Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 23:59

  Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγείλετε ινδικό φαγητό!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Ο Ινδός καθηγητής Bharat Aggarwal του Κέντρου Καρκίνου Anderson στο Πανεπιστήμιο του Τέξας έχει εστιάσει την έρευνά του στο ρόλο των φλεγμονών και το ρόλο τους στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών. Στην έρευνά του για ασφαλείς φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, ο Dr. Aggrawal και η ομάδα του προδιόρισαν φυσικά βότανα που βοηθούν και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται η κουρκουμίνη.

  Ο Dr. Aggarwal εξηγεί πως η φλεγμονή είναι συχνά ο δρόμος που οδηγεί σε πολλές ασθένειες, ανάμεσά τους στον καρκίνο.


  Σύμφωνα με τον Dr. Aggarwal, όταν ένα παιδί στην Ινδία χτυπήσει ή είναι άρρωστο, η πρώτη θεραπεία που δοκιμάζει η μητέρα του είναι η κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη περιέχεται στον κουρκουμά και είναι αυτό το μπαχαρικό που δίνει τπ κιτρινοπορτοκαλί χρώμα στο ινδικό κάρι. Η δύναμη του κουρκουμά και συγκεκριμένα της κουρκουμίνης είναι πλέον γνωστή. Πρόκειται για ουσία με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κοινών νόσων όπως τα προβλήματα του αναπνευστικού, το αναστατωμένο στομάχι, η αρθρίτιδα, η ακμή και μολύνσεις του δέρματος και των ματιών. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με πόνο στην κοιλιά.

  Ο Dr. Aggarwal υποψιάζεται πως οι προκαταλήψεις, οι παρανοήσεις και οικονομικοί παράγοντες έχουν εμποδίσει τις φυσικές θεραπείες όπως η κουρκουμίνη να αποκτήσουν ευρεία χρήση. "Ως επιστήμονες, θέλουμε στοιχεία, και υπάρχουν στοιχεία”, τονίζει ο Dr. Aggarwal.

  Ο Dr. Aggarwal λέει πως τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα στις πάνω από 700 εργασίες που έχει δημοσιεύσει για το θέμα και επιβεβαιώνονται επιπλέον με τις πάνω από 33 πατέντες τις οποίες έχει κατοχυρώσει ως δημιουργός ή συνδημιουργός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ