Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 13:22

  Ένα βήμα πιο κοντά στην υπαγωγή στο 106β η Euromedica

  Ένα βήμα πιο κοντά στην υπαγωγή στο 106β η Euromedica
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απερρίφθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, το αίτημα αναβολής σχετικά με την υπαγωγή της Euromedica στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς άλλη καθυστέρηση και η συνέχιση της εκδίκασης θα γίνει τη Δευτέρα. 

  Όπως μετέδιδε χθες το Capital.gr oι μέτοχοι  της εταιρείας ήλπιζαν πως δεν θα υπάρξει νέα αναβολή και θα εκδοθεί μια θετική και γρήγορη απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πλάνο της Eurοmedica. 

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης που έχει υποβληθεί, οι νέοι μέτοχοι έχουν δρομολογήσει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων ύψους 55,3 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει πως εντός 12μήνου, ποσό 22 εκατ. θα κατευθυνθεί σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στην περιφέρεια, ενώ η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης του πανελλήνιου δικτύου της που βρίσκεται κυρίως εκτός αστικών κέντρων.

  Παράλληλα, κατά την περίοδο εξυγίανσης, υπάρχει η δέσμευση για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

  Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν καταβάλει 18,5 εκατ. (από τα 55,3 εκατ.) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και της μισθοδοσίας. 

  Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί στη διασφάλιση των 2.000 θέσεων εργασίας, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας θα αυξηθεί και ο αριθμός συνεργαζόμενων ιατρών. 

  Β. Κουρλιμπίνη
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ