Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Οκτ-2020 16:01

  Euromedica: Εκδικάστηκε το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα

  Euromedica: Εκδικάστηκε το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γοργές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξυγίανσης της Euromedica, καθώς το πρωί εκδικάστηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το αίτημα για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr.

  Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάσσεται το 68,1% των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων πιστωτών, ήτοι πιστωτές που εκπροσωπούν το 91,6 % του συνόλου των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων υποχρεώσεων της εταιρίας. Υπέρ της αποδοχής του αιτήματος εξυγίανσης διενήργησαν οι Healthcare Investors που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Farallon Capital, η τράπεζα Πειραιώς και η Intrum Hellas.

  Σημειώνεται πως το πλάνο εξυγίανσης προβλέπει επενδύσεις ύψους 55,3 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει πως εντός 12μήνου, ποσό 22 εκατ. θα κατευθυνθεί σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στην περιφέρεια, ενώ η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης του πανελλήνιου δικτύου της που βρίσκεται κυρίως εκτός αστικών κέντρων. Παράλληλα, κατά την περίοδο εξυγίανσης, υπάρχει η δέσμευση για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

  Η συμφωνία της Euromedica με τους πιστωτές υπογράφηκε τον Ιούνιο.

  Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα διασφαλίσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας και θα διατηρήσει ανέπαφο το δίκτυο της Εuromedica που σήμερα απαρτίζεται από 7 κλινικές, 17 διαγνωστικά κέντρα και 15 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων τα πιο πολλά βρίσκονται εκτός Αττικής.

  Σημειώνεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται σε περίπου 7 μήνες. 

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ