Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 09:24

  Συζητείται σήμερα η αίτηση εξυγίανσης της Euromedica

  Συζητείται σήμερα η αίτηση εξυγίανσης της Euromedica
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκδικάζεται σήμερα το αίτημα υπαγωγής της  Euromedica στο άρθρο 106β του Πρωχευτικού Κώδικα.

  Σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης που έχει υποβληθεί, οι νέοι μέτοχοι έχουν δρομολογήσει ένα συνολικό πλάνο επενδύσεων ύψους 55,3 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, το σχέδιο προβλέπει πως εντός 12μήνου, ποσό 22 εκατ. θα κατευθυνθεί σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στην περιφέρεια, ενώ η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης του πανελλήνιου δικτύου της που βρίσκεται κυρίως εκτός αστικών κέντρων.

  Παράλληλα, κατά την περίοδο εξυγίανσης, υπάρχει η δέσμευση για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης που ενδεχομένως να ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

  Ήδη από τον Δεκέμβριου του 2019, οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν καταβάλει 18.5 εκατ. (από τα 55.3 εκατ.) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και της μισθοδοσίας. 

  Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί στη διασφάλιση των 2.000 θέσεων εργασίας, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας θα αυξηθεί και ο αριθμός συνεργαζόμενων ιατρών. 

  Οι μέτοχοι  της εταιρείας ελπίζουν πως δεν θα υπάρξει νέα αναβολή και θα εκδοθεί μια θετική και γρήγορη απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πλάνο της Eurοmedica. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ