτε. Τα "σποράκια" του κεφίρ πολλαπλασιάζονται μέσα στο γάλα και παράγεται ένα προβιοτικό ρόφημα με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Όπως όλα τα προβιοτικά, το κεφίρ είναι εξαιρετικό για την υγεία του πεπτικού συστήματος και συστήνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συχνά γαστρεντερικά προβλήματα. Αφού αναπτύσσεται μέσα στο γάλα έχει όλα τα οφέλη του γάλακτος (ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο) ενώ περιέχει και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κεφίρ, παρότι μέσα σε γάλα, δεν προκαλεί προβλήματα σε ανθρώπους με δυσανεξία και είναι πολύ εύπεπτο. 
Γιατί να πιείτε κεφίρ;
• Προσφέρει ωφέλιμα βακτήρια και μύκητες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού. Βελτιώνει την πέψη, μειώνει το φούσκωμα και το πρήξιμο και προσφέρει μια γενικότερη ευεξία.
• Έχει τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά που συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε ασθενείς με AIDS, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και καρκίνου.
• Είναι ιδανικό για να μην σας παρουσιαστούν μύκητες αν παίρνετε αντιβίωση.
• Ανάμεσα στις ιδιότητές του είναι πως ηρεμεί το νεύρο σύστημα και βοηθάει πολύ ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από διαταραχές του ύπνου τους, κατάθλιψη και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.
• Έχει αποτοξινωτική δράση και βοηθά στην εγκατάσταση και διατήρηση καλών βακτηρίων στο έντερο, το σημείο του σώματος απ’ όπου εξαρτάται κατά τουλάχιστον 70% η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
• Το κεφίρ είναι κατάλληλο –και ωφέλιμο- για εγκύους, για παιδιά, για ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και για ηλικιωμένους.
Πού θα βρείτε το κεφίρ
Αν δεν μπείτε στη διαδικασία να το παρασκευάζεται μόνοι σας, θα βρείτε κεφίρ στα σούπερ μάρκετ και στα βιολογικά τρόφιμα.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη νέα παραλλαγή της γρίπης Α(H3N2), ή "υποκλάδος Κ".
Μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομότιμη καθηγήτρια Γενετικής ΕΚΠΑ Jan Traeger - Συνοδινού.
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα την εμφάνιση του νέου υποκλάδου H3N2.
Το γονίδιο TP53 είναι ογκοκατασταλτικό.
Αναλυτικά όλη η διαδικασία.
Παρόμοιο θρεπτικό προφίλ με τη μεσογειακή διατροφή.
Eμφανίζονται ολοένα συχνότερα στους κάτω των 50 ετών.
Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.
Η εκλογή του Δρ. Αναστάσιου Βεκρή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE Europe αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον κλάδο της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών,...
Φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.
Smartphone σε παιδιά του δημοτικού; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις σημαντικές καινοτομίες του εμβρυολογικού εργαστηρίου, τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κλινική πράξη αλλά και τα εξατομικευμένα πρωτόκολλα...
Η εξέλιξη της Ορθοπαιδικής μέσα από την εξειδίκευση.
Πες αντίο στον πόνο της μέσης και καλωσόρισε την ελευθερία κινήσεων με τη νέα μέθοδο.
Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής; Εξαρτάται από το ποιον θα ρωτήσουμε.